Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Halogeny przeciwmgielne A6 C4 (w miejscu kratek w zd

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: silnor3ki » 19 maja 2011, 20:59

Hejka,
Doceniam Twoje uwagi. Wiem, że mówiłem "tylko ori" ale ori w tym miejscu nie ma w tym aucie. To skąd mam wziaść ori ? Nie wywalę 350zł na lampy tylko po to aby mieć tam te halogeny przeciwmgielne, chociaż szczerze bardzo bym chciał :)

Elektryka jest już podpięta, dzisiaj założyłem (jedyne 4 godziny pracy :) ). Jeszcze przewody do zderzaka, podpięcie halogenów, ustawienie odpowiednio i będzie gites.
Co do Twojego pomysłu z innego auta to już to przerabiałem. Nie ma kratek, które by podeszły pod ten zderzak z małym czy większym cięciem aby to ładnie wyglądało, albo musiałbym szukać i kupować kratki od X samochodów i próbować która najlepsza a to się nie kalkuluje.
Kupiłem od C5, są za duże i inaczej wyprofilowane. Jak już wyciąłem na wysokość i spasowałem jako tako, to wyglądało to paskudnie. Te co teraz założę w ori kratkach z wywierconymi otworami będą w miarę wyglądać (co potwierdziły opinie innych).
Będę używał tego jako halogeny przeciwmgielne. Jak skończę to zamieszczę fotki. Zawsze jak mi się nie będzie podobało albo mi się znudzi to elektrykę pod halogeny będę miał a kratki wyjmę 30 sekund, wsadzę stare bez halogenów i po sprawie. A wyłącznik do halogenów jest oryginalny, w desce obok reszty wyłączników (podświetla się oczywiście tak jak reszta) podpięty już z przekaźnikiem, w miejscu gdzie przekaźniki się znajdują, pod maską.

pozdrawiam.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 19 maja 2011, 23:14

spoko nadal nie ma krok po kroku.tu ucialem tu dokleilem tu wywiercilem tu podlaczylem.zstanawiam sie kupic za 350 lampy sprzedac swoje za 200 wyjdzie 150zl roznicy...niewiele ewnie wiecej niz teraz ta rezanina.

silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: silnor3ki » 19 maja 2011, 23:20

Nie będzie krok po kroku. Nie mam czasu na to. Sorki. Zrobię parę fotek jak skończę gdzie co i jak ale takie rzeczy jak "przylutuj kabelek do kostki i pociągnij go przez deskę pod maskę do "+" to nie będę opisywał. Schemat mogę wrzucić, jakby ktoś się decydował podpinać i chciał pomocy, napisze do mnie to oczywiście podpowiem.
A fotki mocowania halogenów zamieszczę jak to wszytko będzie działało i świeciło jak należy. A do tej pory nie będę nic pokazywał co jest nie skończone :)

A sprzedać za 200 to też nie łatwo, a to co robię nie wyjdzie więcej jak 150zł jeżeli się ma trochę kabli w domu i innych podobnych rupieci :)

Pozdrawiam.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 19 maja 2011, 23:33

silnor3ki, popros modera by poprostu zespoli twoj ten temat z tematem twojego auta..sam piszesz ze nie masz czasu na fotostory wiec nie pchaj sie na scene glowna.skoro nie masz czasu.opis przeprowadzony do tej pory pozwlala wsadzic to do tego tematu co napisalem.tyle mojej uwagi.

Awatar użytkownika
Dodek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 1992
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Dodek » 20 maja 2011, 01:18

.....
Ostatnio zmieniony 20 maja 2011, 14:28 przez Dodek, łącznie zmieniany 1 raz.
Łan tu sri TDI :mrgreen:

silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: silnor3ki » 20 maja 2011, 07:21

Hey,
Jak znajdę chwilę w przyszłym tygodniu to porobię zdjęcia i opiszę co, jak i gdzie podpiąłem.
Ale najpierw musi wszytko działać jak należy :)

miłego weekendu.

[ Dodano: 2011-06-02, 22:41 ]
Hej Panowie,
Halogeny wraz z instalacją zakończone. Wrzucam parę fotek i czekam na opinie.
Mnie się podoba :) nawet bardziej niż przypuszczałem.Muszę tylko je delikanie podnieść do góry aby świeciły troszkę wyżej.
Wszystko zajęło mi podnad 10 godzin dłubania :)

Nie mam zdjęć instalacji bo nie miałem czasu zrobić, ale dodam jak znajdę chwilę wolną. Wszystko podpięte na bezpiecznikach oczywiście :) no i z przekaźnikiem, oryginalny włącznik też zamontowałem (widać na fotce).

Pzdr.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Lipton
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1994
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 115KM
Kontakt:

Post autor: Lipton » 16 cze 2011, 19:10

silnor3ki, ile dałeś ? daj link do tego z allegro czy skąd to kupowałeś masz jakieś foto z bliska jak sie to z kratką komponuje :> ??

jaki masz problem z blendą ?
Obrazek

gość_

Post autor: gość_ » 16 cze 2011, 19:35

silnor3ki, powiem ci że kozacko to się prezentuje. Z tego co pamiętam nie miałeś przeciwmgielnych?
fest rezanina. Naprawdę wielki +

silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: silnor3ki » 17 cze 2011, 00:50

Hejka,
No nie miałem przeciwmgielnych :) cała instalka od podstaw, trochę piepszenia z tym było, ale nie aż tak źle. Dostęp super, nic nie trzeba było rozbierać poza zdjęciem tej półki pod kierownicą, leżenie pod przednim zderzakiem no i lutowanie wszystkiego - trochę zeszło.
Najgorsze było dorobienie i spasowanie tych uchwytów na halogeny.

Tak czy siak dzięki za dobre słowo ;)

Jakieś wieści na temat blendy :) ?

Pozdrawiam.

axidix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1994
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 170KM

Post autor: axidix » 17 cze 2011, 06:16

tylko widze ze halogeny założyłeś bezpośrednio do kratek w zderzaku , czy pod ciężarem nie wypadają albo nie drżą ? , bo jak ja ostatnio założyłem dzienne w kratki to mi pod ledami już siadały a co dopiero pod halogenami :P
nie ma to jak jedno auto, dwie nogi, trzy pedały, cztery koła, pięć cylindrów i sześć litrów na setkę...

Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie ;p www.ptwm.pl

silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: silnor3ki » 18 cze 2011, 09:53

Kratki się trzymają bardzo mocno same z siebie a do tego przypiąłem je wewnątrz jednym drutem, bardzo szybko można to ściągnąć zdejmując środkową kratkę, odczepiam drut i cała kratka wychodzi wraz z halogenem. Tak więc problemu do dostania się do haka holowniczego nie ma żadnego.

Pzdr.

Awatar użytkownika
kasiarka
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kasiarka » 20 cze 2011, 09:55

heh pomysłowe ;d Co ludzie by robili bez tego drutu :P

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 20 cze 2011, 10:42

kasiarka pisze:heh pomysłowe ;d Co ludzie by robili bez tego drutu :P
Lapali by wszystko na tyrtyrki.... <lol> <lol> <lol> <lol> <lol>

Awatar użytkownika