Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Druga audiczka ( C6 )

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adxs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Druga audiczka ( C6 )

Post autor: Adxs » 11 lip 2011, 22:38

Witka

Ostatni weekend zaowocował konkretnym słoneczkiem, więc wziałem się za pucowanie mojego klejnotu.

Troche historii:

Samochód sprowadzony miesiąc temu z DE, znaleziony na mobile, później uruchomione znajomości ze "znajomymi z niemiec", kilka sprawdzeń, masa fotek i jechałem na pewniaka z lawetą. Jak to z audi bywa - na zdjęciu są ładne ale na żywca są jeszcze piękniejsze.

Po sprowadzeniu zacząłem od zabawy z MMI ( aktualizacja, spolszczenie, zabawa z VCDS ), potem akcja serwisowa na cewki a w zeszłym tygodnu wymiana termostatu oraz zagazowanie ( STAG 300 PREMIUM + wtryski HANA ).

Obecnie jeździ jak złoto, nic tylko dbać o nią tak jak ona dba o mnie ( i o mój portfel )
Spodziewałem się spalania na poziomie 12-14L jak pisaliście, ale na benzynie łyka mi 9L a gazu jeszcze dobrze nie zlitrażowałem ale wychodzi między 10-12.5L

Przyszłe modyfikacje:

* Malowanie lusterek - aż dziwne, że do tej pory są czarne :|
* Zakup letnich opon + alusów 17"
* Wymiana pompy wody i napinacza ( mechanik przy wymianie paska klinowego sugerował, po odgłosie łożysk, że powoli przydałaby się im wymiana ).
* Zastanawiam się cały czas nad tunerem DVBT :/
* Uruchomienie jakimś cudem Bluetootha w moim samochodzie ( o ile jest )

Zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdro dla wszystkich audimaniaków

Tomas

Post autor: Tomas » 11 lip 2011, 22:47

tylni zderzaczek cos inny odcien :]

dvb-t ori.tunerek audi w polsce nie podejdzie musi byc jakas podrobka na MPEG-4
skorka, MMI high, czego chciec więcej a co z tymi lusterkami za kaszanka???

Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Skrzynia: Manual

Post autor: -=Rafal=- » 11 lip 2011, 22:54

Ja bym te lusterka zostawil czarne. O wiele ladniej sie prezentuje:)
Bardzo ladna furka:)

Awatar użytkownika
Adxs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Adxs » 11 lip 2011, 22:54

Co do zderzaka to ten sam odcień, za samochodem widocznie las robi swoje bo na innym zdjęciu jest ok ( ale i aparat do dupy ;/ ).

Tunerek to wiem ze MPEG2 obsługuje - ale licze na naszych niskich kolegów z azji, że coś lada dzień wykminią.

Co z lusterkami to niemam pojęcia ? Podejżewam, że seryjnie tak nie dawali więc musiał niemiec gdzieś się ich pozbyć po drodze...

Awatar użytkownika
Yarecki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Yarecki » 30 lip 2011, 18:30

Czy to na tunelu środkowym i listwach ozdobnych na drzwiach i nad schowkiem to jest okleina czy były takie wzory (carbon)?
Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny.

Tomas

Post autor: Tomas » 30 lip 2011, 19:17

tak to okleina ,ori carbon jest tylko w RS6 :]

Awatar użytkownika
Nowak_zg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Nowak_zg » 31 lip 2011, 16:41

fajny silnik
ten i 4.2 v8 ( oczywiscie ten pierwszy ktory byl w c6 czyli wersja 335KM ( NIE FSI ) ) to jedyne ktore sie nadaja do gazowania w a6 c6

widze ze ktos ci dobrze doradzil lub sam pomyslales i wybrales sensowna instalacje gazowa
czyli stag 300 i wtryski hana ( wg mnie warto doplacic i zastapic magicjety ( ktore w sumie tez sa udane jeszcze lepszymi "hanami" )

jaki masz reduktor ?

co do auta to szkoda ze z podstawowymi fotelami .... i ze sedan ( ale to kwestia gustu )
wiem ze ciezko znalezc 2.4 na dobrym wypasie ale zawsze mozna troche dorezac ;) a wg mnie fotele warto .... :)

ps. czemu masz czarne lusterka ? to seria ... pierwszy raz widze cos takiego w a6 c6 ?
Bylo: a4 b5 1.9tdi 140KM, TT 1.8T 180KM, S6 C5 4.2 340KM, S6 C6 5.2 435KM, A8 D3 4.2 334KM
Jest: Corvette C6 6.0 404KM viewtopic.php?t=61875

Awatar użytkownika
Adxs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Adxs » 01 sie 2011, 12:54

Nowak_zg pisze:widze ze ktos ci dobrze doradzil lub sam pomyslales i wybrales sensowna instalacje gazowa
czyli stag 300 i wtryski hana ( wg mnie warto doplacic i zastapic magicjety ( ktore w sumie tez sa udane jeszcze lepszymi "hanami" )

jaki masz reduktor ?
Reduktor ZAVOLI S

Wiem, że niema co oszczędzać na instalacji gazowej ( sama w sobie jest oszczędnością ) więc poprosiłem o dobrą instalacje a nie tanią...
co do auta to szkoda ze z podstawowymi fotelami .... i ze sedan ( ale to kwestia gustu )
wiem ze ciezko znalezc 2.4 na dobrym wypasie ale zawsze mozna troche dorezac ;) a wg mnie fotele warto .... :)
Powiem Ci, że nie można wymagać wszystkiego. I tak dobrze trafiłem - ładnie utrzymany, ten silnik co chciałem, chodzi jak złoto, srebro takie jak chciałem, sedan taki jak chciałem, mmi, xenony... Jakbym miał jeszcze fotele i TV tuner to już bym musiał mieć chyba szczęście...
ps. czemu masz czarne lusterka ? to seria ... pierwszy raz widze cos takiego w a6 c6 ?
Sam jestem ciekaw czy tak było w serii ? Chyba, że przychaczył gdzieś i kupił uniwersalnego koloru :P Tak czy siak - idą za niedługo do malowania...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja