Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C4 Tdi] chip tuning wawa i okolice

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
maja
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C4 Tdi] chip tuning wawa i okolice

Post autor: maja » 07 wrz 2011, 21:36

jak w temacie poszukuje informacji gdzie za małe pieniądze zrobią mi dobry program do mojego audi. mile widziane zakłady gdzie można pociągnąć kredytówką. może ktoś polecić taki warsztat? i jak to jest z hamownią przy automacie?

Awatar użytkownika
łapek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: łapek » 07 wrz 2011, 21:37

Polecam http://www.tdi-tuning.pl/home.htm facet zna się na rzeczy, ale nie trzeba go chyba reklamować.
Diesel a6-c6/ Audi A6 C6.

spanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: spanky » 07 wrz 2011, 23:50

łapek pisze:Polecam http://www.tdi-tuning.pl/home.htm facet zna się na rzeczy, ale nie trzeba go chyba reklamować.
Masters juz takich starych kibli sie nie tyka , jak i wiekszosc innych tjunerow ...
po pierwsze auto jest juz stare jak babci kapcie i ryzyko jest duze ze cos padnie
po drugie w czasie kiedy takie wiekowe auto zrobi sie dobrze , tjuner machnie z 2-3 nowe furmanki ...
197PS/400Nm - powered by edc-tuning.pl

Forum Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2014
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Hatchback
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Kontakt:

Post autor: Forum Audi A6 » 08 wrz 2011, 08:22

W mr motors też już chyba nie kręcą takich motorów??

spanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: spanky » 08 wrz 2011, 11:28

nikt z tych "wielkich tjunerow" nie robi juz takich kibli ....

maja
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maja » 08 wrz 2011, 17:37

odezwał się znawca który jeździ pisuarem... ten silnik klepali baaardzo długo np vw LT... czyli rozumiem że nikt tego nie robi tak? duża liczba osób na 2.5 tdi AAT lub AEL po programie ale nikt takich kibli nie robi.... aluzje zrozumiałem dziękuje bardzo.... forum... i przyjazna atmosfera użytkowników...

Awatar użytkownika
łapek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Kontakt:

Post autor: łapek » 08 wrz 2011, 17:38

mojego "kibla" chcą robić, więc i może na c4 się skuszą. Cena za moje autko to 1200zł (po przebadaniu wycelował moc około 185 hp)
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2011, 17:08 przez łapek, łącznie zmieniany 1 raz.
Diesel a6-c6/ Audi A6 C6.

maja
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maja » 08 wrz 2011, 17:44

co Ty.... taki kibel? i to 400 tys przelotu? nie to co C5 1.9tdi.... one mają 180-200 jak się kupuje... a po serwisie w ASO drugie tyle i w nich nic nie pada.... :/

Forum Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2014
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Hatchback
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Kontakt:

Post autor: Forum Audi A6 » 08 wrz 2011, 18:00

Co to za duży problem zadzwonić i dogadać się osobiście.. <rotfl>

maja
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maja » 08 wrz 2011, 21:33

żaden problem zadzwonić... tylko trzeba wiedzieć gdzie do kogo i czy warto dzwonić (koszta)

wie ktoś co z tym hamowaniem silnika przy automatycznej skrzyni? bo że mój samochód to kibel to już wiem teraz niech ktoś mi odpowie czy ten kibel da się pomierzyć na hamowni i ewentualnie jakie hamownie obsługują automaty. bo widze że w tej kwestii mądrego nie ma :/ ja nie mam pojęcia gdzie i jak to cholerstwo pomierzyć

spanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: spanky » 09 wrz 2011, 09:20

censored pisze:
spanky pisze:Masters juz takich starych kibli sie nie tyka , jak i wiekszosc innych tjunerow ...
po pierwsze auto jest juz stare jak babci kapcie i ryzyko jest duze ze cos padnie
po drugie w czasie kiedy takie wiekowe auto zrobi sie dobrze , tjuner machnie z 2-3 nowe furmanki ...
Mógłbyś ubrać to w trochę inne słowa. każdy jeździ tym na co go stać. Człowiek zadał pytanie więc oczekuje przyzwoitej odpowiedzi a tym bardziej kulturalnej.

To samo można napisać o 2 letnich autach z Niemiec - wyklepańcach w białym kolorze, kupionych za 1/6 ceny, które przeznaczone były do kasacji w D lub CH jednak 95% tego złomu - furmanek jeździ po Polsce.
stary kibel = stare auto, tak lepiej ....
nie wiem co w tym nie kulturalnego, a tym bardziej obraźliwego ....
nazywajmy rzeczy po imieniu, 17 letnie auto swoją swietność mialo dekade temu, na dzień dzisiajszy to juz jest relikt motoryzacyjny, w którym kazda modyfikacja podniesienia mocy wiaze sie z duzym ryzykiem jakiejs usterki , ot cała prawda i trzeba sie z tym pogodzic ....

p.s i tutaj nie ma nic do rzeczy na co kogo stac , ale swiadomość jakie auto sie posiada .

