scaraab pisze:Zaraz jak się rozjechaliśmy, The Rock, capnęła mnie policja... Zajumała mi 17pkt karnych...
No proszę.. Na dwóch ostatnich spotach mnie nie było i się porobiło:)
Akurat ja ostatnio też trochę nazbierałem punkcików. Po pierwsze przyszła mi pocztówka z zakopanego (fotoradar rozstawiony gdzieś na chodniku w okolicach kościeliska - 100 zł i 2 punkty na szczęście)
Ale 2 tyg. temu miałem taką sytuacje: wracam sobie od rodzinki, niedziela po 21.00 Droga z Oświęcimia do Krakowa. W miejscowości Babice (przed Alwernia) jadą sobie dwa auta 50 km/h Teren zabudowany, ciemno, pusto. No to wlokę się chwile za nimi bo coś jest nie tego - no ale ile można tak jechać?!? Poczekałem na przerywaną i najpierw wyprzedziłem jedno, i zaraz też drugie. Jadę sobie spokojnie 95 km/h (tamci zostali już za mną) i tak po kilku km nagle widzę niebieskie światła w lusterkach. No to zwolniłem, Ci mnie wyprzedzili i halt. Okazało się że to tajniacy jechali jakimś nieoznakowanym samochodem - i skurw..le czaili za mną kilka km do momentu aż była taka wysepka i przystanek autobusowy i tam było 60 km/h. Pokazali mi filmik (muszę pomalować jednak zderzak bo autko prezentowało się od tyłu ładnie, ale ten odrapany róg psuł klimat

:) ) no i dostałem "tylko" 200 zł i 6 punktów.
W sumie mam już 8 i zaczynam zwracać trochę uwagę na znaki
Pozdrawiam wszystkich i dajcie znać czy się spotykamy w poniedziałek najbliższy bo bym się w sumie wybrał.