[ A6 C5] problem z ruszaniem automat+tiptronic
-
karol_srem
- Forum Audi A6 / A7

- Jarecki
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Henryk
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
karol_srem, ja ostatnio tez wymienialem olej w Tipie dla wlasnego dobrego samopoczucia
koszta jakie mialem to 5.5 litra oleju febi zolty, do tego filtr oleju i uszczelka
koszt na gotowo okolo 500 zeta
ps. u mnie tez sa stuki ale to przez tylny dyfer
tu masz fotke z nowym zalozonym filtrem i widac tam tez jedna poduche skrzyni
![Obrazek]()
ps. u mnie tez sa stuki ale to przez tylny dyfer
tu masz fotke z nowym zalozonym filtrem i widac tam tez jedna poduche skrzyni

-
karol_srem
- Forum Audi A6 / A7

-
karol_srem
- Forum Audi A6 / A7

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
to faktkarol_srem pisze:atam.... wymienie ten olej jutro i albo sie uda albo nie
wiesz, jesli to bedzie w skrzyni to i tak bedziesz szukał kogoś kto robi tylko skrzyniekarol_srem pisze:wtedy mechanik bedzie musiał zlokalizowac ten problem
grunt to mieć dobre samopoczuciekarol_srem pisze:ale jestem pewny na 100% że gdby to była jakaś wina skrzyni to napewno weszłby w tryb awaryjny....
widać niewiele jeszcze w tym temacie przerabiałeś
Generalnie to jesli masz zaufanego mechanika to powinieneś zacząć od wizyty u niego, bo przez internet naprawia sie auta dosyc trudno.
Daj znać co było i ewentualnie gdyby mechanik nie dał rady to opisz w czym problem - bedziemy radzić
Części samochodowe online - Motostacja pl
W silniku tez nie wymieniasz oleju?
Jak wygląda zapchany DPF? Przeczytaj w tym temacie a6-c7-diesel/wypalanie-dpf-a-gaszenie-s ... 94209.html
-
0x4B25A
Przemcio, ale podpowiedzi typu nie zmieniaj oleju, szczególnie, że był tam zmieniany już i nie jest to pierwsza wymiana, nie są najwłaściwsze... Ja wiem ile w moim aucie dała wymiana a także czego przy okazji można się dowiedzieć np. o glikolu w skrzyni biegów... Co gorsza, takie rzeczy się wbrew pozorm często zdarzają, ale nikt tego nie sprawdza i tu jest problem...
wypowiedzialem sie na temat twojej tezy niezmieniania oleju,byc moze troche ironicznie. w kazdym razie przekaz byl taki,ze olej trzeba zmieniac, a jesli kolega pyta czy zmieniac czy nie,to nie podawaj mu przepisu na popsucie skrzyni tylko dlatego,ze tak robisz ze swoja.Przemcio pisze:danolek, Jak czytam twoje nic nie wnoszace do tematu postu to az mam dosyc czytania całego forum
starczy spamowania nabijania postów z twojej str
Przeczytaj regulamin
a jak nie chcesz czytac to nie czytaj,wolna wola.