Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Rozrząd

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Sauron

[A6 C5] Rozrząd

Post autor: Sauron » 15 paź 2011, 23:27

Witam .

Zmagałem sie ostatnio z kontrolką oleju.Zamówiłem pompę i oczekiwałem cierpliwie aż nadeszła...Specjalnie nie ruszałem auta żeby go nie męczyć złym smarowaniem.No i dziś czas się zabrać do roboty..przekręciłem kluczyk - auto zrobiło z 2 obroty wałem i już właściwie zaskoczył tzn chrząknął i tyle , następna próba słyszę już brak kompresji...pasek poszedł :/

Pytanie teraz do obeznanych z 1.8T : ponieważ mieszkam w Irlandii , a tu ciężko o dobrego mechanika lub nawet namiar gdzie można dać głowicę do roboty ( nawet nie ściągam bo co prawda nie zapalił ale przy 20V na jakiś zawór bankowo trafiło) więc chce wymienić kompletny silnik .Czy wszystkie 1.8T sa zamienne??

Czy skoro miałem AEB to musi być AEB?

Dzięki wszystkim za pomoc

Forum Audi A7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Forum Audi A7 » 16 paź 2011, 11:03

Dlaczego takie pesymistyczne myśli.
Załóż nowy pasek i wtedy zobaczysz lub usłyszysz czy trzeba coś wymieniać.

Sauron

Post autor: Sauron » 16 paź 2011, 11:58

Rozumiem że są zmiany konstrukcyjne ale nie chcę zakładać np głowicy z innego silnika tylko przełożyc cały kompletny silnik .Pytanie dotyczy wiązek , oprogramowania w ecu itp.

Mam na oku silnik z A6 ,ale z 2001 roku więc na pewno nie AEB.
Znalazłem też silnik z golfa IV 1,8T z 1999r

Pytanie czy jest sens kupować.

@grzemo nie chcę tak rzeźbić bo kiedyś zrobiłem tak jak mówisz w Hondzie Prelude i auto po zmianie paska odpaliło i było wszystko malina ,aż po czasie wypaliły się zawory bo jeden był lekko podgięty i nie domykał się jak należy...więc to pozorna oszczędność , a nie chcę auta sprzedawać komuś z miną...

Sporo w auto zostało włożone i nie chce go spuszczać ( kompletna instalacja Car Pc , felunek 19' z nowymi oponami)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja