1) czy bedą mógł uszczelnić pokrywe zaworów czarna masa uszelniajaca

2) czy jak odkręce wtryski to trzeba bedzie odpowietrzać układ paliwowy??
3) jakich niespodzianek moge sie spodziewac i na co zwrócic uwage

Z gory dziekuje za pomoc
ad1 czy mam dac ta mase na glowice a pozniej docisnac pokrywe, czy dac masa na glowice i na pokrywe a miedzy dac stara uszczelke czy moze mam tylko sama masa to zrobic bez uszczelki??oli80 pisze:1-tak ale delikatnie po wierzchu uszczeniacza by nie dostała się pod pokrywę
2-tak ale tyko część wysokiego ciśnienia
3- nowa podkładka pod wtryskiwacz
i uszcelniacz,stary wtrysk moze mocno siedzieć w gnieździe
Mam pytanko. Rano auto odpala dopiero po okolo 5 sekunach krecenia, czy moze to byc wina wtrysku sterujacego??oli80 pisze:ad1 tylko na zewnątrz uszczelniacza wtryskiwacza,pod uszczelkę nic,jeśli już cieknie,jak jest suchy to
nie dawaj.Mam na myśli nową podkładkę pod wtryskiwacz która to doszczelnia go w gnieździe i
uszczelniacz wtryskiwacza taki zielony mniej więcej w połowie jego długości :-P
Tak udało mi się wymienić wtrysk, choć pokrywa zaworów nie chciałe zejść łatwo ale dasz radę.Reminatorus pisze:Witam krysti czy udało Ci się sprawnie wymienić wtrysk sterujący, czy poprawiło to uruchamianie silnika?
Jeśli jest padniety wtrysk sterujący auto jezdzi na programie awaryjnym - wiec bedzie jezdziło gorzej.123Marcin123 pisze:bo to nie było przyczyna fajnie ze sie zbiera od dołu ale z odpalaniem lipa gdzie jest problem zacznij od pompy pózniej czujnik paliwa asz skonczysz na filtrze paliwa moze to monotonne ale skuteczne