[A6C6] Lampy przednie(przepalone ledy)
- sir KENnY XVIII
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szymon
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
No i u mnie panowie lampki rs6 też już siedzą i świecą pięknie. Wielkie podziekownania dla kolegi tmr bez niego chyba jeszcze z tydzień bym przy tym siedział i ,i tak by nie działalo . Tomek jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc . 

Było a6 c6 3.0 tdi tiptronic (zostało w rodzinie)
A5 Sportback 3.0 Tdi S tronic
Jest a6 c7 3.0 Tdi
A5 Sportback 3.0 Tdi S tronic
Jest a6 c7 3.0 Tdi
- shogun
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2019
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
mógłbyś to umiejscowić na zdjęciu z tej aukcji:
http://allegro.pl/reflektor-lampa-audi- ... 42170.html
myślę, że tam powinien być jakiś mechanizm - czy to nie ten "drucik" obok gniazda żarówki?
pytam bo nie widziałem na oczy ani jednej ani drugiej.
czy w numerze części może być jakaś tam literka?
http://allegro.pl/reflektor-lampa-audi- ... 42170.html
myślę, że tam powinien być jakiś mechanizm - czy to nie ten "drucik" obok gniazda żarówki?
pytam bo nie widziałem na oczy ani jednej ani drugiej.
czy w numerze części może być jakaś tam literka?
- shogun
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2019
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
o to chodziło, dzięki.
Jeszcze tylko jak sprawdzić ledy w lampie bez jej montażu lub podpinania do borda.
[ Dodano: 2011-05-12, 13:03 ]
które to dokładnie piny (jak się je liczy)? Będę miał reflektor na wierzchu bez kabli więc opis:
[ Dodano: 2011-05-15, 21:31 ]
odnawiam
Jeszcze tylko jak sprawdzić ledy w lampie bez jej montażu lub podpinania do borda.
[ Dodano: 2011-05-12, 13:03 ]
a w zwykłej lampie poliftowej jest tak samo?tmr pisze:obydwa plusy podłączasz do pinu 10 i 12 lampy. Masę - teoretycznie do pinu 8, a w praktyce do pinu 7- tak jak pisze przedmówca jest to taki samotny pin bez pary na "środku wtyczki".
rzecz dotyczy sprawdzania lamp od rs6
które to dokładnie piny (jak się je liczy)? Będę miał reflektor na wierzchu bez kabli więc opis:
też mi nie wystarczaszynszyl pisze:Podłączasz normalnie 12V, ciężko wytłumaczyć bo piny nie są ponumerowane, masa to jest ten naprzeciw pustego miejsca bez pinu (brązowy kabel), natomiast plus dajesz na dwa jednocześnie, spójrz od tyłu jak wpadają kable, plusa musisz dać pod czerwony i biały ale cieńsze!! Uważaj bo są takie same kolory ale delikatnie grubsze. Dziś tak podłączałem swoje po naprawie i świecą.piotrekw23 pisze: Może mi ktoś polecić kogoś kto naprawia ledy w tych lampach? Jak można je podpiąć na krótko aby je jeszcze dla pewności sprawdzić, do których pinów w lampie?
Naprawiałem u gościa z Poznania, niby, bo wysyłałem do Piły, także tych dwóch co się ogłasza na allegro to coś mi się wydaje że to jeden człowiek, kody pocztowe mają takie same...
Ale naprawa w porządku, ledy włożone zupełnie inne niż oryginały, chodzi o kształt.
[ Dodano: 2011-05-15, 21:31 ]
odnawiam
Mam takie pytaanie do kolegów może juz ktos to przerabiał nie mam ochoty na wymiane calych lamp z ledami zas kusi mnie wymiana zarowki p21w z swiatel dziennych na odpowiednik led. Moja bryka A6 3.0tdi z 2007 roku ma już borda 4F0 910 279 K i jeżeli go przestawię na Ledy to będzie to działało? Proszę o pomoc.
pozdrawiam wszystkich
hhd1
pozdrawiam wszystkich
hhd1
Witam ,Koledzy jestem świeżym nabytkiem na tym cudownym forum ,myślę że mi pomożecie , mianowicie założyłem dziś lampy xenon z led miałem zwykłe lampy ,mam mały problem mianowicie w lampie założonej jest 12pinów a wtyczka 10pinów ,ale z tym sobie poradziłem ,tylko nie wiem jak sterować przesłonami xenona do swiateł długich .Było kodowanie 008121 zmieniłem na 005121 nie działały ledy jako jazdz dzienna obecnie jest 03121 jest ok tylko te choler......długie ,to znaczy że mogę migać ,to przesłony działają ,tylko jak przełącze na długie na stałe manetką to kontrolka na liczniku swieci a przesłony nie działają . ILM ma "N"
piotrek