Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4 ] 140KM 2,5TDI - Vacuum pump - pompa podciśnienia

Silniki wysokoprężne
Wajcheuszy

Post autor: Wajcheuszy » 31 lip 2011, 12:52

Ciekawy temacik framer wywołał dawno temu:) JUtro buchnę wakuometr z pracy i też pomierzę:)
Być może też mam nieszczelność. Podczas manewrów (zawracanie itd.) automatyczna skrzynia wymaga częstego używania hamulca. Zdarzyło mi się pare razy, że pompa nie zdąrzyla wytworzyć podciśnienia i mimo naciśnięcia hamulca samochód dalej ciągnął na włączonym D albo R. Moja mina podobno bezcenna:P
Orientujecie się czy we wszystkich naszych furach tak funkcjonuje wspomaganie hamulców? Pewnie najwięcej mogą powiedzieć właściciele automatów. Jeżeli się da, to cos bym z tym zrobił bo jak kobieta usiądzie za kierownicą to może być płacz:P

maja
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maja » 16 sie 2011, 13:01

też mam taki problem z hamulcami... czy vakum pompa odpowiada w końcu tylko za hamulce? mam plan zeszlifować troche podstawe pompy o około 1-2mm jeżeli będzie taka możliwość i zobaczyć co będzie dalej. myślicie że coś to da? prosze o pomoc bo hamulce mam... tragiczne... z górki na biegu D z kpl ludzi samochodu nie da się prawie zatrzymać... istny koszmar. z góry dziękuje za pomoc i podpowiedzi.

P.S.

Ta podkładka pod sprężynę co daje w praktyce?

maja
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maja » 16 sie 2011, 13:14

czekam na foto story... mam problem z vacum i do tego automat... z górki w korku jest problem... duży problem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja