Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ AFB 2.5 150 KM] Wymiana rozrzadu-blokady

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
DrTimmy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AFB 2.5 150 KM] Wymiana rozrzadu-blokady

Post autor: DrTimmy » 06 lis 2011, 15:20

Witam
Niecały miesiac temu kupiłem audi a6 98r quattro:)
Po miesiacu cieszenia nowym zakupem przychodzi czas na pierwsze wydadtki a mianowicie rozrzad

Rozgladalem sie juz po cenach czesci ale mam problem a mianowicie blokady a precyzyjniej ich brak:(

Mam prozbe do szanownych forumowiczów czy mogł by mi ktoś podać wymiary trzepienia do zablokowania wału korbowego oraz płaskownika do zablokowania wałkow?? Szukałem w google nie nic na ten temat nie ma. Wiem ze blokada na all kosztuje 60zł ale mam do dyspozycji tokarke i moge cos takiego wykonac samemu. Ludzie pisza zeby nie robic samemu bo za slaby material ale ja chce tylko zablokowac wał a nie dokrecac srube z zebatki.

Mam nadzieje ze dla niektórych forumowiczów wymiary blokad to nie zadna tajemnica państwowa i beda wstanie podac ich wymiary

Z gory dziekuje jak by cos to dysponuje innymi blokadami do silnikow TDI wiec służę pomoca
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
dawid77
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dawid77 » 06 lis 2011, 19:55

Bzdury piszesz odnośnie blokad.
Proszę http://allegro.pl/s23-blokada-rozrzadu- ... 71829.html

DrTimmy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DrTimmy » 06 lis 2011, 20:54

Nie rozumiem Cie napisałem ze allegro kosztuja okolo 60zł i ze nie chce ich kupowac bo moge sobie je samemu wykonac tylko potrzebuje dobrodusznego forumowicza zeby podal mi ich wymiary napewno ktos inny tez na tym skozysta nie tylko ja
pozdrawiam

Awatar użytkownika
dawid77
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dawid77 » 06 lis 2011, 21:48

Nie chcę cię obrażać ale jak ci szkoda 60zł na blokady to wyobraź sobie ile kosztuje rozrząd, to po co kupowałeś audi a6 z takim silnikiem na patentach długo nie pociągniesz ogólnie takie auta są drogie w utrzymaniu pomyłki w naprawach patentowych jeszcze droższe i awaryjność też nie mała a części nie kosztują tyle co do opla.
ÂŚmieszą mnie tacy ludzie kompletny rozrząd 1500zł a szkoda im 60zł na narzędzia i później piszą na forum żeby im pomóc bo na broili. Powodzenia.

DrTimmy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DrTimmy » 06 lis 2011, 22:13

dawid77 ja tez nie chce Cie obrazać ale czy kiedykolwiek miales do czynienia z mechanika samochodowa?? nie mowie o wymiane oleju czy klockow albo jestes w tych sprawach totalnym laikiem albo posiadasz jakis mega warsztat kupiles orginalne blokady za 300zl i strzeżesz ich wymiarow jak USA ladowania w Roswell
widzialem te blokady na allegro za te cale 72zł 2 blaszki uciete z plaskownika i bolec o dlugosci okolo 5cm wydanie za to 72zl to jakies nie porozumienie

kryhawrc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krystian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: kryhawrc » 06 lis 2011, 22:20

DrTimmy oczywiście nie dziwię ci się że sam chcesz sonie zrobić blokady-jak masz takie możliwosci-też bym tak zrobił. Ja sie połasiłem na te za 60 zł. i wogóle z nich nie korzystałem-trzpień się nie wkręcił bo był za gruby, a blaszki bez przerwy wypadały.
Jak bym mial szprzęt to dorobił bym sam co chwile mierzac.

Awatar użytkownika
dawid77
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dawid77 » 06 lis 2011, 22:32

DrTimmy pisze:dawid77 ja tez nie chce Cie obrazać ale czy kiedykolwiek miales do czynienia z mechanika samochodowa?? nie mowie o wymiane oleju czy klockow albo jestes w tych sprawach totalnym laikiem albo posiadasz jakis mega warsztat kupiles orginalne blokady za 300zl i strzeżesz ich wymiarow jak USA ladowania w Roswell
widzialem te blokady na allegro za te cale 72zł 2 blaszki uciete z plaskownika i bolec o dlugosci okolo 5cm wydanie za to 72zl to jakies nie porozumienie
Wnioskuję to tym że to ty jesteś laikiem podejmując się pierwszy raz wymiany rozrządu w a6 skoro szukasz blokad co do mnie to fakt sam się uczyłem wymiany za pomocą naszego forum ale na pewno nie kombinowałem tak jak ty kupując auto wiedziałem i byłem świadom jakich kłopotów można się spodziewać a odnośnie mechaniki samochodowej to srałeś jeszcze do nocnika jak ja naprawiałem swoje auta.

DrTimmy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DrTimmy » 06 lis 2011, 22:45

OK zakonczmy ta nic niewnosząca rozmowe bo zaraz bedziemy pisac co kto kiedyś zrobil badz naprawił.
Prosiłem tylko o wymiary blokad jestem zdania ze skoro czlowiek zbudował silnik v6 tdi to i czlowiek jest w stanie wymienic w nim rozrzad a to ze chce to zrobic jak najtanszym kosztem(nie mowie o czesciach made in china)ale to ze kazdy szuka kazdej zlotowki w tym kraju:)

kuki23
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kuki23 » 07 lis 2011, 07:30

ja tez mialem dorabiane blokady gosc znajomy mi pozyczyl z aso na wzor tokareczka i trzpien do blokady walu korbowego zrobiony z bardzo dobrego materialu podal bym wymiary ale teraz mnie nie ma w kraju

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl