[Audi A6 C5]Czerwony wykrzyknik..
[Audi A6 C5]Czerwony wykrzyknik..
Witam, po włączeniu auta pojawia mi sie duzy czerwony wykrzyknik a pozniej na zolto jakby przekreślona kłódka, co to może być? Ostatnio dolewałem troche oleju silnikowego i sprawdzalem inne płyny i po tym przy nastepnym zapaleniu auta wyskoczyly te znaczki....
Ze zdjeciem bedzie klopot.... aczkolwiek nie ma tu wielkiej filozofii bo znak wyglada tak (O) tylko z wykrzyknikiem w srodku, wyskakuje od razu po zapaleniu auta miga i pika trzy razy następnie znika, sprawdzalem stan płynu ham. klocki prawie nowe, krecilem stykiem od czujnika pod zbiorniczkiem plynu ham. ale problem dalej...
Sprawdź czy masz wszystkie kontrolki sprawne (czy świecą) na tablicy zegarów.Te związane z układem hamulcowym (ABS,ręczny,płyn itd).
Miałem coś podobnego, prawie cały dzień na to straciłem, sprawdzałem klocki, czujniki, a potem wpadłem aby sprawdzić kontroliki i okazało się, że ta od ABS-u była źle osadzona i nie świeciła.Dwa dni wczesniej mieszałem przy kontrolkach i sam sobie tego piwa nawarzyłem.
:-D
Miałem coś podobnego, prawie cały dzień na to straciłem, sprawdzałem klocki, czujniki, a potem wpadłem aby sprawdzić kontroliki i okazało się, że ta od ABS-u była źle osadzona i nie świeciła.Dwa dni wczesniej mieszałem przy kontrolkach i sam sobie tego piwa nawarzyłem.
:-D
Podepnę się pod temat. U mnie jest tak: włączam zapłon, wyświetla się sevice!, potem wyświetla się duże OK. Czyli rozumiem że sprawdza a potem daje znać że wszystko jest OK. Ale po chwili jazdy zapala się ten wykrzyknik w kółku i nawiasach. Klocki wizualnie jeszcze powinny być ok (później wrzucę fotki). I tak zapala mi się co jakiś czas.
-
- Forum Audi A6 / A7
nie może potwierdzam, ale jest jeszcze taki myk że, smar z gumy na przegubie która mogła ci się uszkodzić ewentualnie ,jeśli przegub jest zużyty, upieprzył zęby, po których czujnik mierzy obroty koła ,i może się tak dziać, choć w audi te zęby osłonięte są piasta ,ale możliweSiwy87GNIEZNO pisze:A może zapalać się taki wykrzyknik jeśli jest zużyty przegub?? Bo zauważyłem,że u mnie jak jade po dziurach sie takie coś zapali (zdarzyło mi się to 2 razy tylko) ale pytam. Pozdro
[ Dodano: 2010-03-24, 16:37 ]
ale w twoim przypadku to wydaje mi się, że to problem z połączeniem któregoś z czujników przy kole, jeśli to na dołach, i kabel się rusza, musisz sprawdzić podpięcia