Diagnoza jest taka, że cieknie simering miedzy wałem a skrzynią i to co kapie to olej silnikowy
Na razie bede jezdzil z tym, sprzęgło i tak mam do wymiany wiec jak zacznie leciec na sprzeglo to wtedy bede robil. Ile taki uszczelniacz moze kosztowac? I jak rozpoznac czy przy sprzegle te wymieniac dwumas
diabeelek pisze:Ile taki uszczelniacz moze kosztowac?
sam uszczelniacz to kilkanaście złotych, tylko jest kupa roboty by się do niego dostać. Co do uszkodzonego koła to by szarpał i były by spore drgania na budzie.
Nie jestem pewny czy to na pewno olej cieknie z tego simeringu. Sprawdzałem stan płynó po 2 dniach i nie ma ubytku oleju na bagnecie ale za to ubywa oleju od wspomagania kierownicy... Jak mogę poprawnie zdiagnozować wyciek?
2 sposoby:
- pojechać do dobrego mechaniora który rozpozna po węchu, konsystencji, smaku, kolorze ect..
- powoli wszystko rozbierać i patrzeć skąd cieknie
witam chce sie podłączyć do problemu bo u mnie lekko pobiera płyn chłodniczy a wyciekw nie widzę zrobiłem jakies 2 tys km i tak o około 1 cm mi ubyło może troche przesadziłem co to może być olej na bagnecie węże miękkie temp może lekko poniżej 90 ale lekko to to cos robi? pomóżcie
oby to nie uszczelka pod głowicą
lukasz89k1,
jeśli nie widać wycieku a tak często dolewasz to albo uszczelka pod głowicą lub korek ciśnieniowy od zbiorniczka płynu ci puszcza i trzeba go wymienić (obstawiam to drugie).
lukasz89k1, najlepiej oryginalny w ASO. Kosztuje to grosze. A jak poznać? Odkręć korek na gorącym silniku. Jak będzie syczeć to znaczy że trzyma ciśnienie i wywala gdzieś na rurach. Jak nie, to brak ciśnienia.