Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C4] Halogeny przeciwmgielne A6 C4 (w miejscu kratek w zd

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] Halogeny przeciwmgielne A6 C4 (w miejscu kratek w zd

Post autor: silnor3ki » 08 maja 2011, 19:49

Witam,
Mam taki plan i noszę się już od dawna z zamiarem założenia halogenów w miejscu kratek w zderzaku. Zrobiłem kilka fotek jak to by miało wyglądać, nic nie jest podłączone więc jak to świeci to nie pokażę :)
Oceńcie czy się Wam podoba czy raczej nie za bardzo to pasuje do A6 C4, tak w skali od 1-10 :)
Muszę jeszcze wyciąć dokładniej te poprzeczne kratki co nachodzą na halogen i oczywiście musiałbym halogeny ustawić tak aby świeciły pod odpowiednim kątem.
Jak wiadomo, w tym modelu auto to miało halogeny przeciwmgielne w lampach przednich. Ale nie każdy model, i mój właśnie do takich należy co to nie mają :) A zakup lamp oryginalnych z halogenami to koszt jakieś 350zł.
Szukałem, ale nie znalazłem nigdzie takiego tematu na forum, jak wiecie gdzie takowy jest to podeślijcie proszę, na pewno ktoś już taki pomysł miał przede mną :)

A może wie ktoś czy nie ma takich gotowych kratek z otworem na halogeny co by tylko można podmienić kratkę, zamontować halogen i by to wyglądało sensownie jak w oryginale, np. tak jak mają A6 C5 ?

Pzdr.
Obrazek Obrazek Obrazek

storm85-85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: storm85-85 » 09 maja 2011, 09:22

Pomysł ciekawy, wiem że A8 miewało w atrapach właśnie przeciwmgielne... ciekawe czy by nie pasowały atrapy ???

silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: silnor3ki » 09 maja 2011, 12:45

Raczej nie spasują, już próbowałem dorobić od A6 C5, chciałem to przyciąć, bo są szersze niż w A6 C4 ale wyszło to tragicznie :) Więc zakupiłem oryginalne za parenaście zł i wyciąłem dziury na halogeny uniwersalne, z allegro za 60zł.
Nie chce mi się ciągnąć elektryki pod to jak ma mnie albo innym sie nie podobać :) i będę za raz to ściągał, więc próbuję znaleźć jakieś w miarę ładne rozwiązanie. Kuzyn ma takie halogeny założone w Volvo i świecić to one świecą fajnie, ale wyglądać też muszą. Myślałem, że znajdę zakład jakiś gdzie mi taką kratkę dorobią ale cena czegoś takiego nazlecenie na 2 czy 4 sztuki to pewnie by przekroczyła cenę lamp ori z halogenami :) Więć odpada.

Czekam na jakieś propozycje od Was :)

storm85-85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: storm85-85 » 09 maja 2011, 13:54

W sumie nie jest tragicznie :), tylko w 8ce soczewka świateł "krótkich" i przecimgielne są w jednej pionowej linii... popatrz sobie na przód 8ki i lepiej to się jakoś zgrywa i komponuje wg mnie...
Ale znowu w 8ce w lampie soczewa od krótkich jest bardziej brzegu lampy i z linią przecimgielnych daje taki optyczny rzut jakby szersza była i wydaje mi się gdybyś też zrobił w linii przecimgielne i krótkie to deczko lepiej by to wyglądało...

Dawid2542
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1993
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI 110KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Dawid2542 » 09 maja 2011, 15:09

silnor3ki, robak26 zakładał coś podobnego, wejżyj na jego profil, a jak nie bedziesz cos wiedziałto go podpytaj, pewnie pomoże wsio ogarnąć
a6-c4-25tdi-140ps-6-gang-sub-bose-w-zap ... 49,195.htm
tutaj na samym dole strony jest to pokazane pozdro

silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: silnor3ki » 09 maja 2011, 20:33

Hejka,
Nie no Panowie, bez przesady, te z linka od "Dawid2542" u robak26 to bez obrazy ale tragedyja Panie :)
U mnie to jeszcze nie jest skończone a wygląda lepiej. Co do linii w pionie z dziennymi to może i by wyglądało dobrze ale większość aut ma to właśnie w rogu tej kratki, to po pierwsze, po drugie łatwiej wyciąć było kółko w tym właśnie miejscu, bo w innym już jest w kratce pionowa przegroda (nie wiem czy rozumiecie o czym mówię ;) )
No a poza tym tak jak pisałem wcześniej to jeszcze muszę te poprzeczne przegrody co mi zasłaniają soczewkę podciąć lekko.
Nie mam czasu i weny twórczej na to narazie :) ale szansa jest, że przed jesienią tego roku to zrobię. Bo teraz na lato to mi w ogóle nie potrzebne.
Ale jak wiadomo w tym aucie światła do jazdy dziennej są tragiczne to na jesień bym sobie wykombinował te halogeniki, chociaż wiem, że nie wolno jeździć na nich bez mgły :)

No nic, jak jeszcze jakieś pomysły to zapraszam.
No i przypominam się też, że nadal poszukuję tej blendy od S6 albo S4 :)

Pozdrawiam.

