[A6 C5] Skrzypienie na tylnich kołach...
[A6 C5] Skrzypienie na tylnich kołach...
Witam! Mam pytanko, ostatnio zaczęły mi dziwnie skrzeczeć, skrzypieć hamulce z tyłu podczas hamowania... Otóż zaczynaja one taki wydawać dziwny glos w momencie zatrzymywania samochodu... Czy to normalne? Pozdro...
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
MISIEK_A6, ale jezeli skrzypią podczas hamowania to możliwe, że hamujesz już płytkami metalowymi i wtedy prawdopodobne jest że doliczysz koszt tarczy hamulcowych :mrgreen:
A że skrzypia na zaciągnietym ręcznym gdy sie wsiada i wysiada to sie nie przejmuj bo to normalne. Jak chcesz to możesz zaciągać ręczny na maxa ile tylko sie da, to powinno pomóc
. Tylko linka się wyciągnie 
A że skrzypia na zaciągnietym ręcznym gdy sie wsiada i wysiada to sie nie przejmuj bo to normalne. Jak chcesz to możesz zaciągać ręczny na maxa ile tylko sie da, to powinno pomóc

Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
MISIEK_A6, a oglądałeś swoje klocki ? w jakim sa stanie ?
Swoją droga to cena 40 zł jest bardzo atrakcyjna ale pewnie zawiera tylko wyjęcie starych plytek i wsunięcie nowych. W tej cenie raczej nie ma czyszczenia zacisku itp.
Natomiast klocki za 36 zł to chyba omijaj z daleka. Sensowne klocki będa kosztowały ok. 100 zł minimum.
Swoją droga to cena 40 zł jest bardzo atrakcyjna ale pewnie zawiera tylko wyjęcie starych plytek i wsunięcie nowych. W tej cenie raczej nie ma czyszczenia zacisku itp.
Natomiast klocki za 36 zł to chyba omijaj z daleka. Sensowne klocki będa kosztowały ok. 100 zł minimum.
Części samochodowe online - Motostacja pl
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
Też tak mam z tym ręcznym,a cały kpl z tarczami wymieniałem rok temu.i dobra rada,nie kupuj klocków za grosze,bo różnie bywa...a skąd ta cena,z rynku jakiegoś?nie wiem,ale dla mnie to ściema na maxa w h..,może pudełko jest z ceną od czego innego?mnie cały kpl. z wymianą kosztował prawie 1300zł,ale dla mnie auto musi hamować,kiedy chcę i jak chcę,to też są główne części bezpieczeństwa zarówno Twojego,jak i innych jak jedziesz,ale...później tak to się kończy:RomanS pisze:MISIEK_A6, ale jezeli skrzypią podczas hamowania to możliwe, że hamujesz już płytkami metalowymi i wtedy prawdopodobne jest że doliczysz koszt tarczy hamulcowych :mrgreen:
A że skrzypia na zaciągnietym ręcznym gdy sie wsiada i wysiada to sie nie przejmuj bo to normalne. Jak chcesz to możesz zaciągać ręczny na maxa ile tylko sie da, to powinno pomóc. Tylko linka się wyciągnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, 16:37 przez MR.A6, łącznie zmieniany 2 razy.
Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
he,he ja bym się chyba zesr...,i nie mial bym jak gonić...dawid55 pisze:Tego to nie widziałem, jak by mi sie tak stało to bym go dogonił i nogi z d..y wyrwał

MR.A6, ja poszedłem do pierwszego lepszego sklepu motoryzacyjnego... Spytałem sie o cene to mi powiedzieli ze albo za 36zł ewentualnie za 48zł... To chodziło tylko o te co mieli na stanie... Nigdy nie wymieniałem klocków z tyłu... autko mam dopiero od roku także dopiero pierwszy raz takie cos wymieniam i nie znam cen klocków tylnich...
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
Ufff,to mi ulżyło MISIEK_A6,ja nie mowie co masz wymieniać i za ile,tylko doradzam zupełnie w dobrym tego słowa znaczeniu,odnośnie części takich jak hamulce,opony,zeby na tym nie oszczędzać,bo to auto musi dobrze jechać i hamować,a do tego myślę,że skoro kogoś stać na Audi,to stać go też na dobre,ori części (np.amory,końcówki,rozrząd...),nie wiem,może się mylę,mówiac "stać na Audi",ja prawie 4 lata temu dawałem kwotę,za którą dzisiaj miałbym dwie takie a6,dlatego podchodzę tak do tematu,pozdrawiamMISIEK_A6 pisze:MR.A6, ja poszedłem do pierwszego lepszego sklepu motoryzacyjnego... Spytałem sie o cene to mi powiedzieli ze albo za 36zł ewentualnie za 48zł... To chodziło tylko o te co mieli na stanie... Nigdy nie wymieniałem klocków z tyłu... autko mam dopiero od roku także dopiero pierwszy raz takie cos wymieniam i nie znam cen klocków tylnich...