Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 ] Odnowa lamp - przednich.

Warsztat
konkas1987
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: konkas1987 » 07 gru 2011, 23:21

lol72 pisze:
kajmo1 pisze:Ja dałem do regeneracj do Piekar ÂŚląskich. Odnowa polegała na:
-regeneracji odbłyśników,
-polerowanie klosza
-odnowa soczewki
I moge śmiało powiedziec że lampy wyglądają jak nowe ( z początku myślałem że gościu mi kupił nowe lampy) i świeci dużo lepiej. A wyglądały tragicznie, matowe, świeciły na żółto i w nocy mało było widać.
Koszt naprawy 110zł/szt + przesyłka
Polecam naprwde. Powiedział że nastepna regeneracja po 80 tys.
Porozmawiałem z nim troche i mowił że zamienników nie warto kupować bo wiekszość świeci gorzej i słaba jakość wykonania.
Można prosić o jakiś namiar na tą regenerację?
Czy robiłeś to tutaj?
Przedsiębiorstwo Usługowe "TMC"
ul. 1-go maja 3
41-940 Piekary ÂŚląskie
tel./fax +48 (32) 282 40 04
tel. kom. +48 0606 311 443
regeneracja.reflektorow@op.pl
www.regeneracja-reflektorow.pl

mart73301

Post autor: mart73301 » 07 gru 2011, 23:25

juber pisze:mart73301 daj znać jak tam Twoja regeneracja :]
Jutro się spodziewać powrotu świateł. Nie ma co prawda fotek sprzed regeneracji ale wkleję po to sami ocenicie :)

Awatar użytkownika
juber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: juber » 08 gru 2011, 08:30

dunga pisze:juber, tak wiem że nic tam nie jest wspomniane o tym, tylko pamiętam jak odbierałem samochód to wspominali mi że będą się chyba tym zajmować. Nie pozostaje nic innego jak zadzwonić i zapytać. Jeżeli chodzi o czyszczenie kloszy to robota na najwyższym poziomie.
Dunga dzwoniłem dziś do tej firmy i niestety ale nie zajmują się odnową odblasków. Ale i tak dzięki za odzew.

PZDR

kajmo1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kajmo1 » 08 gru 2011, 12:44

Tak, dokładnie tam
Przedsiębiorstwo Usługowe "TMC"
ul. 1-go maja 3
41-940 Piekary ÂŚląskie
tel./fax +48 (32) 282 40 04
tel. kom. +48 0606 311 443
regeneracja.reflektorow@op.pl
www.regeneracja-reflektorow.p

Awatar użytkownika
juber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: juber » 08 gru 2011, 12:52

kajmo1 a jakiem masz u siebie żarówki - zwykłe h1 czy zestaw xenonów hid?

Awatar użytkownika
Gregorek318
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Gregorek318 » 08 gru 2011, 14:54

Wiem otym lampy juz złozone wygladaja jak nowki dzis wieczorem sprawdze jak teraz swieca na nowych zarowkach:)

Tylko pamiętaj od środka czyścimy tylko klosze ,nie wolno czyścić elementów srebrnych ponieważ sreberko schodzi z odbłyśników. powodzenia <okok>[/quote]

kajmo1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kajmo1 » 08 gru 2011, 18:03

juber pisze:kajmo1 a jakiem masz u siebie żarówki - zwykłe h1 czy zestaw xenonów hid?
Zwykłe h1 : Tungsram Megalight Ultra Plus 90% 55W (podobno lepiej świecą niż Osramy NB. i maja homologacje) i komplet za ok 25 zł

mart73301

Post autor: mart73301 » 09 gru 2011, 23:07

juber pisze: mart73301 daj znać jak tam Twoja regeneracja :]
Dzisiaj przyjechały światła. Powiem krótko. Wyglądają i świeca jak nowe. W pełni polecam ten zakład. Pełna profeska. Pzdr.

Awatar użytkownika
juber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: juber » 10 gru 2011, 09:33

mart73301 pisze:Dzisiaj przyjechały światła. Powiem krótko. Wyglądają i świeca jak nowe. W pełni polecam ten zakład. Pełna profeska. Pzdr.
mart73301 napisz jeszcze jak lampy dają sobie radę w nocy i na jakich żarówkach jeździsz (bo wcześniej pisałeś o soczewkach pod xenony).
kajmo1 pisze:Zwykłe h1 : Tungsram Megalight Ultra Plus 90% 55W (podobno lepiej świecą niż Osramy NB. i maja homologacje)
Dzięki za podsunięcie alternatywy dla Osramów NB. Już zamówiłem Tungsramy +90%. Miałem Osramy NB przez 6 miesięcy (przejechane ok 11 tyś km) i coś już słabo świeciły. Jak zmieniłem na miesiąc na zestaw hid (których się już pozbyłem) Osramy jeździły w pudełku w bagażniki, jak zamontowałem je ponownie już nie świeciły. Ten zwój co jest w środku żarówki rozleciał się. Wiec chyba nie są takie rewelacyjne jak się wydaje. Dodam, że zwykłem no name z hipermaketu za 7zł/szt jeździły w tym samym pudełku i się nie rozleciały.

