Witam.
W maju miałem wymienione przewody od sprężarki i nabitą klimę. Wszystko działało do wczoraj. Tak od razu przestała działać poprawnie. Ustawione na panelu "LO" naje minimalny chłodek. Prawie niewyczuwalny. Jeździłem tak z kilkoma przerwami po mieście i w pewnym momencie zaczęła mocno chłodzić. Jak zrobiło się zimno w aucie zwiększyłem temp. na 21 stopni. Niedługo po tym obniżyłem temp. i okazało sie że znowu (prawie)nie działa.
Co może być przyczyną?
ECON nie świeci. Obroty minimalnie bujają w chwili włączania/wyłącznia econ.
Robiąc test przez vag-com słychać pstrykanie sprzęgła. Wentylator kręci.
Mam dużo błędów typu... nieznany kod błędu-niautoryzowane, nieznany kod błędu-przekroczona wartośc kontrolna, nieznany kod błędu-brak sygnału, czujnik poziomu paliwa-G brak sygnału.
Poza tym za każdym razem inne błędy, np. wyłącznik ciśnieniowy klimatyzacji-F129 przerwa lub zwarcie do masy-b. sporadyczny, nieznany kod bledu 502 albo raz uszkodzenie lewego silniczka - v48.
O co tu chodzi?
[ A6 C5] [AKE 2.5TDI]Klimatyzacja prawie nie chłodzi
-
- Forum Audi A6 / A7
A moze coś z zasilaniem sie dzieje... skoro błedy sporadyczne.. sprawdź kostki , przewody , bezpieczniki moze... od tego bym zaczał.. zbyt dużo błedów na raz... moze nie byc zasilania jakiegoś np na sterownik klimy i wariuje.. nagle zrobi sie "czar" i zasilanie wraca i działa... moze któras masa sie "poluzowała" zasniedziała... albo cokolwiek...
1.8 Turbo znam jak własną kieszeń. Obecnie Garret GT28RS, wtryski 350ccm, Remap VTG, DP, IC N. W planach Zakucie Wossnerr i GT56RS. Służę VAS`em.
BLACK EDITION Mod poczatek ----->
Regulamin Punkt 27
BLACK EDITION Mod poczatek ----->
Regulamin Punkt 27