[Audi A6 C5]Czerwony wykrzyknik..
[Audi A6 C5]Czerwony wykrzyknik..
Witam, po włączeniu auta pojawia mi sie duzy czerwony wykrzyknik a pozniej na zolto jakby przekreślona kłódka, co to może być? Ostatnio dolewałem troche oleju silnikowego i sprawdzalem inne płyny i po tym przy nastepnym zapaleniu auta wyskoczyly te znaczki....

Ze zdjeciem bedzie klopot.... aczkolwiek nie ma tu wielkiej filozofii bo znak wyglada tak (O) tylko z wykrzyknikiem w srodku, wyskakuje od razu po zapaleniu auta miga i pika trzy razy następnie znika, sprawdzalem stan płynu ham. klocki prawie nowe, krecilem stykiem od czujnika pod zbiorniczkiem plynu ham. ale problem dalej...

- 

MISIEK_A6
Sprawdź czy masz wszystkie kontrolki sprawne (czy świecą) na tablicy zegarów.Te związane z układem hamulcowym (ABS,ręczny,płyn itd).
Miałem coś podobnego, prawie cały dzień na to straciłem, sprawdzałem klocki, czujniki, a potem wpadłem aby sprawdzić kontroliki i okazało się, że ta od ABS-u była źle osadzona i nie świeciła.Dwa dni wczesniej mieszałem przy kontrolkach i sam sobie tego piwa nawarzyłem.
:-D

Miałem coś podobnego, prawie cały dzień na to straciłem, sprawdzałem klocki, czujniki, a potem wpadłem aby sprawdzić kontroliki i okazało się, że ta od ABS-u była źle osadzona i nie świeciła.Dwa dni wczesniej mieszałem przy kontrolkach i sam sobie tego piwa nawarzyłem.
:-D
Podepnę się pod temat. U mnie jest tak: włączam zapłon, wyświetla się sevice!, potem wyświetla się duże OK. Czyli rozumiem że sprawdza a potem daje znać że wszystko jest OK. Ale po chwili jazdy zapala się ten wykrzyknik w kółku i nawiasach. Klocki wizualnie jeszcze powinny być ok (później wrzucę fotki). I tak zapala mi się co jakiś czas.

- 

Siwy87GNIEZNO
- Forum Audi A6 / A7 
nie może potwierdzam, ale jest jeszcze taki myk że, smar z gumy na przegubie która mogła ci się uszkodzić ewentualnie ,jeśli przegub jest zużyty, upieprzył zęby, po których czujnik mierzy obroty koła ,i może się tak dziać, choć w audi te zęby osłonięte są piasta ,ale możliweSiwy87GNIEZNO pisze:A może zapalać się taki wykrzyknik jeśli jest zużyty przegub?? Bo zauważyłem,że u mnie jak jade po dziurach sie takie coś zapali (zdarzyło mi się to 2 razy tylko) ale pytam. Pozdro
[ Dodano: 2010-03-24, 16:37 ]
ale w twoim przypadku to wydaje mi się, że to problem z połączeniem któregoś z czujników przy kole, jeśli to na dołach, i kabel się rusza, musisz sprawdzić podpięcia

!
!