Witam jestem nowym na forum jak i posiadaczem 4 pierścieni

i na początek odkopię temat bo problem jest widzę nie rozwiązany, a mnie również to zastanawia - jak to uruchomić.
Do lampy idą przewody "dodatkowe" w których pojawia się napięcie podczas np włączania wstecznego. Po zakupie nieoryginalnych lamp mam możliwość podpięcia wszystkich przewodów (7 pinów). Podpinam lampę i mam taki efekt:
- uruchamiam wsteczny - zapala się światło cofania plus przeciwmgielna prawa (pod lampą cofania)
- uruchamiam światła przeciwmgielne tył - zapala się światło przeciwmgielne lewe plus lewa lampa cofania (nad przeciwmgielną).
Lampy mają możliwość wypięcia obwodu "dodatkowego" i wtedy wszystko śmiga jak z fabryki (z prawej jedno światło cofania, z lewej jedno światło przeciwmgielne)... ALE jeśli jest instalacja "dodatkowa" (przygotowana na Stany Zjednoczone być może?? ) to dlaczego jej nie uruchomić ?
Podczas mgły jesteśmy lepiej widoczni, a podczas cofania mam lepiej doświetloną drogę za sobą ... pomijając aspekty prawne
Same plusy ... wiadomo można pociągnąć kabelek z lewej lampy do prawej dla światła przeciwmgielnego, oraz z prawej do lewej dla światła wstecznego. Ale nie oto chodzi - może jest gdzieś miejsce w aucie gdzie można te pary zamienić w wtyczce/kostce i problem będzie rozwiązany. Nie mam możliwości prześledzić gdzie te przewody idą aby nie rozbierać auta całego. Jakieś pomysły ? A może dysponuje ktoś schematem/manualem serwisowym przy pomocy którego można dojść co z czym przepiąć ?