[A6 C6] Kierownica multifunkcyjna, tiptronik + podgrzewanie
Szukam kogos z (najlepiej z malopolski) kto bylby chetny podjecia sie montazu i kodowania kierownicy z lopatkami. Obecnie nie mam ani lopatek ani podgrzewania (4-ramiena kiera).
Wszystko oczywiscie za finansowym wynagrodzeniem:)
Jak narazie:
Chip - 272hp, 526Nm
Wydech ABT
i pare innych komponentow z S6..RS6
pelna pielegnacja SWISSWAX (woski: Shield + Concorso)
album_personal.htm?user_id=16500
Chip - 272hp, 526Nm
Wydech ABT
w ASO robocizna wyniesie Cie ok. 500PLN, wiec moze po prostu tam to zrobKrisP pisze:Szukam kogos z (najlepiej z malopolski) kto bylby chetny podjecia sie montazu i kodowania kierownicy z lopatkami. Obecnie nie mam ani lopatek ani podgrzewania (4-ramiena kiera).
Czy jest mozliwosc sprawdzenia czy dana kierownica o danym kodzie bedzie kompatybilna (mechanicznie i programowo) z moim autem? Zanim kupie kierownice chce wiedziec czy dobra kupuje.
Jak narazie:
Chip - 272hp, 526Nm
Wydech ABT
Chip - 272hp, 526Nm
Wydech ABT
Poza kierownicami z Q5 MY2011 (ma inne mocowanie poduszki do kierownicy) wszystkie beda pasowac. Pamietej, ze jesli bedzies chcial zakladac 3ramienna w miejsce 4ramiennej to musisz tez zmienic poduszke na wersje 3ramienna (inne profilowanie obudowy poduszki na ramiona kierownicy)KrisP pisze:Czy jest mozliwosc sprawdzenia czy dana kierownica o danym kodzie bedzie kompatybilna (mechanicznie i programowo) z moim autem? Zanim kupie kierownice chce wiedziec czy dobra kupuje.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
KrisP... jak napisał przedmówca - poza kilkoma kierami - praktycznie "wszystkie" pasują mechanicznie 
Co do "elektryki" - też praktycznie wszystkie po małych modyfikacjach
.... - zależy co chcesz zrobić...
...
Jak dojdziesz do wprawy - będziesz miał w chałupie z 4 różne kiery i w zależności od nastroju, poziomu nudy i pory roku - będziesz je sobie montował (sam) ....

Co do "elektryki" - też praktycznie wszystkie po małych modyfikacjach

...
Jak dojdziesz do wprawy - będziesz miał w chałupie z 4 różne kiery i w zależności od nastroju, poziomu nudy i pory roku - będziesz je sobie montował (sam) ....

Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
wszystko sie rozbija o to ze nie zeglebiajac sie szczegolnie w detale techniczne chce wymienic kiere na 3 ramienna albo RS6 i uzywac lopatek (podgrzewanie nie zaszkodzi rowniez) i szukam kogos ktos z malopolsce kto sie na tym zna bylby to w stanie zrobic (VAGiem rowniez)..
Jak narazie:
Chip - 272hp, 526Nm
Wydech ABT
Chip - 272hp, 526Nm
Wydech ABT
no moj drogi ale wszystkomajace kierownice to dopiero w obecnych modelach sa. Ty musiesz sie zdecydowac - albo 3ramienna albo podgrzewana. Ta ostatnia jest tylko w wersji 4ramiennej. Poza tym w zaleznosci od zyczenia bediesz musial inny modul zamontowac - inny jest do podgrzewania, a inny do samej multifunkcji z lopatkami.KrisP pisze:wszystko sie rozbija o to ze nie zeglebiajac sie szczegolnie w detale techniczne chce wymienic kiere na 3 ramienna albo RS6 i uzywac lopatek (podgrzewanie nie zaszkodzi rowniez) i szukam kogos ktos z malopolsce kto sie na tym zna bylby to w stanie zrobic (VAGiem rowniez)..
Przemysl dokladnie co chcesz i jak nie ma nikogo do pomocy to zrob to w ASO.
To jest szybka wymiana i nie kosztuje majatku jak juz wczesniej Ci pisalem.
Ja np mam dwie kierownice - "letnia" 3ramiennego S-line'a i "zimowa" grzaną 4ramienna.
Przelożenie zajmuje 5-10min.
Brak reakcji przycisków na multifunkcji
Witam. Jestem tutaj nowy...i mam pewien problem.nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale ale mam nadzieję że tak. Otóż niedawno zakupiłem Audi A6 C6 Avant 2007r. 2.0tdi 136km i znalazłem w necie informację co i jak zrobić żeby mieć odblokowanego w pełni FIS'A... zastosowałem się do instrukcji i wszystko działa jak należy, z małym wyjątkiem - przestały mi działać przyciski na multifunkcji...nie reagują w ogóle, które wcześniej śmigały. według kodu wyświetla że jest wszystko ok, po wejściu przez VAG'A w jakiś tam program pokazuje że przyciski reagują tylko że nic się nie dzieje, nie robi się głośniej ani ciszej czy też nie działa np. MODE na kierze ogólnie żaden przycisk nie działa. czy ktoś z was może pomóc mi w tym temacie? byłbym bardzo wdzięczny za rozwiązanie tego problemu. Pozdrawiam.
A jesienne zegary też maszRosemeyer pisze:no moj drogi ale wszystkomajace kierownice to dopiero w obecnych modelach sa. Ty musiesz sie zdecydowac - albo 3ramienna albo podgrzewana. Ta ostatnia jest tylko w wersji 4ramiennej. Poza tym w zaleznosci od zyczenia bediesz musial inny modul zamontowac - inny jest do podgrzewania, a inny do samej multifunkcji z lopatkami.KrisP pisze:wszystko sie rozbija o to ze nie zeglebiajac sie szczegolnie w detale techniczne chce wymienic kiere na 3 ramienna albo RS6 i uzywac lopatek (podgrzewanie nie zaszkodzi rowniez) i szukam kogos ktos z malopolsce kto sie na tym zna bylby to w stanie zrobic (VAGiem rowniez)..
Przemysl dokladnie co chcesz i jak nie ma nikogo do pomocy to zrob to w ASO.
To jest szybka wymiana i nie kosztuje majatku jak juz wczesniej Ci pisalem.
Ja np mam dwie kierownice - "letnia" 3ramiennego S-line'a i "zimowa" grzaną 4ramienna.
Przelożenie zajmuje 5-10min.

nie potwierdze Ci tego na 100%, ale mogę jedynie Cie uprzedzic, że może byc zonk. Jakis czas temu mój kolega kupił kierę S-line'ową (nie pamiętam od jakiego modelu) i okazało się że do jego Q5 MY11 nie pasuje.MłodyA6 pisze:Czy kierownica z A5 podejdzie do A6 C6 ?
Zmieniony jest spód poduszki i kosz w kierownicy i dupa

Rosemeyer pisze:po co pytasz o rzeczy ktore sa tu opisane?Borert pisze:panowie a ja potrzebuje w kierownice multifunkcyjna znaczy zmienic ja na multifunkcyjna z ogrzewaniem co musze kupic i jak to bedzie dzialalo ?
wystarczy przeczytac poprzednie 5str i wszystko bedziesz wiedzial.
czytales to wogole? bo ja czytalem i jakos nie otrzymalem na to odpowiedzi