A6 C6 MMI Update opis aktualizacji - Fotorelacja ver.0.2
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszystkich.
Przeczytałem cały temat dotyczący MMI i mam pytanie dotyczące spolszczenia Audi A6 2007r, mianowicie mam płytę ze spolszczeniem 9mb a ostatnio znalazłem spolszczenie MMI DVD 35mb spakowany po rozpakowaniu 113mb i jest on opisany MMI DVD do Audi min. do a4 (od 2007r), a5, a6 (od 2005r), Q5 które spolszczenie mam wgrać.
Dziekuje za pomoc
Przeczytałem cały temat dotyczący MMI i mam pytanie dotyczące spolszczenia Audi A6 2007r, mianowicie mam płytę ze spolszczeniem 9mb a ostatnio znalazłem spolszczenie MMI DVD 35mb spakowany po rozpakowaniu 113mb i jest on opisany MMI DVD do Audi min. do a4 (od 2007r), a5, a6 (od 2005r), Q5 które spolszczenie mam wgrać.
Dziekuje za pomoc
Mam problem z Audi A6 3.0 TDi 2006r. Quattro Tiptronic. Problem dotyczy komputera MMI, a dokładnie błędu spowodowanego przez przepustnice powiertrza, która jest ok. Nie można wykasować tego błedu, czy wgranie nowego oprogramowania pomoże w rozwiązaniu tego problemu. I czy podaczas instalacji tego ochrona komponentów zostanie usunięta?
Czy jest jakiś program do tego auta w j. polskim ?
Z góry dziękuje.
Czy jest jakiś program do tego auta w j. polskim ?
Z góry dziękuje.
U mnie problem jest taki: przytrzymuję setup + return i wchodzę do czerwonego menu i jest tam lista wyboru którą pozostawiam. Wybieram SWUpdate i pojawia się ekran Reading Meta Information.... i tak przez 40 min.
Chciałem zapytać ile czasu to powinno trwać?
Może jestem zbyt niecierpliwy , a może coś nie gra?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
Powinno trwać pare minut i caly czas powinno cos sie zmieniac, może spróbuj "zjechać" na dół listy, musisz tam wcisnąć ok czy start, może przypadkiem nie wcisnąłeś?Radekx pisze:U mnie problem jest taki: przytrzymuję setup + return i wchodzę do czerwonego menu i jest tam lista wyboru którą pozostawiam. Wybieram SWUpdate i pojawia się ekran Reading Meta Information.... i tak przez 40 min.
- UneeK
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Radekx pisze:U mnie problem jest taki: przytrzymuję setup + return i wchodzę do czerwonego menu i jest tam lista wyboru którą pozostawiam. Wybieram SWUpdate i pojawia się ekran Reading Meta Information.... i tak przez 40 min.
1. Płyta siedzi w 1-wszym slocie zmieniarki? Pozostałe sloty powinny być puste.
2. Nagraj ponownie płytę, być może CD nie może jej odczytać.
Ja mam wersje 2860 i mam problem z telefonem. ÂŁączy sie z moim iP szczytuje książkę - nawet słychać rozmowę telefoniczną niestety mnie nie słychać:) wymieniłem już mikrofon i niestety dalej nic - vcds też nie pokazuje błędów.
W związku z tym zastanawiam się nad update mmi. Czy to może pomóc? Czy aktualizować sam bluetooth czy całość softu? Czy z mojej wersji firmware 2860 może być problem przy przejściu na 5570 ? W przypadku ochrony komponentu ile kosztuje odblokowanie przez ASO, a ile kosztuje wykonanie takiego update przez nich?
W związku z tym zastanawiam się nad update mmi. Czy to może pomóc? Czy aktualizować sam bluetooth czy całość softu? Czy z mojej wersji firmware 2860 może być problem przy przejściu na 5570 ? W przypadku ochrony komponentu ile kosztuje odblokowanie przez ASO, a ile kosztuje wykonanie takiego update przez nich?
- UneeK
- Forum Audi A6 / A7
Z przejściem z 2860 do 5570 nie powinno być problemu, chociaż najpierw przejdź na 5150 a potem na wyższy. Przeszedłem z 1200 na 5150 bez wiekszych problemów. Czy update MMI pomoże w odzyskaniu mikrofonu - raczej nie, ale nie zaszkodzi spróbować i zaktualizować całość softu a potem BT. Ile kosztuje taka usługa w ASO - zadzwoń do nich, będziesz miał info z 1-wszej ręki.
- UneeK
- Forum Audi A6 / A7
Nagraj płytę jeszcze raz, może MMI nie może odczytać z płyty metainfo ?wuji pisze:Reset nic nie pomaga... Sama instalacja też za każdą próbą stoi w tym samym miejscu... Nawet nie zaczyna czyścić modułu bo nie może go zainicjować. Dodatkowo zestaw cały czas działa jak przed tem oczywiście nie działa dalej mikrofon....