Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6] Wymiana zawieszenia z S LINE na Standardowe ! Możli

Zawieszenie
vonito
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz A6 Forum
Rocznik: 2006
Moje auto: S6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: vonito » 01 wrz 2011, 16:22

No dokładnie
czasem ktoś jeżdzi na 2,8 czy 2,9 a wtedy naprawdę jest twardo i zawieszenie robi się głośne
u mnie jest tylko jedna stacja na której wskażania sa prawidłowe reszta to dramat <uoee>

Awatar użytkownika
qubas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: qubas » 03 wrz 2011, 10:52

Ja jestem teraz (od 5dni) po zmianie zawieszenia standard na s-line (sprężyny + amorki) wszystko na 18" 245/40 i powiem że nie żałuje wydanych pieniędzy. Auto prowadzi się naprawdę rewelacyjnie. A komfort przyzwoity.

Wymiana zawieszenie czasowo około 8h. Wszystko pasuję jak zmieniasz stand. na s-line to i pewnie na odwrót też.

Tomas

Post autor: Tomas » 03 wrz 2011, 11:08

ja pitole ale sajgon jedni zmieniają ze standartowego na s-line i się zachwycają prowadzeniem i komfortem a drudzy z s-line chcą na standartowe bo za twardo o co caman panowie??? <radocha>

jak to naprawde jest ,czy uzytkownicy s-line i kółek 18-19'' są tak zachwycenie wyglądem autka ze nie zwracają uwagi na komfort ,a co bardziej zdesperowani faktem ze jest twardo chcą zmienic zawieche na standart? <okok> mam na mysli dziurawe drogi nie autostrady
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2011, 11:13 przez Tomas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
qubas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: qubas » 03 wrz 2011, 11:12

Naszczęście wszyscy nie jesteśmy tacy sami. Dla jednych liczy się to, a dla jednych tamto. :> :> :>

A co do komfortu/twardości naprawdę dla mnie jest cicho i wygodnie a przy tym bardzo pewnie się prowadzi.
Wiadomo boli, jak wjadę w dziurę no ale...
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2011, 11:15 przez qubas, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomas

Post autor: Tomas » 03 wrz 2011, 11:14

qubas pisze:Naszczęście wszyscy nie jesteśmy tacy sami. Dla jednych liczy się to, a dla jednych tamto. :> :> :>
czyli wygląd i prowadzenie nade wszystko w Twoim wypadku? <okok>
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2011, 11:19 przez Tomas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
qubas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: qubas » 03 wrz 2011, 11:19

Gdyby liczył sie tylko wygląd to dałbym go na glebę nie o -30mm tylko coś pewnie koło -50mm :) .

Moim skromnym zdaniem s-line jest to połączenie twardości z niezłym komfortem. :)

Tomas

Post autor: Tomas » 03 wrz 2011, 11:22

qubas pisze:Gdyby liczył sie tylko wygląd to dałbym go na glebę nie o -30mm tylko coś pewnie koło -50mm :) .

Moim skromnym zdaniem s-line jest to połączenie twardości z niezłym komfortem. :)
wlasnie staram się zrozumiec co kieruje ludzmi z taką zawiechą i duzymi kólkami ,miałem przez chwile 18'' na zwyklym zawiasie i szybko wrocilem do 16'' nie wiem moze jestem jakis dziwak albo co <rotfl>

przykładowa rozmowa z posiadaczem s-line na 18'':

jak Ci się jezdzi?-super
co znaczy super?-trzyma się drogi i JAK WYGLÂĄDA!
tzn.jak się trzyma drogi?-no wchodzi w zakręty jak po masle I JAK SIę ZA MNÂĄ OGLÂĄDAJÂĄ!!!
a często wchodzisz w zakręty z duzą prędkoscią?-nie ale KAPEC SZEROKI I IDZIE JAK PO SZNURKU!!!
a komfort?-jest super jak na 16''
a jak na dziurach?-spoko jest ok ÂŁADNA FELA ALE CHYBA ZMIENIE NA 19''! (tu pokazuje palcem na swoje cudo)
nie szkoda Ci zawiechy i plecow?-O CZYM TY GADASZ JEST BAJERA KOMFORT I WYGLÂĄD!!!
ładnie wygląda twoim zdaniem na 18''?-spoko ALE MUSZE GO ZGLEBOWAC BęDZIE KOZAK!!!

jedziemy:jak dla mnie twardo, nie sądzisz?-CO TY PITOLISZ JEST SPOKO(wszystkie plastiki az w srodku trzeszczą na dołkach)
porazka wozek drabiniasty i taczki w jednym

wnioski nasuwają się same duza fela dobre prowadzenie i lans na drodze 0 komfortu
mała fela duzy komfort i nasmiewanie się ze jezdzisz na BALONIE i na kółkach od malucha <rotfl>

wszystko bylo by jasne gdyby uzytkownicy duzych kółek na sile z uporem maniaka nie wciskali kitu ze jest super komfort na takim kółeczku <lol> nie wiem moze w ten sposób chcą sobie udowodnic ze jest ok, siła perswazji czyni cuda ;)

ps .jezdze na 225/60 R16 i planuje zmienic na kapec 225/65 -dobre nie <radocha>

vonito
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: vonito » 03 wrz 2011, 14:10

