[ A6 C5] Klimatyzacja - tylko zimno albo tylko ciepło
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[ A6 C5] Klimatyzacja - tylko zimno albo tylko ciepło
Witam ponownie. Tym razem problem z klimą. Trwa już jakiś czas ale nie przeszkadzało mi to. Niestety 3000km ujechałem w tym miesiącu z pasażerami i bardzo narzekali. Jak się schodzi poniżej 25 stopni do LOW to klima bardzo chłodzi niezależnie od temperatury, że aż mi ludziki zamarzali. Grzeje natomiast tylko i wyłącznie w pozycji HI, wtedy jest sauna, jak tylko zrzucę na niższą to zaczyna robić się chłodniej i grzania nie ma. Czytałem o jakiś silniczkach krokowych, ale pewnie są dwa i nawet nie wiem gdzie dokładnie ich szukać. Klimatronik nie łączy się z Vag-iną
Mam parę tematów do zrobienia i od razu bym urodził jakieś fotostory jak tylko się dowiem gdzie te silniczki. Mile widziana również pinologia do klimatronika przed liftem, żebym znalazł linie K i podłączył się bezpośrednio.

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam odkręcasz schowek 5 śrubek i masz dostęp do silniczków są 3 (regulacja szyba nogi środek, odmrażanie, i temperatura strony pasażera) gdzieś w tematach są zdjęcia silniczków silniczek od temp. po stronie kierowcy jest z drugiej strony czyli od kierowcy trzeba się do niego dobierać.
Po zdjęciu schowka pobaw się ustawieniami i zobacz czy silniczki się ruszają.

TRAKTOREK TO DOBRY MOTOREK. były: c4 avant 2.5 AAT, c5 avant 1.9 AFN, teraz c6 avant 2.0 BRF
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Jako, że nie narzekam na nadmiar czasu postanowiłem zrobić test climatronica. Nie wiem z czym to się je, ale po naciśnięciu tych dwóch magicznych przycisków na wyświetlaczu mam takie liczby samo zmieniające się:
kierowca 10, 12, 24
pasażer 04, 06
Czy to kody błędów ?
Oświeciło mnie, skoro leci ciepłe powietrze, a potem leci zimne, to znaczy, że silniki do regulacji temperatury pracują, słychać je nawet
Podejrzewam, że klimatronic myśli, że w aucie jest już wystarczająco ciepło i włącza zimne powietrze i jedynie ustawienie na HI wymusza grzanie. W takim razie problem może tkwić w czujnikach temperatury. Ale czy wszystkie by umarły ? Niestety VAG ma problemy z połączeniem tylko z klimatronikiem 
kierowca 10, 12, 24
pasażer 04, 06
Czy to kody błędów ?

Oświeciło mnie, skoro leci ciepłe powietrze, a potem leci zimne, to znaczy, że silniki do regulacji temperatury pracują, słychać je nawet