Ciekawy temacik framer wywołał dawno temu:) JUtro buchnę wakuometr z pracy i też pomierzę:)
Być może też mam nieszczelność. Podczas manewrów (zawracanie itd.) automatyczna skrzynia wymaga częstego używania hamulca. Zdarzyło mi się pare razy, że pompa nie zdąrzyla wytworzyć podciśnienia i mimo naciśnięcia hamulca samochód dalej ciągnął na włączonym D albo R. Moja mina podobno bezcenna:P
Orientujecie się czy we wszystkich naszych furach tak funkcjonuje wspomaganie hamulców? Pewnie najwięcej mogą powiedzieć właściciele automatów. Jeżeli się da, to cos bym z tym zrobił bo jak kobieta usiądzie za kierownicą to może być płacz:P
[A6 C4 ] 140KM 2,5TDI - Vacuum pump - pompa podciśnienia
też mam taki problem z hamulcami... czy vakum pompa odpowiada w końcu tylko za hamulce? mam plan zeszlifować troche podstawe pompy o około 1-2mm jeżeli będzie taka możliwość i zobaczyć co będzie dalej. myślicie że coś to da? prosze o pomoc bo hamulce mam... tragiczne... z górki na biegu D z kpl ludzi samochodu nie da się prawie zatrzymać... istny koszmar. z góry dziękuje za pomoc i podpowiedzi.
P.S.
Ta podkładka pod sprężynę co daje w praktyce?
P.S.
Ta podkładka pod sprężynę co daje w praktyce?