Koledzy pozwolcie ze jeszcze raz "odgrzeje kotleta". Jak wiecie jestem jedna z osob na forum ktora wymienia klocki hamulcowe bardzo, bardzo czesto
( rekord to 5tys km) a tak srednio po 10-12tys. Wiem teraz ze jest to wszytko uwarunkowane stylem jazdy ale....
No wlasnie. Kazdy z was zastanawial sie jakie to klocki zamontowac do naszego auta. Kazdy by chcial miec takie ktore, nie pyla, niepiszcza, i na dlugo wystarcza. Przetestowalem chyba juz wszytskie jakie byly mozliwe! Najmniej bylem zadowolony z TRW ktore starsznie mi piszczaly. Ostatnio znowu skonczyly mi sie klocki hamulcowe( tyl) Kolega z forum CRN ktory sprzedal swoje autko powiedzial mi ze zostaly jemu klocki oryginalne na tyl i moze mi je odsprzedac. Zakupilem je bez zadnego zastanowienia. Gdy pzyszly one do mnie okazalo sie ze na nich jest znaczek audi ale i widnieje napisTRW, ale klocki sa zupelnie innej barwy niz te pierwsze tekstary ktore mi piszczaly. Klocki zostaly zamontowane i ku mojemu zdziwieniu wogole nie piszcza. Dostalem tez namiar na firme ktora sprzedaje najrozniejsze czesci VW AUDI SKODA (oryginalne) cena klockow przod 199zl cena tyl 199zl- szok! bo uwazam ze to tanio! Zamowielm zaraz klocki na przod i po wymianie ich jestem w szoku. Pewnie spytacie sie dlaczego, i na jakiej podstawie moge je juz ocenic, Skoro dopiero co na nich jezdze.Ale.....
Po powrocie z trasy Poznan-Wrzesnia ( caly czas jazda mega szybko(200-260km/h) i duzo ostrych hamowan, po zatrzymaniu auta pod domem czulem jak hamulce smierdza mi spalenizna, a tarcze hamulcowe az"strzelaja" na nowych klockach tych oryginalnych taiego czegos nie ma wogole- zero jakiegokolwiek zapachu.
Zobaczymy na ile mi te klocki starcza, ale uwazam ze nim sie zatanowicie czy kupic ATE, TRW czy inne to mowie ze szkoda myslenia i brac nalezy tylko oryginal!!!!A cenowo sa tansze niz te cale zamienniki! Dla zainteresownych dodam ze gdy sie pytalem ile kosztuja tarcze na przod to cena ich wynosi okolo 370zl za sztuke! Moj 1 komplet to byl ATE, Poznijej tez byl ATE, nastepnie brembo, bosch i TRW

-i na tych wszystkich kompletach zrobilem 50tys km:-)