Aha, no i moim zdaniem te u robak26 są za duże w SPAM do przodu auta i do samej lampy przedniej. Jeżeli brać to tak w proporcji :)
No i te moje, chociaż badziewne uniwersalne, mają chromowane obramówki co się zgrywa nawet ładnie z grillem :)

gość_

Post autor: gość_ » 09 maja 2011, 20:38

sprawdź halogeny w zderzakach u tomkom1. On co prawda ma setkę i nie wiem czy to będzie pasować do A6. Ale lampi są ekstra.

silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: silnor3ki » 09 maja 2011, 20:48

Nie pasują, myślałem już tym, inne kratki, inaczej wyprofilowany zderzak w miejscu kratek. Poza tym nie podobają mi się. Większość nowych aut ma okrągłe a nie prostokątne halogeny.

Dzięki wielkie.

gość_

Post autor: gość_ » 09 maja 2011, 20:50

Zauważyłem, że jesteś strasznie wybredny hehe

ok. wolnoć Tomku w swoim domku ;)

silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: silnor3ki » 09 maja 2011, 20:56

hehe dzięki :D
nie jestem wybredny tylko jestem tzw. pedantem :) jak mam coś zrobić hu...wo to wolę nie robić w ogóle ;)

storm85-85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: storm85-85 » 09 maja 2011, 21:59

Dokładnie jak już coś robić to żeby fajnie wyglądało :)

Awatar użytkownika
Lipton
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 115KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Lipton » 10 maja 2011, 19:42

mnie osobiście się podoba projekt robaka nie wiem czy zrobię takie same ale coś w ten deseń
Obrazek

silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: silnor3ki » 10 maja 2011, 21:26

No jak Ci się uda to wsadzić trochę głębiej a nie mieć tak wysunięte to może i ładnie będzie. Ale wątpię abyś dał radę jak użyjesz takich samych świateł, bo one są prawie takie same jak szerokość kratki z tego co widać na fotkach.
Jak dla mnie odpada. To nie ma tylko świecić ale i wyglądać. jakby miało świecić to bym standardowe prostokąty buraczane przykręcił pod zderzakiem a nie kombinował z wkomponowywaniem tego w kratkę.
No ale tak jak pisałem wcześniej, dla mnie wszytko musi mieć ręce i nogi ;)

Pozdro.

leonulim

Post autor: leonulim » 10 maja 2011, 21:55

No mi sie twój pomysł podoba okrągłe bardziej pasują niż kwadraty no i miejsce wygląda na prawidłowe podaj linka z tymi halogenami ??

silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: silnor3ki » 11 maja 2011, 08:04

Hejka,
Kurcze nie widzę takich teraz na allegro, ja to dość dawno temu kupowałem, jakieś dobre 7 miesięcy. Jestem w pracy i nie mam czasu poszukać. Jak wrócę do domu to zobaczę opakowanie może jak to się nazywało albo poszukam i wlepię linka. Pamiętam, że dałem za nie coś koło 70-80zł z wysyłką. Przełącznik oczywiście oryginał z A6 na światła przeciwmgielne już mam zamontowany, Dałem jakieś 10 zł + kostka do niego 15zł. I jeszcze 4 zł za przekaźnik, którego tak nawiasem mówiąc jeszcze nie rozpracowałem (tzn. podpięcia go:) ) a podobno dobrze jest jak taki przekaźnik jest w wmontowany w obwód halogenów.

A co do mojego projektu do dostałem opinię że za małe trochę jak do takiego masywnego przodu w tym aucie, co wy na to ??

Nadal szukam blendy, niestety bez powodzenia jak narazie :)
Dajcie znać please jak coś wam wpadnie w ręce.

Pzdr.

[ Dodano: 2011-05-11, 08:25 ]
Ok, znalazłem :)
to takie jak te:

http://allegro.pl/halogeny-soczewkowe-d ... 70974.html

A tutaj tak przy okazji znalazłem inne podobne może wam się spodobają, coś bliżej kształtem tego co ma "robak" :

http://allegro.pl/halogeny-z-homologacj ... 00529.html

Oczywiście ja z tych moich przerabiałem mocowanie. Jak skończę to porobię fotki jak to zrobiłem.

Pzdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl