A więc staję przed dylematem co robić dalej z moim nadtlenkiem LPG
ktoś 12 lat temu założył mieszalnikówkę II-gen. nawet nie jakiś szit tylko LR niby nie mam z nim problemów bo odpalam i gaszę zawsze na benzynie (sam przełączam centralkę) A że bede rozbierał samochód do ostatniego blachowkręta pomyślałem że może by i lpg wymienić ale nie wiem czy jest sens skoro to jest dobre. I tu rodzi się dylemat bo niewiem czy jest sens wstawiać sekwencję czy po prostu wymienić sobie kolektor od 2.8 alu i dalej spac spokojnie
Jedynym minusem jest to że do LR klipa ma tylko jedna firma w Lublinie i jakoś nie bardzo oni to ogarniają. Jeśli wybór padnie na sekwencję to pewnie pod maskę pójdzie albo King albo SEC. LR jest za drogie w zakupie a brc odpada bo płaci się tylko za markę a nie robię już tyle KM żeby mi się szybko to zwróciło ew. zostawię starą instalkę dołożę blosa i wymienię parownik i od nowa dolot co by był szczelny.
Nie wiem tylko ja sprawuje się ABC+BLOS bo kumpel w AAH ma blosa i w miare dobrze się to odpycha i nie strzela.
Od razu uprzedzam wypowiedzi:
Przy blosie nie bedzie ekonomiczy wiem bezsensem szukac ekonomi w silnikach od 2.5 w górę obecnie po mieście pali 15-16l i na zdrowie nie żałuję mu niech pali i 20 byle by się nie psuło.
A sekwencję dam rade założyć sam bo to niecałe 6h roboty łacznie z wierceniem kolektora.
[A6 C4] 2.6 ABC na jaką instlację zmieniać?
-
- Forum Audi A6 / A7
Do 2,6 nie wsadzis dolotu z 2,8 z jednej przyczyny w 2,8 jest aktywny
Zakladaj sekwencje, mieszadlo nadaje sie do gaznika a nie v6, jak chcesz pojezdzic i nie miec problemow to najlepsze rozwaizanie
Tylko do sekwencji to tez dobre graty trzeba zeby ladnie chodzilo, bo jezdzic to bedzie na wszystkim ale zeby to jezdzilo tak jak ma trzeba troche kasy i czasu wsadzic

- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 C4] 2.6 ABC na jaką instlację zmieniać?
Uuuu... 6h na sekwencję do V6mattey pisze: A sekwencję dam rade założyć sam bo to niecałe 6h roboty łacznie z wierceniem kolektora.

Jak założysz sekwencję to porób fotki, z chęcią zobaczę jak to wyszło.