[ A6 C6] Bicie Tarcz po 3 miesięcznym postoju samochodu
-
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C6] Bicie Tarcz po 3 miesięcznym postoju samochodu
Witam, Koledzy mam problem po powrocie z 3 miesięcznego wyjazdu i przejechaniu się moja a6, poczułem że bardzo mocno biją mi hamulce, bicie sie uspokoiło po przejechaniu jakiś 100km i myślałem że w końcu wszystko wróci do normy, niestety teraz jestem po wymianie wszystkich klocków (przód i tył) i wymianie płynu hamulcowego, a problem nie ustaję. Proszę was o rady co jeszcze mogę zrobić i sprawdzić ?, zaznaczam że tarcze wyglądają jeszcze ok, Pozdrawiam 

Może od tego stania jakiś zacisk trzyma podczas jazdy i przegrzał Ci tarczę 
Wymiana tutaj za dużo nie pomoże jeśli nadal tak będzie się działo.
Przejedź się samochodem jakieś 1-2km ale tak zeby prawie nie używać hamulców i sprawdz czy jakaś nie jest mega gorąca. Jesli tak to trzeba będzie porozkładać zaciski/gumki itp itd...
Jesli tarcze są w miarę świeże to możesz je przetoczyć ale pewnie i tak będą lekko biły po rozgrzaniu się..
PS.: Przy wymianie klockow nie trzeba toczyć tarcz

Wymiana tutaj za dużo nie pomoże jeśli nadal tak będzie się działo.
Przejedź się samochodem jakieś 1-2km ale tak zeby prawie nie używać hamulców i sprawdz czy jakaś nie jest mega gorąca. Jesli tak to trzeba będzie porozkładać zaciski/gumki itp itd...
Jesli tarcze są w miarę świeże to możesz je przetoczyć ale pewnie i tak będą lekko biły po rozgrzaniu się..
PS.: Przy wymianie klockow nie trzeba toczyć tarcz

- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Bicie Tarcz po 3 miesięcznym postoju samochodu
nie piszesz jakie są objawy, może to nie wina hamulców, może coś z zawieszeniem albo opony po długim postoju dostały jakiegoś defektuKamilR pisze:Witam, Koledzy mam problem po powrocie z 3 miesięcznego wyjazdu i przejechaniu się moja a6, poczułem że bardzo mocno biją mi hamulce, bicie sie uspokoiło po przejechaniu jakiś 100km i myślałem że w końcu wszystko wróci do normy, niestety teraz jestem po wymianie wszystkich klocków (przód i tył) i wymianie płynu hamulcowego, a problem nie ustaję. Proszę was o rady co jeszcze mogę zrobić i sprawdzić ?, zaznaczam że tarcze wyglądają jeszcze ok, Pozdrawiam