Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Brak sprężarki 1,9 tdi pasuje od innych silników td

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Dom2323
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Brak sprężarki 1,9 tdi pasuje od innych silników td

Post autor: Dom2323 » 01 lis 2011, 21:19

Witam od niedawna mam a6 już wiem że dałem się trochę nabrać ale cena była dobra
ale do problemu - patrzę pod auto z przodu od strony pasażera widzę przewody od klimy zawiązane jakimś sznurkiem a końcówki zabezpieczone jakąś szmatą i co nie ma kompresora cóż trudno ale czy pasuje od innych tdi? np passat golf skoda seat?

schizator
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: schizator » 05 lis 2011, 11:19

Wszystko zależy od silnika jaki masz oraz układu klimatyzacji w konkretnym modelu.
Sam się już nadziałem bo początkiem roku chciałem sprężarkę kupić do AVF, kupiłem z Passata (silnik niby ten sam) jednak jak się okazało układ klimatyzacji inny - inne sterowane sprężarki. Teraz leży sztuka na półce w garażu bo nie było czasu wystawić na allegro.
Jeśli szukałbyś regenerowanej czy coś to też uważaj - jak się okazało że tamta nie podejdzie zamówiłem regenerowaną, założyłem u znajomego mechanika pojeździła dwa miesiące i padł zawór wydatku, a całą sprężarkę olej zalał po wierzchu. Odesłałem na gwarancji przysłali mi inną.
W sumie trzecia sprężarka i dopiero chodzi - koszty czynników, wymian, płukań etc niepotrzebne.
Najlepiej jechać do kogoś kto się tylko klimą specjalizuje i niech sam Ci sprężarkę załatwi, w razie jakichś kwiatków będzie na niego że on załatwiał i zakładał etc.
Pozostaje też opcja nowej ale to był koszt koło 2000PLN w moim wypadku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja