Nie chcąc zakładać nowego tematu to piszę tu...mianowicie chodzi o to że też chciałbym założyć panel Climatronic z tym że obawiam sie tego co spotkało kolege mtrdk i ciągle zastanawiam się czy jest może jakaś możliwość ominąć to zabezpieczenie,może wystarczy nie podłączać kabelkow ktorymi idzie sygnal o tym jaki jest VIN pewnie będzie sie wydawać że to głupie rozwiązanie no ale musi być jakis sposób... pozdro
No jeżeli był by ktoś w promieniu 200 km to mógł bym do jechać. Wiec jak ktoś zna to czekam na pw:D a wracając do mojego pytania to może wystarczy nie wpinać ktorejś wtyczki...? nie próbował nikt?
pod Wrocławiem, ale to drugi koniec polski
ale ktoś pisał już pisał, o ściąganiu ochrony komponentu
poszukaj przez wyszukiwarkę może znajdziesz
ja niestety nie pamiętam gdzie to było...
Przerabiałem dziś podobny temat w Q7. Wymienione całe wnętrze siedzenia z opcją grzania. Ale niestety klimatronik nie obsługuje grzania.
Tak jak u kolegów pokazywało się na MMI siedzenie ale brak reakcji na regulację. Po rozebraniu okazało się, że w elektonice nie ma kilku elementów (wolne miejsca na płytce) bez których grzanie nie będzie chodzić.
Witam nie zakładam nowego tematu żeby nie zaśmiecać pisze tu, a mam pytanie odnośnie usunięcia ochrony komponentu (CP) w internecie udało mi się uzyskać nr. do pana który jest w stanie zrobić coś takiego lecz w inny sposób niż do tej pory słyszalem,a dokładnie z powodu sporej odległości wysyłam mu mój panel climatronic (4 Pokrętła) i ten nowy Dluxe) po czym on przypisuje cos z tego mojego rozumiem że jakieś kody do nowego i odsyła mi powrotnie.koszt 250zł.No wydaje sie całkiem możliwe,ale czy ktoś z was mógłby to potwierdzić? Pozdrawiam.
Str. 7 zadałem pytanie "Mam pytanie. Czy jak wymienię sam przód, panel z grafitowego na czarny czyli tylko przełożę przody to będzie to działać czy będzie blokada?" ale nie dostałem odpowiedzi nikt nie zmieniał
nie słyszałem, żeby ktoś coś takiego robił ale pewnie można
jeżeli chodzi o ochronę komponentu to bardzo możliwe, że może się też załączyć na twoim panelu jeżeli odłączysz go od zasilania (dlatego np nie powinno się wymieniać akumulatora bez podtrzymania) i mimo wszystko będziesz musiał odwiedzić aso