Witam wszytkich!: )
Wiec tak, zawsze rano auto odpala za 2-3 razem rzadko za 1, ale gdy odpale i zgasze to odpali za 1 razem.
Gdy teraz sa bardzo gorace dni to auto nie chce zupelnie odpalic, dopiero jak sie schlodzi to odpali, lecz sporadycznie zaskoczy i gotowy do jazdy.
2 sprawa to ostatnio zdarza mu sie zgasnac ale odpala na dotyk po zgasnieciu(jak narazie 3 razy) zgasl).
Jak odpali to jedzi normalnie, nie kopci , ciagnie az milo.
Czasami podczas jazdy tak jakby nim szarpnie, lub jakby tracil moc.
Vag powiedzial ,"blad polozenia iglicy".
Czy jest to tylko problem ustawienia kata wtrysku czy juz pompa do wymiany?
Auto ma 220 tys przebiegu( raczej patrze z przymrozeniem oka).
Jesli tak to jakie prognozy pieniezne?
Silnik AKE.
Paliwa nigdy nie brakuje, nie pozwalam aby zapalila sie rezerwa.
[ A6 C5 2.5 Tdi] Zawsze ciezko pali, a w ogole na mocno rozg
u mnie objawiało się to dymieniem zaraz po odpaleniu oraz brakiem mocy,po chwili przechodziło.a po jakimś czasie to już wogóle kręcił sie tylko do 3tyś.i raz była moc a raz nie.co do iglicy to chyba wszystko wskazuje na pompę,ale może wypowie się jeszcze ktoś kto miał podobny przypadek.aha i wywalało mi błąd 550. 

u mnie moc jest tzn idzie jak strzala ale tylko do 170km/h ale stawiałbym tu na przeplywke.
U mnie wywala tylko blad polozenia iglicy.
A miala takie skoki jakby obrotow trwaja one moze jakies 1s- 0.5s gdy sie rozgrzeje ten obiaw troche sie zmiensza(tylko nie wiem czy to wina skrzyni czy silnika) a gasl Ci czasami?
U mnie wywala tylko blad polozenia iglicy.
A miala takie skoki jakby obrotow trwaja one moze jakies 1s- 0.5s gdy sie rozgrzeje ten obiaw troche sie zmiensza(tylko nie wiem czy to wina skrzyni czy silnika) a gasl Ci czasami?
nie gasł,mój na początku też chodził jak burza i jedynym mankamentem było to,że nie chciał palic na ciepłym silniku a potem się to pogłębiało,doszły kolejne problemy no i niestety w końcu prawie wogóle przestał jeździć.
tylko czy przepływka ma coś wspólnego z tym błędem?michul pisze:U mnie wywala tylko blad polozenia iglicy

Komputer pokazał błąd położenia iglicy co jest chyba jest sterownikiem na wtryskach(coś z katem wtrysków).
A jak Ci zaczęła padać pompa to od razu miałeś błąd 550 czy dopiero z czasem? Tzn to jest tak nie ma zasady, ze cieply 90stopni i nie zapali tylko czasami nie chce odpalić dzisiaj np cały dien jeździłem po mieście ciągle temp 90 stopni i prawie zawsze palił na dotyk.
U mnie dodatkowo potrafi zgasnąć jak dohamowuje do zera lub na piegu jałowym albo tak jakby się dławił szarpał podczas jazdy, ale nie wiem czy to wina skrzyni czy nie , bo biegi zmienia płynnie i nie ma szarpania przy zmianie.
dzieki za pomoc: )
A jak Ci zaczęła padać pompa to od razu miałeś błąd 550 czy dopiero z czasem? Tzn to jest tak nie ma zasady, ze cieply 90stopni i nie zapali tylko czasami nie chce odpalić dzisiaj np cały dien jeździłem po mieście ciągle temp 90 stopni i prawie zawsze palił na dotyk.
U mnie dodatkowo potrafi zgasnąć jak dohamowuje do zera lub na piegu jałowym albo tak jakby się dławił szarpał podczas jazdy, ale nie wiem czy to wina skrzyni czy nie , bo biegi zmienia płynnie i nie ma szarpania przy zmianie.
dzieki za pomoc: )