[a6 c5 2.5 TDI AFB] Wymiana uszczelki obudowy uszczelniacza
Demontowałem pompę oleju i nie wiem jak teraz ustawić wałek wyrównoważający. jeśli ktoś wie jak to zrobić proszę o podpowiedź.
Jezdzę AUDI A6 1998 rok, 2,5 tdi
Dzieki, Maciek
Mam jeszcze jedno pytanie - jak podłączyć do pompy przewody na wtryski.
Mam jeszcze jedno pytanie - jak podłączyć do pompy przedowy na wtryski.
[ Dodano: 2011-08-04, 22:21 ]
Czesc, prosze o pomoc
! Demontowałem pompę oleju i nie wiem jak teraz ustawić wałek wyrównoważający. jeśli ktoś wie jak to zrobić proszę o podpowiedź.
Dzieki, Maciek
Czy przy odkręceniu śruby koła pasowego na wale, wał był blokowany na wieńcu śrubokrętem. Pytanie czy jest to możliwe, ze wieniec się przestawił i teraz czujnik położenia wału zle "szczytuje" i auto nie ma mocy i źle chodzi
Dzieki, Maciek

Mam jeszcze jedno pytanie - jak podłączyć do pompy przedowy na wtryski.
[ Dodano: 2011-08-04, 22:21 ]
Czesc, prosze o pomoc

Dzieki, Maciek

Czy przy odkręceniu śruby koła pasowego na wale, wał był blokowany na wieńcu śrubokrętem. Pytanie czy jest to możliwe, ze wieniec się przestawił i teraz czujnik położenia wału zle "szczytuje" i auto nie ma mocy i źle chodzi
Maciek
Kolego coś chaotyczna ta Twoja wypowiedź, po kolei może opisz co jest nie tak? Najpierw pytałeś o ustawienie wałka wyrównoważającego, później zedytowałeś posta i piszesz coś o demontażu pompy olejowej, która ma się nijak do wałka oprócz tego, że jest na tym samym łańcuchu napędowym. Napisałem Ci posta wyżej instrukcję do ustawienia wałka wyrównoważającego w odpowiedniej pozycji, oczywiście jeśli będzie zachowana pozycja serwisowa całego silnika, czyli wału korbowego oraz wałków rozrządu, tymczasem Ty piszesz, że wał korbowy zablokowałeś śrubokrętem - jak udało Ci się w takim razie odkręcić śrubę mocującą koło zębate na tym wale (musi być bardzo twardy ten śrubokręt, skoro wytrzymuje ponad 200Nm)
?