Witam, wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem pierwszego w mojej karierze audi. Wybór padł na a6 c5 2.8 quattro + lpg sekwencyjne, przebieg 220tyś potwierdzony vinem dzięki koledze tomkom1, auto miało niewielkie przygody ale jest dobrze zrobione, na wyposażeniu posiadam wszystko czego tylko mogłem zapragnąć , auto kupiłem 2dni temu więc zdjęcia poglądowe są z otomoto, na dniach wrzucę własne, wizualnie nie jest ideałem, natomiast mechanicznie nie ma się do czego przyczepić, w tym tygodniu jadę zmienić rozrząd. Mam nadzieję że auto nie będzie mnie przerastało w utrzymaniu (miesięcznie robię ~5tyś km po Krakowie), pewnie zapytacie dlaczego nie diesel, otóż wolę czystą moc z benzyny, nie padnie mi turbica, wtryski itp, to co bym w dieslu zaoszczędził na paliwie tu zaoszczędzę na częściach (takie moje zdanie) pozatym dzwięk v6 mi bardzo przypadł do gustu . Jedyne co mi się nie podoba to zbyt agresywne redukcje automatu gdzie dociskam do deski (ja bym nigdy nie zrzucił na jedynke przy 5k rpm ). Mam pytanie jeszcze do użytkowników a6 2.8quattro z gazem ile palą wasze samochody ? Mi po pierwszym tankowaniu wyszło ok 20litrów gazu <szok> ale cóż nikt nie mówił że będzie tanio lagunka paliła mi ok 15litrów tylko że jak audi lata nad nierównościami tak w lagunce wszystko latało w środku generalnie chciałbym zejść ze spalaniem do ok 16-17litró gazu, jak się uda będzie supcio, jak nie to najwyżej kupię 2.4 fwd bo póki co a6 nie chcę zamieniać na inne auto gdyż w tej cenie nie mam zbyt dużego wyboru. Za auto dałem 17tyś, moim zdaniem było warto, ubezpieczenie i przegląd jeszcze jest dłuuuugo, dwa komplety kół na markowych oponach dobre wyposażenie i auto z końca roku 99r.
reszta obiecanych fotek, generalnie z każdym kolejnym kilometrem coraz bardziej mi się podoba jazda tym samochodem, w czwartek jadę na rozrząd, od listopada już będzie w zaprzęgu pracowała audiczka i oby się za bardzo nie fochowała
a wiec tak, instalacja stag300 jak u kolegi wyżej :D A poruszam się, moja wioska-miasto 17 km plus troszkę po mieście plus dojazd do pracy i jakoś tak mi wychodzi 12-13 litrów i wcale nie 70 km :P a miasto nie jest zakorkowane jak Kraków wiec dla tego podejrzewam taki wynik wiem że potrafi więcej spalić ale jakoś powyżej 14 nie miałem a już 20 to kosmos dla mnie osiągnąć taki wynik chyba but na każdym biegu hehe :D :P
Wszystko zaczeło się od niej audi 100 C3 1.8 benzyna sedan
No właśnie ja mam raczej dziadkowaty styl jazdy to niewiem co by było przy butowaniu, generalnie wtryski mam magic jety, elektronike diego a reszta na tomasetto, najwyżej na forum lpg popytam co może być nie tak.
wombat pisze:No właśnie ja mam raczej dziadkowaty styl jazdy to niewiem co by było przy butowaniu, generalnie wtryski mam magic jety, elektronike diego a reszta na tomasetto, najwyżej na forum lpg popytam co może być nie tak.
To koniecznie podjedz to gazownika i niech zrobi ci przegląd instalacji ,a na forum też poszperaj Ja robiłem przegląd zapłaciłem 150 zł z wymianą filtrów i lekkim dostrojeniem i chodzi jak lala :D
PS.zmień opis autka na profilu bo dalej widnieje laguna
Wszystko zaczeło się od niej audi 100 C3 1.8 benzyna sedan
Witam. Piękny samochód- gratuluje zakupu. Swego czasu jeździłem A6 c5 1.8T ale z uwagi na spalanie zmieniłem na diesla tylko że z audi przesiadłem się do BMW 320. Czytając tego posta teraz żałuję że nie kupiłem A6 2.8 z z LPG. Samo spalanie na 100 km wychodzi może kilka złotych więcej niż w mojej BMW ale komfort jazdy w audi jest nieporównywalny do tego z BMW. Jeszcze wrócę do Audi. Autorowi posta życzę bezawaryjności
bezawaryjność bezawaryjnością, liczę po prostu że po zrobieniu tego co mam do zrobienia (rozrząd, łożysko z tyłu i teraz zacząłem słyszeć przeguby tylne) to dużo się pierniczyć nie będzie, ale tj. pisałem wcześniej przy 4-5kkm po krakowie miesięcznie auto ma prawo się sypać.
Rozrząd już zmieniony, całość z robocizną na częściach marki INA (ponoć lepsze niż skf) wyszła 1018zł więc całkiem znośnie jeszcze te terkoczące przeguby i łożysko i będzie bardzo dobry stan