Witam
Niecały miesiac temu kupiłem audi a6 98r quattro:)
Po miesiacu cieszenia nowym zakupem przychodzi czas na pierwsze wydadtki a mianowicie rozrzad
Rozgladalem sie juz po cenach czesci ale mam problem a mianowicie blokady a precyzyjniej ich brak:(
Mam prozbe do szanownych forumowiczów czy mogł by mi ktoś podać wymiary trzepienia do zablokowania wału korbowego oraz płaskownika do zablokowania wałkow?? Szukałem w google nie nic na ten temat nie ma. Wiem ze blokada na all kosztuje 60zł ale mam do dyspozycji tokarke i moge cos takiego wykonac samemu. Ludzie pisza zeby nie robic samemu bo za slaby material ale ja chce tylko zablokowac wał a nie dokrecac srube z zebatki.
Mam nadzieje ze dla niektórych forumowiczów wymiary blokad to nie zadna tajemnica państwowa i beda wstanie podac ich wymiary
Z gory dziekuje jak by cos to dysponuje innymi blokadami do silnikow TDI wiec służę pomoca
Pozdrawiam
[ AFB 2.5 150 KM] Wymiana rozrzadu-blokady
- dawid77
- Forum Audi A6 / A7
Bzdury piszesz odnośnie blokad.
Proszę http://allegro.pl/s23-blokada-rozrzadu- ... 71829.html
Proszę http://allegro.pl/s23-blokada-rozrzadu- ... 71829.html
- dawid77
- Forum Audi A6 / A7
Nie chcę cię obrażać ale jak ci szkoda 60zł na blokady to wyobraź sobie ile kosztuje rozrząd, to po co kupowałeś audi a6 z takim silnikiem na patentach długo nie pociągniesz ogólnie takie auta są drogie w utrzymaniu pomyłki w naprawach patentowych jeszcze droższe i awaryjność też nie mała a części nie kosztują tyle co do opla.
ÂŚmieszą mnie tacy ludzie kompletny rozrząd 1500zł a szkoda im 60zł na narzędzia i później piszą na forum żeby im pomóc bo na broili. Powodzenia.
ÂŚmieszą mnie tacy ludzie kompletny rozrząd 1500zł a szkoda im 60zł na narzędzia i później piszą na forum żeby im pomóc bo na broili. Powodzenia.
dawid77 ja tez nie chce Cie obrazać ale czy kiedykolwiek miales do czynienia z mechanika samochodowa?? nie mowie o wymiane oleju czy klockow albo jestes w tych sprawach totalnym laikiem albo posiadasz jakis mega warsztat kupiles orginalne blokady za 300zl i strzeżesz ich wymiarow jak USA ladowania w Roswell
widzialem te blokady na allegro za te cale 72zł 2 blaszki uciete z plaskownika i bolec o dlugosci okolo 5cm wydanie za to 72zl to jakies nie porozumienie
widzialem te blokady na allegro za te cale 72zł 2 blaszki uciete z plaskownika i bolec o dlugosci okolo 5cm wydanie za to 72zl to jakies nie porozumienie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krystian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
DrTimmy oczywiście nie dziwię ci się że sam chcesz sonie zrobić blokady-jak masz takie możliwosci-też bym tak zrobił. Ja sie połasiłem na te za 60 zł. i wogóle z nich nie korzystałem-trzpień się nie wkręcił bo był za gruby, a blaszki bez przerwy wypadały.
Jak bym mial szprzęt to dorobił bym sam co chwile mierzac.
Jak bym mial szprzęt to dorobił bym sam co chwile mierzac.
- dawid77
- Forum Audi A6 / A7
Wnioskuję to tym że to ty jesteś laikiem podejmując się pierwszy raz wymiany rozrządu w a6 skoro szukasz blokad co do mnie to fakt sam się uczyłem wymiany za pomocą naszego forum ale na pewno nie kombinowałem tak jak ty kupując auto wiedziałem i byłem świadom jakich kłopotów można się spodziewać a odnośnie mechaniki samochodowej to srałeś jeszcze do nocnika jak ja naprawiałem swoje auta.DrTimmy pisze:dawid77 ja tez nie chce Cie obrazać ale czy kiedykolwiek miales do czynienia z mechanika samochodowa?? nie mowie o wymiane oleju czy klockow albo jestes w tych sprawach totalnym laikiem albo posiadasz jakis mega warsztat kupiles orginalne blokady za 300zl i strzeżesz ich wymiarow jak USA ladowania w Roswell
OK zakonczmy ta nic niewnosząca rozmowe bo zaraz bedziemy pisac co kto kiedyś zrobil badz naprawił.
Prosiłem tylko o wymiary blokad jestem zdania ze skoro czlowiek zbudował silnik v6 tdi to i czlowiek jest w stanie wymienic w nim rozrzad a to ze chce to zrobic jak najtanszym kosztem(nie mowie o czesciach made in china)ale to ze kazdy szuka kazdej zlotowki w tym kraju:)
Prosiłem tylko o wymiary blokad jestem zdania ze skoro czlowiek zbudował silnik v6 tdi to i czlowiek jest w stanie wymienic w nim rozrzad a to ze chce to zrobic jak najtanszym kosztem(nie mowie o czesciach made in china)ale to ze kazdy szuka kazdej zlotowki w tym kraju:)