A6 C6 MMI Update opis aktualizacji - Fotorelacja ver.0.2
Płyty mam oryginalne i metainfo czyta napewno bo przechodzę przez punkt sprawdzania wersji softu zainstalowanego na płycie z tym w mmi. Pozatym próbowałem też płytami nagranymi z sieci - taki sam efekt.... Moim zdaniem problem polega na przeskoku z wersji 700 taka mam w bluetoth na 999, może bootloader za nowy? Ewentualnie jakiś problem z urządzeniem bluetooth. Z czego powinien składać się taki zestaw głośnomówiący? Czy musi być np słuchawka w podłokietniku czy były też zestawy bez tej słuchawki ?
- UneeK
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Przechodziłem z wersji 120 na 999 i nie było żadnych problemów - także to należy wykluczyć. Prawdopodobnie błędy w komunikacji między MMI a bluetooth ale z czym to się je? Nie wiem.wuji pisze:... Moim zdaniem problem polega na przeskoku z wersji 700 taka mam w bluetoth na 999, może bootloader za nowy? Ewentualnie jakiś problem z urządzeniem bluetooth. ...
P.S. U siebie też mam pewną zagadkę. Po aktualizacji softu, MMI nie może zainicjować dodatkowego urządzenia Dension GateWay 500, chociaż system je widzi i urządzenie jest sprawne. Rozmawiałem już z wieloma osobami a nawet supportem (USA) ale problemu do dziś nie udało się rozwiązać... Także walczę dalej a nóż coś spier.... tzn. naprawię.
- UneeK
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
Przy przejściu z 12.00 do 51.50 dostałem:estor pisze:a ja mam taka wersję
c6-hu 51.4.0 0731
hw : c6-hu 6350d2.0
mając 51.40 odczuje coś na 55.70?
jest sens to ruszać na coś nowszego bo nawet takiej wersji narozpisce z 1 postu nie widze i co wnosi taki update ?
- obraz mapy w perspektywie (pseudo 3D),
- wysokość n.p.m.,
- wyświetlanie godziny na ekranie MMI,
- dodatkowe opcje w zielonym menu ( soft v.12.00 w zielonym menu miał prawie pusto).
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
a to dziwne, bo ja mam wersje tez 12.00 badz niewiele wyzsza ( nie pamietam dokladnie, RM 10.2006) i mam wyswietlanie wysokosciUneeK pisze:
Przy przejściu z 12.00 do 51.50 dostałem:
- obraz mapy w perspektywie (pseudo 3D),
- wysokość n.p.m.,
- wyświetlanie godziny na ekranie MMI,
- dodatkowe opcje w zielonym menu ( soft v.12.00 w zielonym menu miał prawie pusto).

co do godziny, to tez przypuszczam, ze jest

ponawiam pytanie jest gdzieś info co daje ta aktualizacji jak mam 51.40 jest sens to ruszać ? zawsze lubię mieć wszystko aktualne ale wiem ze ryzyko zawsze jest .estor pisze:a ja mam taka wersję
c6-hu 51.4.0 0731
hw : c6-hu 6350d2.0
mając 51.40 odczuje coś na 55.70?
jest sens to ruszać na coś nowszego bo nawet takiej wersji rozpisce z 1 postu nie widzę i co wnosi taki update ?
Witam.U mnie podczas próby aktualizacji po wrzuceniu 1-go CD wyświetla komunikat
"Download fehler
Laufwerkfehler
Metainfo kann nicht ausgewertet werden."
Płyty oryginalne 4L0 998 961, zmieniarka odtwarza muzykę bez problemu. Przeczytałem cały wątek i pojawiały się podobne problemy jednak nie zostało napisane czy i jak się rozwiązały.
Proszę o jakieś podpowiedzi.
Problem rozwiązany, wystarczyło czyszczenie soczewki zmieniarki. MMI zaktualizowane, przebieg bezproblemowy
"Download fehler
Laufwerkfehler
Metainfo kann nicht ausgewertet werden."
Płyty oryginalne 4L0 998 961, zmieniarka odtwarza muzykę bez problemu. Przeczytałem cały wątek i pojawiały się podobne problemy jednak nie zostało napisane czy i jak się rozwiązały.
Proszę o jakieś podpowiedzi.
Problem rozwiązany, wystarczyło czyszczenie soczewki zmieniarki. MMI zaktualizowane, przebieg bezproblemowy

Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 06:45 przez moiri76, łącznie zmieniany 1 raz.