A6 C6 MMI Update opis aktualizacji - Fotorelacja ver.0.2
Czy może ktoś odświeżyć na rapidku płyty do zmiany firmware na 5170 + spolszczenie_Zygi? Bo niestety wszędzie już nieaktualne...
Chyba sam odpowiem sobie na pytanie, gdyż szukałem, szukałem i znalazłem.
Aktualizacja przebiegła pomyślnie, dodatkowo zainstalowany Polski język więc może podzielę się z innymi. Bo pliki sprawdzone na własnej skórze.
Udostępniłem pliki na chomiku, dzięki czemu nigdy już nie zginął.
Jeśli ktoś będzie szukał:
www.chomikuj.pl/vising
Chyba sam odpowiem sobie na pytanie, gdyż szukałem, szukałem i znalazłem.
Aktualizacja przebiegła pomyślnie, dodatkowo zainstalowany Polski język więc może podzielę się z innymi. Bo pliki sprawdzone na własnej skórze.
Udostępniłem pliki na chomiku, dzięki czemu nigdy już nie zginął.
Jeśli ktoś będzie szukał:
www.chomikuj.pl/vising
Witam, mam mały problem.Po uptade mojego MMI na 5570 (wcześniej miałem 2120) znikło mi ustawienie komputera pokładowego w MMI.Proszę o pomoc jak przywrócić go spowrotem ?
Jeszcze jedno pytanie, jeżeli chciałbym mieć parktronic optyczny, to wystarczy że kupię sterownik PDC (mam okazje kupić o nr. 4F0 919 383E) czy on będzie pasował ?
Jeszcze jedno pytanie, jeżeli chciałbym mieć parktronic optyczny, to wystarczy że kupię sterownik PDC (mam okazje kupić o nr. 4F0 919 383E) czy on będzie pasował ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam taki problem. Po wykonaniu update z 2120 do 5150 zaginął mi bluetooth. Wkładam drugą płytę i po odczytaniu metainfo2 stwierdza że nie mam sterownika bluetooth. Miałem go na 100% bo działał i się łączył przed aktualizacją. Sprawdzałem VAgiem ustawienia i na moje oko wydaje się w porządku.
Aktualizacja przebiegła bez problemów nic nie uciekło itd.
Po włożeniu CD2 i odczycie komponentów nie mam wyświetlonego HandyVorb2 tuż po IDC1.
Czy to możliwe że dostałem components protection na bluetooth ? Bardzo proszę o poradę jak to uaktywnić z powrotem czy tylko pozostaje ASO.
Po włożeniu CD2 i odczycie komponentów nie mam wyświetlonego HandyVorb2 tuż po IDC1.
Czy to możliwe że dostałem components protection na bluetooth ? Bardzo proszę o poradę jak to uaktywnić z powrotem czy tylko pozostaje ASO.
- UneeK
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Przemcio pisze:Witam MMI wersja 5000
Nadłubałem w zielonym Menuwcisnałem na "bootlaoder"
i za żadne skarby nie da sie tego wyłaczyć żaden restart MMI nie pomaga...
próbowałem nagrywać updaty pare razy ale bezskutecznie...
zakupiłem ori płyty CD1 5150, CD2 BT ,CD3 5750 ori płyt też nie chce przełknąć
search meta2 info i po chwili
zatrzymuje sie na read error
jak wrzucam zwykłą płyte Audio to wyskakuje ze to płyta Audio i wypluwa z wekslarki
Zakupiłem płyte czyszczącą również bezskutecznie....
Troche denerwujace jest po kazdym wyłaczenia silnika odłaczanie akumulatora bo mmi nie wyłacza tylko woła o płyte
Ma ktoś jakis patent na tą dolegliwość?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5da ... 972ab.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d5 ... 4e4c8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/447 ... 6fea3.html
Po wciśnięciu bootloadera w zielonym menu - MMI czyści obecny SOFT i czeka na "podanie" nowego oprogramowania. Także po włożeniu CD1 lub CD3 powinno teoretycznie pojawić się menu bootloadera i ruszyć z instalacją nowego SOFT'u (to jest tryb awaryjny). Dlaczego u Ciebie nie działa?
Wyjmij płytę, zrób reset, poczekaj na "planszę" a następnie włóż płytę 5150 CD1...
Przepraszam za może banalne pytanie posiadam autko ponad dwa miesiące i tematy oprogramowania dopiero odkrywam
śledzę forum od kilku dni odnośnie tematu spolszczenia i wersji softu
mam u siebie wersję 6350 03.6.0 0336
jak ta wersja ma się do 5570
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 10:05 przez Kazbi, łącznie zmieniany 1 raz.
- UneeK
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
Kazbi pisze:Przepraszam za może banalne pytanie posiadam autko ponad dwa miesiące i tematy oprogramowania dopiero odkrywam
Twoja wersja softu to: 03.6.0, czyli jedna z pierwszych jeśli chodzi o MMI 2G.Kazbi pisze:Przemcio tak tak czytałem
tylko zastanawia mnie że nr zaczyna się od 6 i pomyślałem czy to nie jest jakaś wyższa wersja 5570 wgrana w Niemczech przez poprzedniego właściciela
pewnie się mylę ale zawsze zapytać warto
-
- Forum Audi A6 / A7
Ponawiam pytanie gdyż zostało bez odpowiedzi w gąszczu innych postów.
Mam taki problem. Po wykonaniu update z 2120 do 5150 zaginął mi bluetooth. Wkładam drugą płytę i po odczytaniu metainfo2 stwierdza że nie mam sterownika bluetooth. Miałem go na 100% bo działał i się łączył przed aktualizacją. Sprawdzałem VAgiem ustawienia i na moje oko wydaje się w porządku.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
prawdopodobnie do wkodowania w sterze mmi:andi1234 pisze:Już ustawiłem w Hidden menu,że pokazuje mi się kombiinstrument, proszę tylko o podopowiedz czy ten sterownik PDC 4F0 919 383E ma zakodowane graficzne wskazania ?
0 X X X X X X : Always
0 X X X X X : Without visual indication on display
2 X X X X X : With visual indication on display
0 X X X X : Without trailer hitch, without rear-view camera
1 X X X X : With trailer hitch, without rear-view camera
2 X X X X : Without trailer hitch, with rear-view camera
3 X X X X : With trailer hitch, with rear-view camera
0 X X X : Manual
1 X X X : Automatic gearbox
0 X X: ECE countries (without reinforced bumper)
1 X X : S-variant ECE countries (without reinforced bumper)
2 X X : USA (with reinforced bumper)
3 X X : S-variant USA (with reinforced bumper)
4 X X : Allroad ECE countries
5 X X : Allroad USA
0 X : Saloon
1 X : Avant
6 : A6 2003E
link do tematu pdc usluga-uzytkownik-kobra7-przeprogramowa ... vt8807.htm
a tu link do stronki z wszelkimi kodowaniami i adaptacjami sterów w audiczkach:http://www.audi-portal.com/en/diagnosti ... 885.html#1 trzeba wklejać poszczególne linki w google tłumacz i jest polski.
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.