Witam wszystkich.
Mam problem ze swiecącymi sie kontrolkami ABS/ESP.Błędy pokazywały czujnik G201 został wymieniony ale problem nie zniknął do tego doszedł bład z czujnika w prawym przednim kole.Nie jest to problem mechaniczny bardziej elektryka bo VAG pokazuje Short to B+.Dlatego zanim go znów wymienie bez rezultatów to wole sprawdzić elektrykę pomiedzy tymi czujnikami a sterownikiem J104 bo tak trzeba wdg ELSY.
I tu moja prosba o pomoc w zlokalizowaniu tego sterownika,nie ma go pod dywanikiem na miejscu pasażera (kierowcy,Anglik) nie ma go za schowkiem i w osłonach kolumny kierownicy,nie ma go również pod dywanikiem na miejscu pasażera,jest tylko moduł komfortu tzn po lewej stronie.Dodam że Moja Bunia jest po lifcie i ma BOSCH 5.7 Normalnie rozkładam ręce
Każda wskazówka mile widziana.
Pozdro
[ A6 C5] Lokalizacja sterownika ABS/ESP w Angliku
- Bilskirnir
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C5] Lokalizacja sterownika ABS/ESP w Angliku
Errare humanum est,docendo discimus.Volenti nihil difficile.
Bilskirnir
Bilskirnir
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Bilskirnir
- Forum Audi A6 / A7
Mam nadzieję że to o ten numer chodzi 4B0614517H to jest raczej nr katalogowy na pompie były jeszcze dwa inne 026522512-pierwszy 189/10/4/1474-drugi.Własnie problem polega na tym że ELSA mi pokazuje gdzie się on znajduje tylko z tym że w europejczyku,oczywiście z poprawną konfiguracją budy.Lecz u mnie to jest miejsce kierowcy są tam pedały i jest ciasno. W tym miejscu zaczynaja się schody bo go tam nie ma 
A to jeden z problemów:
1 Fault Found:
00285 - ABS Wheel Speed Sensor: Front Right (G45)
30-00 - Open or Short to B+
Drugi z G201 jest podobny,open circuit i obydwa w ELSIE odwołują się do J104.Chodzi o sprawdzenie przewodów pomiędzy nimi.

A to jeden z problemów:
1 Fault Found:
00285 - ABS Wheel Speed Sensor: Front Right (G45)
30-00 - Open or Short to B+
Drugi z G201 jest podobny,open circuit i obydwa w ELSIE odwołują się do J104.Chodzi o sprawdzenie przewodów pomiędzy nimi.
Bilskirnir
Bilskirnir
- Bilskirnir
- Forum Audi A6 / A7
Pewnie tak jest bo nigdzie indziej nie mogłem go zlokalizować.Jeszcze jedno pytanko,jak odłączę baterie i rozłączę wtyczke od ABSu (sterownika) żeby sprawdzić wtyki itd,podłaczę baterie i uruchomie silnik a nawet pojeżdże troche bez podłaczonego ABSu (o ile tak można) i ponownie podłączę po jakims czasie.Będę musiał programowac sterownik,czy zadziała jak plug&play
? Oczywiście na odłączonej bateri.
Gdzieś czytałem że to skutkuje,ale chyba to tylko mity.

Gdzieś czytałem że to skutkuje,ale chyba to tylko mity.
Bilskirnir
Bilskirnir
- Bilskirnir
- Forum Audi A6 / A7
- Bilskirnir
- Forum Audi A6 / A7