kondziu81 Załączanie się kompresora podczas gwałtownego przyśpieszania i hamowania to raczej normalna sprawa (przynajmniej czytałem o tym gdzieś na tym forum). Przy hamowaniu to on się włącza raczej zaraz po hamowaniu, a nie w trakcie

A co do Twojego wcześniejszego posta, to ja u siebie praktycznie nie słyszę pracy kompresora, chyba że mam odsuniętą roletę w bagażniku. Wtedy troszkę go słychać.
Zawieszenie w Allroadzie powinno działać tak, że jeśli włączasz jakiś poziom, to auto się podnosi lub opada, chyba, że zadany poziom kłóci się z prędkościami dostępnymi dla danego poziomu. Czyli inaczej mówiąc po przekroczeniu pewnych prędkości auto automatycznie opada na niższy poziom. Np. dla 4-go poziomu max prędkość to 30 km/h. Więc jeśli będziesz jechał 50 km/h to nie ma takiej możliwości aby weszło na 4-ty poziom. Z 3-go przełącza automatycznie na 2-gi po przekroczeniu 80-tki.
Jeśli auto pozostawione na jakimś poziomie nie opada na dół, to możesz być spokojny - miechy masz ok. Uszkodzenie miecha objawia się "przykucaniem" auta na stronę uszkodzonego miecha.