Reasumują, bo się rozpisałem, zauważyłem, że nawet lekko zapaskudzone z zewnątrz lampy pogarszają widoczność. Po ponownym dokładniejszym przepolerowaniu (poprzednio nie miałem papieru 800 i to był błąd) widzę, że znacznie poprawiła się widoczność na drodze. Przed polerką miałem już zużyte osramy NB i zestaw hidów też się mi nie trafił sprawny (najpierw wymieniałem 2 razy przetwornice i oddałem ten zestaw, przy okazji okazało się, że prawdopodownie problem tkwił w żarnikach bo bańki wewnątrz były popalone po niecałym miesiącu jeżdżenia), teraz mam założone zwykłe marketówki i ku mojemu zdziwieniu widzę drogę w nocy. Wiec mam przepolerowane lampy i teraz tylko czekam na Tungsramy +90% i myślę, że obejdzie się bez regeneracji odblasku (ewentualnie za rok sobie to zafunduje).

PZDR

mart73301

Post autor: mart73301 » 10 gru 2011, 11:37

juber pisze: Jak zmieniłem na miesiąc na zestaw hid (których się już pozbyłem)
A dlaczego sie ich pozbyłeś ??
juber pisze:mart73301 napisz jeszcze jak lampy dają sobie radę w nocy i na jakich żarówkach jeździsz (bo wcześniej pisałeś o soczewkach pod xenony).
Jak już mówiłem, technicznie dla mnie bomba. Lampy jak nowe. Jutro wale trasę do Wrocławia i część będę jechał w nocy to napisze jak wrażenia. Jeżeli chodzi o ksenon to bedę montował zestaw HID, ale wcześniej spryskiwacze, które juz zakupiłem i zestaw do poziomowania reflektorów z mechanicznym sterowaniem położeniem świateł. Jeżeli chodzi o przygotowanie pod ksenon to zauważyłem, że włożyli mi inne bańki z soczewkami. Generalnie jestem bardzo zadowolony. Pzdr.

Awatar użytkownika
juber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: juber » 10 gru 2011, 12:18

mart73301 pisze: A dlaczego sie ich pozbyłeś ??
Po zakupie po któtkim czasie zaczęły mi migać i lekko przygasać światła. Dodatkowo zestaw dawał mi szumy na radio. Wymieniłem przetwornice i dokupiłem 2 filtry przeciwzakłóceniowe. Szumy zniknęły ale migotanie nie wiec jeszcze raz wymieniłem przetwornice. Kolejna wymiana w nie pomogła i postanowiłem zwrócić zestaw (żarniki nie podlegały zwrotowi i w sumie straciłem na tym interesie 50 zł). Jak zwracałem zestaw pokazałem dla sprzedawcy żarniki, które miały w przypalone od środka bańki. Sprzedawca powiedział, że te miganie było najprawdopodobniej spowodowane przez te żarniki (ale żeby dwa były wadliwe to trochę dziwne), jak podczepił do swojej testowej przetwornicy to nawet nie rozświetliły się w pełni a jak zapytałem ile powinno trwać rozgrzewanie to prawidłowo ok 10s a ja musiałem czekać ponad minutę. Dodatkowo powiedział mi, że te przetwornice slim (co on sprzedaje) to są analogowe z jakimiś filtrami. Więc w sumie ja już nie wiem co u mnie było wadliwe czy przetwornice czy żarniki. Zwróć szczególną uwagę czy kupujesz zestaw z cyfrowymi przetwornicami. Najlepiej kup jakieś polecane - jest na forum temat o xenonach (w ostatnich postach pisałem o moim problemie) tam są sprawdzone zestawy i jeszcze aktywne linki z aukcjami :]
Za zwrócone pieniądze postanowiłem zregenerować sobie odblaski i jeździć na jakichś podrasowanych żarówkach.

Jeśli chodzi o Ciebie to brawo, że w pełni dostosowujesz auto do przeszczepu z żarówek na xenony - spryski, zestaw samopoziomujący i zastosowanie specjalnych soczewek (co mało kto to robi) <okok>
Więc powodzenia w kupowaniu :]

PZDR

Awatar użytkownika
Ryan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ryan » 11 gru 2011, 11:17

wracajac do tematu , polerował ktoś ręcznie reflektory po zmatowieniu ?

Awatar użytkownika
juber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: juber » 11 gru 2011, 12:11

Tak, ja polerowałem (i ręcznie i mechanicznie) i powiem, że już lepiej kupić sobie nakładkę na wiertarkę z rzepem i tarczę z filcu (w realu w sumie za 18zł)

Obrazek Obrazek

kilka minut i po sprawie :] a ręcznie mordowałem się chyba ponad godzinę, żeby był jako taki efekt.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 12:42 przez juber, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ryan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ryan » 11 gru 2011, 12:38

dziex za info :) jutro zakupie pewnie i sie za to wezme

kondziu81
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kondziu81 » 18 gru 2011, 10:19

Witam.
Dołączam się do tematu.
Wczoraj puknął mnie gościu na parkingu podczas cofania w prawy reflektor Xenon audi allroad 2001.
I mam pytanko bo chcę wymienić tylko sam klosz: czy klosz z A6 będzie pasował do allroad?? Znalazłem taki na allegro i nie wiem czy kupić.
Dostanę z gościa OC kasę na cały reflektor a mogę go zrobić małym kosztem <rotfl>
Tu jest link tego klosza: http://moto.allegro.pl/szklo-klosz-refl ... 15735.html
kondziu81

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja