[ A6 C5 Allroad] Podniesienie mocy w 2,5 TDI Quattro BAU tip
surowy, Czyli mowisz ze mozna pobawic sie vagiem i nie jechac na hamownie bo chcialbym uniknac jazdy do Wroclawia czy Katowic zeby zyskac kilka kunia mocy :D Teraz bylem na uropie na mazurach i 5 osob, pelny bak, box na dachu, bagaznik zaladowany i troche mocy braklo. Widze ze dyskusja sie niezla zrobila i nie wiem czy zkorzystac z uslug hamowni ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
mat33usz, mi chodzi o to, że podczas modyfikacji - żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku, to lepiej powie komputer i odczyty z niego, niż to, co pokazała hamownia. Jeżeli nie znasz tematu, to samemu radziłbym tego nie robić.
Po prostu jeśli ktoś się zna, to w mojej opinii - nie potrzebuje hamowni do chipowania. Pytanie tylko, skąd Ty masz wiedzieć, że ten ktoś faktycznie się zna? I tu jest największy problem. Na forach internetowych lansowanych jest kilku tunerów, a jak robisz gdzieś indziej, to Cię zjadą, że jak to tak można. Niestety, ale obawiam się, że Ci najbardziej lansowani niekoniecznie muszą być tacy dobrzy, często robią masówkę i nie przykładają się do każdego samochodu z osobna.
Przeczytaj post Piotrusia, tam masz rzeczy, o które musisz pytać tunerów, zanim oddasz im samochód do modyfikacji.
Po prostu jeśli ktoś się zna, to w mojej opinii - nie potrzebuje hamowni do chipowania. Pytanie tylko, skąd Ty masz wiedzieć, że ten ktoś faktycznie się zna? I tu jest największy problem. Na forach internetowych lansowanych jest kilku tunerów, a jak robisz gdzieś indziej, to Cię zjadą, że jak to tak można. Niestety, ale obawiam się, że Ci najbardziej lansowani niekoniecznie muszą być tacy dobrzy, często robią masówkę i nie przykładają się do każdego samochodu z osobna.
Przeczytaj post Piotrusia, tam masz rzeczy, o które musisz pytać tunerów, zanim oddasz im samochód do modyfikacji.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
powiedzcie mi które bloki logować w TIP przy statycznych,BS i dynamicznych? z góry dzięki za info 

www.krzysztofpodolski.com Nie bądz obojetny przekaz 1% na szczytny cel 
126p-> GSI 8V E > GSI 16V F > A6Q 2.5TDi 179ps > A6Q 2.8 193ps > jest i ona S6 C5 ANK

126p-> GSI 8V E > GSI 16V F > A6Q 2.5TDi 179ps > A6Q 2.8 193ps > jest i ona S6 C5 ANK