Awatar użytkownika
Buczek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Buczek » 09 wrz 2011, 15:10

maja pisze:żaden problem zadzwonić... tylko trzeba wiedzieć gdzie do kogo i czy warto dzwonić (koszta)

wie ktoś co z tym hamowaniem silnika przy automatycznej skrzyni? bo że mój samochód to kibel to już wiem teraz niech ktoś mi odpowie czy ten kibel da się pomierzyć na hamowni i ewentualnie jakie hamownie obsługują automaty. bo widze że w tej kwestii mądrego nie ma :/ ja nie mam pojęcia gdzie i jak to cholerstwo pomierzyć
z automatem nie ma problemu, większy byłby z quatro, cena - musisz liczyc 900 - 1500, w zależności czy na grupowym chipowaniu, czy indywidualnie, myślę że około 1000 to normalna stawka, ale niestety musisz mieć pewność, że stan techniczny jest bardzo dobry (bez względu na to ile samochód ma przebiegu), bo jeżeli okaże się że jakaś mała duperela niedomaga, to nikt Ci programu nie zrobi i szkoda twojego i tunera czasu.

link do mastersa masz, do Rogala trzeba się udać na Mineralną (na forum Golfa są organizowane grupowe chipowania za niższą stawkę)

MR Motors - W-wa ul. Mineralna 26 - 0-694-046-807

spanky - trochę kultury, nie rzucaj określeniami, jeżeli nie widziałeś samochodu na oczy, bo czasami można się baaaardzo zdziwić, a rocznik nie jest tutaj żadnym wyznacznikiem....
Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"

pablo90
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pablo90 » 09 wrz 2011, 15:53

spanky, starym kiblem to Ty możesz nazywać siebie albo swoją 12letnia rakiete której malutki silniczek powstał tylko dzieki temu ze ktos wpadl na pomysl uciecia z mojego typu silnika jednego cylindra i zrobienia z niego pospolitego klekota ktorego sie sluchac nie da.
pozdro ;]

Awatar użytkownika
Buczek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Buczek » 09 wrz 2011, 18:31

pablo90 pisze:spanky, starym kiblem to Ty możesz nazywać siebie albo swoją 12letnia rakiete
sorry, ale to już zasługuje na ostrzeżenie - zrobiło się bardzo nieprzyjemnie, więc proszę o rozwagę w dobieraniu słów !! <nono> <do bani> <do bani> <do bani>
Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"

maja
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maja » 09 wrz 2011, 19:28

spanky pisze:
censored pisze:
spanky pisze:Masters juz takich starych kibli sie nie tyka , jak i wiekszosc innych tjunerow ...
Mógłbyś ubrać to w trochę inne słowa. każdy jeździ tym na co go stać. Człowiek zadał pytanie więc oczekuje przyzwoitej odpowiedzi a tym bardziej kulturalnej.

To samo można napisać o 2 letnich autach z Niemiec - wyklepańcach w białym kolorze, kupionych za 1/6 ceny, które przeznaczone były do kasacji w D lub CH jednak 95% tego złomu - furmanek jeździ po Polsce.
stary kibel = stare auto, tak lepiej ....
nie wiem co w tym nie kulturalnego, a tym bardziej obraźliwego ....
nazywajmy rzeczy po imieniu, 17 letnie auto swoją swietność mialo dekade temu, na dzień dzisiajszy to juz jest relikt motoryzacyjny, w którym kazda modyfikacja podniesienia mocy wiaze sie z duzym ryzykiem jakiejs usterki , ot cała prawda i trzeba sie z tym pogodzic ....

p.s i tutaj nie ma nic do rzeczy na co kogo stac , ale swiadomość jakie auto sie posiada .

no to wygląda na to że Ty też kiblem jeździsz... 17 minus dekada.... czyli 10 daje 7 lat (czas świetności) to twój już też dawno na szrot :)

a czym ja jeźdze to ja wiem... audi c4 partner 1.6hdi i espace III.... C4 najstarsze w stajni.... a co za tym idzie mam też auto w czasie świetności a mimo to letam kiblem... pozdro...

P.S.

Ty masz auto za 15 koła a ja za 7-8 i audio za 3-4koła (licząć w cenach uzywek jak nowe to mnożysz przez 2) jak widać każdy lubi co innego

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja