Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Problem z ABS

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
Decrypter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Problem z ABS

Post autor: Decrypter » 06 paź 2011, 00:33

Witam
zakupiłem niedawno audi A6 1.8t AWT quattro i jakoś nie zwróciłem uwagi na ABS gdyż po przekręceniu kluczyka ładnie się zapaliły kontrolki na desce i zgasły po zapaleniu auta......po podjechaniu do mechanika na ogólne oględziny podpiął pod kompa i wysypało nam błąd nr 18014......sprawdziłem abs okazało się że nie działa a kontrolka na liczniku od abs jest podpięta na krótko do kontrolki akumulatora i gasną na równo po odpaleniu auta....jako że mam to auto zamiar trzymać sobie dłużej dla siebie chciałbym to ogarnąć i dojść do problemu....nie wydaje mi się aby ktoś się bawił w takie coś jakby był zepsuty tylko czujnik abs....Posiadałem wcześniej BMW które kupiłem z problemem abs i miał być takowy czujnik a problem był z modułem....tak więc czy w audi też może być winny moduł a że mieszkam w irlandii i jest to dosyć droga część tutaj to ktoś tak mógł postąpić...Sprzedający nie wiedział nawet o problemie a zakupił auto sprzed 2 laty prawdopodobnie od Polaka iż mam felgi made in Poland i gaśnice po polsku:)jak sprawdzić moduł?interfejs VAG będę mieć w tym tygodniu iż czekam na paczkę.A i dodam jeszcze że dziś zapaliła mi się zółta kontrolka od klocków mimo że są dobre....zgasiłem auto zapaliłem raz jeszcze i wszystko wróciło do normy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja