Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6] Podgrzewane siedzenia

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
mikolaj_g
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C6] Podgrzewane siedzenia

Post autor: mikolaj_g » 05 lis 2011, 18:21

Witam wszystkich Forumowiczów!!!
Od tygodnia jestem szczęśliwym użytkownikiem samochodu marki Audi. Auto sprawuje się bardzo dobrze, z jednym małym wyjątkiem. Mam problemy z uruchomieniem podgrzewania przednich siedzeń. Po wciśnięciu przycisku podgrzewania przednich siedzeń na panelu klimatyzacji wyświetla się ikona siedzenia na MMI oraz wyświetla się zero na wyświetlaczu panelu klimatyzacji. Próbuję kręcić wszystkimi dostępnymi pokrętłami ale nic się nie dzieje. Sprawdziłem bezpiecznik, który jest ok., a do foteli (sterowanych ręcznie) dochodzą od spodu przewody, więc wykluczam wymianę panela klimatyzacji. Czy podgrzewanie siedzeń działa od określonej temperatury, czy coś jest uszkodzone? Idzie zima więc proszę o pomoc :)
Pozdrawiam
Mikołaj

mikolaj_g
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mikolaj_g » 08 lis 2011, 19:33

Napiszcie proszę jak w Waszych A6 włącza się podgrzewanie siedzeń. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 08 lis 2011, 19:39

u mnie wciskam guziczek z siedzonkiem,a nastepnie ustawiam sobie sile grzania pokretelkiem od ustawiania temperatury,tylko zanim zniknie ikonka siedzenia na wyswietlaczu.jezeli u ciebie nie dziala w ten sposob to masz jakis problem kolego <mysli> pzdr

mikolaj_g
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mikolaj_g » 08 lis 2011, 20:41

Tak też mi się wydawało. Pozostaje mi tylko podłączenie auta do komputera. Dam znać jak problem zostanie zdiagnozowany.
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

Kris1997
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kris1997 » 15 gru 2011, 18:31

Doszedłeś co i jak ? W Q7 znajomego jest ten sam problem. Tylko auto po przejściach wymieniane wnętrze po dymku :)

Włożone siedzenia z grzaniem dorzucona instalacja do foteli. Zachowuje się jak u Ciebie.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Temat wyjaśniony. Klimatronik nie ma opcji grzania siedzeń. Brak na płytce np. dwóch końcowych układów wyjściowych dających napięcie na siedzenia.

klimatroniki identyczne jak w C6

Po kiego grzyba robią przyciski, dziadowstwo się wyświetla
Krzysztof, Auto-Tech

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja