Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] 2.6 ABC na jaką instlację zmieniać?

Wszystko co dotyczy instalacji lpg dla wszystkich modeli z silnikami benzynowymi a6 i a7.
ODPOWIEDZ
mattey
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] 2.6 ABC na jaką instlację zmieniać?

Post autor: mattey » 14 lip 2011, 21:02

A więc staję przed dylematem co robić dalej z moim nadtlenkiem LPG
ktoś 12 lat temu założył mieszalnikówkę II-gen. nawet nie jakiś szit tylko LR niby nie mam z nim problemów bo odpalam i gaszę zawsze na benzynie (sam przełączam centralkę) A że bede rozbierał samochód do ostatniego blachowkręta pomyślałem że może by i lpg wymienić ale nie wiem czy jest sens skoro to jest dobre. I tu rodzi się dylemat bo niewiem czy jest sens wstawiać sekwencję czy po prostu wymienić sobie kolektor od 2.8 alu i dalej spac spokojnie
Jedynym minusem jest to że do LR klipa ma tylko jedna firma w Lublinie i jakoś nie bardzo oni to ogarniają. Jeśli wybór padnie na sekwencję to pewnie pod maskę pójdzie albo King albo SEC. LR jest za drogie w zakupie a brc odpada bo płaci się tylko za markę a nie robię już tyle KM żeby mi się szybko to zwróciło ew. zostawię starą instalkę dołożę blosa i wymienię parownik i od nowa dolot co by był szczelny.

Nie wiem tylko ja sprawuje się ABC+BLOS bo kumpel w AAH ma blosa i w miare dobrze się to odpycha i nie strzela.

Od razu uprzedzam wypowiedzi:
Przy blosie nie bedzie ekonomiczy wiem bezsensem szukac ekonomi w silnikach od 2.5 w górę obecnie po mieście pali 15-16l i na zdrowie nie żałuję mu niech pali i 20 byle by się nie psuło.
A sekwencję dam rade założyć sam bo to niecałe 6h roboty łacznie z wierceniem kolektora.

sevenfifty

Post autor: sevenfifty » 02 lis 2011, 14:31

Ja mam instalacje KME Diego i jestem bardzo zadowolony, przynajmniej od momentu kiedy sam do sobie wyregulowałem, bo niestety gazownicy nie mieli na to najmniejszej ochoty :)

Adriang92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adriang92 » 02 lis 2011, 17:46

Do 2,6 nie wsadzis dolotu z 2,8 z jednej przyczyny w 2,8 jest aktywny <okok> Zakladaj sekwencje, mieszadlo nadaje sie do gaznika a nie v6, jak chcesz pojezdzic i nie miec problemow to najlepsze rozwaizanie :) Tylko do sekwencji to tez dobre graty trzeba zeby ladnie chodzilo, bo jezdzic to bedzie na wszystkim ale zeby to jezdzilo tak jak ma trzeba troche kasy i czasu wsadzic

Awatar użytkownika
A6 Forum - fassi1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Re: [A6 C4] 2.6 ABC na jaką instlację zmieniać?

Post autor: A6 Forum - fassi1 » 02 lis 2011, 20:27

mattey pisze: A sekwencję dam rade założyć sam bo to niecałe 6h roboty łacznie z wierceniem kolektora.
Uuuu... 6h na sekwencję do V6 ??? Ze ściągnięciem kolektora i z wlutowaniem w oryginalną instalację elektryczną silnika ???
Jak założysz sekwencję to porób fotki, z chęcią zobaczę jak to wyszło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6/A7 - LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja