Witam mam taki problem. Przy szybszym przyspieszaniu słychać puknięcie z okolic przedniej osi, tak jak by był tam jakiś luz... Gdy wciskam pedał w podłogę puknięcia występują zazwyczaj przy zmianie z 1 na 2 i z 2 na 3. Czasami zapala mi się zółta kontrolka od hamulców. Problem nasila się z czasem. Podpinałem VAGa na spocie i nic nie wykrył żadnego błędu w całym samochodzie. Jutro jadę do mechanika ale może macie jakieś sugestie.
Pozdrawiam
[ A6 C5] Puknięcie przy przyspieszaniu
Witam.
Miałem podobny problem, ciągłe stukanie w przednim kole podczas przyśpieszania i jazdy normalnej, ale podczas hamowania było już ok.
Co się okazało. Wymieniłem klocki hamulcowe, na oryginalne AUDI i sprężyny trzymające klocki, choć tamte były nowiutkie ( miały ok 250 km przebiegu).
Pomogło i stuki ustały.
Zobacz może u Ciebie też trzeba wymienić sprężyny które trzymają klocek w jarzmie.
Miałem podobny problem, ciągłe stukanie w przednim kole podczas przyśpieszania i jazdy normalnej, ale podczas hamowania było już ok.
Co się okazało. Wymieniłem klocki hamulcowe, na oryginalne AUDI i sprężyny trzymające klocki, choć tamte były nowiutkie ( miały ok 250 km przebiegu).
Pomogło i stuki ustały.
Zobacz może u Ciebie też trzeba wymienić sprężyny które trzymają klocek w jarzmie.