Wiesz kolego... pytanie jak jeżdzisz
dla mnie C6 wygląda kozacko na 20" to jest robienie dla wyglądu
nie bez znaczenia jest fakt że w s-line są zawsze większe koła i hamulce i inne zawieszenie
choszi o owe ... S... nie na znaczku tylko w stylu jazdy ;)
Ty masz takie zdanie i kupujesz taki samochód
ja mam inne i jestem do niego przekonany stąd moja decyzja kupienia takiego samochodu...
nad czym tu debatować :)

Tomas

Post autor: Tomas » 03 wrz 2011, 15:39

vonito pisze:dla mnie C6 wygląda kozacko na 20" to jest robienie dla wyglądu
a co jest takiego suuuuper przy 20'' ?
pytam grzecznie bo chce to zrozumiec
przeciez wtedy nie ma opony jest duza fela i wygląda to smiesznie poprostu nieładnie jakas proporcja musi byc -opona felga-
zawsze myslałem ze takie felgi praktycznie bez opon nadają się tylko na utostrady i tory wyscigowe a nie jazde po miescie i do roboty <lol>

vonito
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: vonito » 03 wrz 2011, 15:49

grzecznie odpowiem :-)
tok jak już wcześniej napisałem... to jest właśnie przykład robienia samochodu dla wyglądu ;-)
ja w swoich 18 tkach mam 11 cm wysokości opony
to tyle samo co w kole 205/55/16 np. w Volvo i nikt nie płacze że to naleśnik ;-)

Tomas

Post autor: Tomas » 03 wrz 2011, 16:02

vonito pisze:to jest właśnie przykład robienia samochodu dla wyglądu ;-)
rozumie ,czyli czym wiecej aluminium i mniej opony tym ładniejszy wygląd?tak trzeba na to rozpatrywac?

11cm opony przy moim 13.5 cm to jednak kosmos <szok>

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 03 wrz 2011, 16:12

Ja uważam, że zawieszenie s-Line jest rewelacyjne do jazdy na dobrej nawierzchni... to oczywiste, wtedy sprawuje się super. Niestety na nierównej... jest lipa, ale nie zamienił bym go jednak na nic innego ;) Wole wolniej jechać... jedyne co mnie dalej intryguje i nikt mi nie odpowiedział narazie, to jego wytrzymałość, gdy sie uważa na niego w porównaniu ze standardem...

vonito
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: vonito » 03 wrz 2011, 16:17

Tomas pisze:
vonito pisze:to jest właśnie przykład robienia samochodu dla wyglądu ;-)
rozumie ,czyli czym wiecej aluminium i mniej opony tym ładniejszy wygląd?tak trzeba na to rozpatrywac?

11cm opony przy moim 13.5 cm to jednak kosmos <szok>
masz rację... kosmos którego nie chciałbym doświadczać :-))

Tomas

Post autor: Tomas » 03 wrz 2011, 16:27

vonito pisze:masz rację... kosmos którego nie chciałbym doświadczać :-))
i vice versa
0x4B25A pisze:nikt mi nie odpowiedział narazie, to jego wytrzymałość, gdy sie uważa na niego w porównaniu ze standardem...
nie mam pojęcia s-line chyba jest jakos bardziej utwardzane (sworznie drązki)zeby wytrzymac tyle co standart zawiecha :>

Doomino
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Doomino » 14 wrz 2011, 19:04

Witam panowie podepne si na temat sline miałem A4 sline rok 2006 myśle ze to jest to samo co w A6 i muszę wam powiedzieć ze w tym aucie pomimo ze było one na pełnym wypasie jeździć się nie dało czułem się jak by mi ktoś przykrecil kółka plastikowe do jakiejś deski i tak w nim mną walilo ze czsem walilem głowa o sufit tak ze naprawdę niewiem jak ktoś może powiedzieć ze na 20" kołach jeździ się spoko. Ja miałem 18 i myślałem ze mnie szlak trafi. Z A4 przesiadlem się na BMW5 ten to dopiero płynie ale co z tego brakowało audi środka wykończenia itd wiedz teraz znowu jestem przy audi ale tym razem a6 zawieszenie standardowe i powiem wam ze tez jest nie co twardawy ale myśle ze jest taki jak ma być ciut ciut wiecej i znów by był problem tak ze naprawdę podziwiam tych co majo zawieszenie s-linę i na 19 lub 20 masakra ale każdy lubi co lubi i spoko pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja