mart73301 pisze:Dzisiaj przyjechały światła. Powiem krótko. Wyglądają i świeca jak nowe. W pełni polecam ten zakład. Pełna profeska. Pzdr.
mart73301 napisz jeszcze jak lampy dają sobie radę w nocy i na jakich żarówkach jeździsz (bo wcześniej pisałeś o soczewkach pod xenony).
kajmo1 pisze:Zwykłe h1 : Tungsram Megalight Ultra Plus 90% 55W (podobno lepiej świecą niż Osramy NB. i maja homologacje)
Dzięki za podsunięcie alternatywy dla Osramów NB. Już zamówiłem Tungsramy +90%. Miałem Osramy NB przez 6 miesięcy (przejechane ok 11 tyś km) i coś już słabo świeciły. Jak zmieniłem na miesiąc na zestaw hid (których się już pozbyłem) Osramy jeździły w pudełku w bagażniki, jak zamontowałem je ponownie już nie świeciły. Ten zwój co jest w środku żarówki rozleciał się. Wiec chyba nie są takie rewelacyjne jak się wydaje. Dodam, że zwykłem no name z hipermaketu za 7zł/szt jeździły w tym samym pudełku i się nie rozleciały.
Reasumują, bo się rozpisałem, zauważyłem, że nawet lekko zapaskudzone z zewnątrz lampy pogarszają widoczność. Po ponownym dokładniejszym przepolerowaniu (poprzednio nie miałem papieru 800 i to był błąd) widzę, że znacznie poprawiła się widoczność na drodze. Przed polerką miałem już zużyte osramy NB i zestaw hidów też się mi nie trafił sprawny (najpierw wymieniałem 2 razy przetwornice i oddałem ten zestaw, przy okazji okazało się, że prawdopodownie problem tkwił w żarnikach bo bańki wewnątrz były popalone po niecałym miesiącu jeżdżenia), teraz mam założone zwykłe marketówki i ku mojemu zdziwieniu widzę drogę w nocy. Wiec mam przepolerowane lampy i teraz tylko czekam na Tungsramy +90% i myślę, że obejdzie się bez regeneracji odblasku (ewentualnie za rok sobie to zafunduje).
PZDR