Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Kierownica multifunkcyjna, tiptronik + podgrzewanie

Warsztat
Awatar użytkownika
KrisP
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KrisP » 10 cze 2011, 23:15

Szukam kogos z (najlepiej z malopolski) kto bylby chetny podjecia sie montazu i kodowania kierownicy z lopatkami. Obecnie nie mam ani lopatek ani podgrzewania (4-ramiena kiera).
Wszystko oczywiscie za finansowym wynagrodzeniem:)
Jak narazie:
Chip - 272hp, 526Nm
Wydech ABT
i pare innych komponentow z S6..RS6
pelna pielegnacja SWISSWAX (woski: Shield + Concorso)
album_personal.htm?user_id=16500

Rosemeyer

Post autor: Rosemeyer » 03 sie 2011, 11:24

KrisP pisze:Szukam kogos z (najlepiej z malopolski) kto bylby chetny podjecia sie montazu i kodowania kierownicy z lopatkami. Obecnie nie mam ani lopatek ani podgrzewania (4-ramiena kiera).
Wszystko oczywiscie za finansowym wynagrodzeniem:)
w ASO robocizna wyniesie Cie ok. 500PLN, wiec moze po prostu tam to zrob

Awatar użytkownika
KrisP
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KrisP » 03 sie 2011, 12:51

Czy jest mozliwosc sprawdzenia czy dana kierownica o danym kodzie bedzie kompatybilna (mechanicznie i programowo) z moim autem? Zanim kupie kierownice chce wiedziec czy dobra kupuje.
Jak narazie:
Chip - 272hp, 526Nm
Wydech ABT

Rosemeyer

Post autor: Rosemeyer » 04 sie 2011, 09:43

KrisP pisze:Czy jest mozliwosc sprawdzenia czy dana kierownica o danym kodzie bedzie kompatybilna (mechanicznie i programowo) z moim autem? Zanim kupie kierownice chce wiedziec czy dobra kupuje.
Poza kierownicami z Q5 MY2011 (ma inne mocowanie poduszki do kierownicy) wszystkie beda pasowac. Pamietej, ze jesli bedzies chcial zakladac 3ramienna w miejsce 4ramiennej to musisz tez zmienic poduszke na wersje 3ramienna (inne profilowanie obudowy poduszki na ramiona kierownicy)

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: tmr » 04 sie 2011, 22:23

KrisP... jak napisał przedmówca - poza kilkoma kierami - praktycznie "wszystkie" pasują mechanicznie :)
Co do "elektryki" - też praktycznie wszystkie po małych modyfikacjach :) .... - zależy co chcesz zrobić...
...
Jak dojdziesz do wprawy - będziesz miał w chałupie z 4 różne kiery i w zależności od nastroju, poziomu nudy i pory roku - będziesz je sobie montował (sam) .... :)
Wykonane mody :) :
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS

C7:
- ori kamerka, ori hak

Awatar użytkownika
KrisP
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KrisP » 05 sie 2011, 12:47

wszystko sie rozbija o to ze nie zeglebiajac sie szczegolnie w detale techniczne chce wymienic kiere na 3 ramienna albo RS6 i uzywac lopatek (podgrzewanie nie zaszkodzi rowniez) i szukam kogos ktos z malopolsce kto sie na tym zna bylby to w stanie zrobic (VAGiem rowniez)..
Jak narazie:
Chip - 272hp, 526Nm
Wydech ABT

Rosemeyer

Post autor: Rosemeyer » 05 sie 2011, 13:24

KrisP pisze:wszystko sie rozbija o to ze nie zeglebiajac sie szczegolnie w detale techniczne chce wymienic kiere na 3 ramienna albo RS6 i uzywac lopatek (podgrzewanie nie zaszkodzi rowniez) i szukam kogos ktos z malopolsce kto sie na tym zna bylby to w stanie zrobic (VAGiem rowniez)..
no moj drogi ale wszystkomajace kierownice to dopiero w obecnych modelach sa. Ty musiesz sie zdecydowac - albo 3ramienna albo podgrzewana. Ta ostatnia jest tylko w wersji 4ramiennej. Poza tym w zaleznosci od zyczenia bediesz musial inny modul zamontowac - inny jest do podgrzewania, a inny do samej multifunkcji z lopatkami.
Przemysl dokladnie co chcesz i jak nie ma nikogo do pomocy to zrob to w ASO.
To jest szybka wymiana i nie kosztuje majatku jak juz wczesniej Ci pisalem.

Ja np mam dwie kierownice - "letnia" 3ramiennego S-line'a i "zimowa" grzaną 4ramienna.
Przelożenie zajmuje 5-10min.

Awatar użytkownika
Zygi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Zygi » 05 sie 2011, 13:50

KrisP poszukuję kogos kto mu wykona tą modyfikacje, jest ktos taki??? a jesli chodzi o czesci to on juz sie wszystkim zajmie!

smierciu1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Brak reakcji przycisków na multifunkcji

Post autor: smierciu1 » 12 paź 2011, 00:02

Witam. Jestem tutaj nowy...i mam pewien problem.nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale ale mam nadzieję że tak. Otóż niedawno zakupiłem Audi A6 C6 Avant 2007r. 2.0tdi 136km i znalazłem w necie informację co i jak zrobić żeby mieć odblokowanego w pełni FIS'A... zastosowałem się do instrukcji i wszystko działa jak należy, z małym wyjątkiem - przestały mi działać przyciski na multifunkcji...nie reagują w ogóle, które wcześniej śmigały. według kodu wyświetla że jest wszystko ok, po wejściu przez VAG'A w jakiś tam program pokazuje że przyciski reagują tylko że nic się nie dzieje, nie robi się głośniej ani ciszej czy też nie działa np. MODE na kierze ogólnie żaden przycisk nie działa. czy ktoś z was może pomóc mi w tym temacie? byłbym bardzo wdzięczny za rozwiązanie tego problemu. Pozdrawiam.

kubek79
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kubek79 » 30 gru 2011, 20:55

Rosemeyer pisze:
KrisP pisze:wszystko sie rozbija o to ze nie zeglebiajac sie szczegolnie w detale techniczne chce wymienic kiere na 3 ramienna albo RS6 i uzywac lopatek (podgrzewanie nie zaszkodzi rowniez) i szukam kogos ktos z malopolsce kto sie na tym zna bylby to w stanie zrobic (VAGiem rowniez)..
no moj drogi ale wszystkomajace kierownice to dopiero w obecnych modelach sa. Ty musiesz sie zdecydowac - albo 3ramienna albo podgrzewana. Ta ostatnia jest tylko w wersji 4ramiennej. Poza tym w zaleznosci od zyczenia bediesz musial inny modul zamontowac - inny jest do podgrzewania, a inny do samej multifunkcji z lopatkami.
Przemysl dokladnie co chcesz i jak nie ma nikogo do pomocy to zrob to w ASO.
To jest szybka wymiana i nie kosztuje majatku jak juz wczesniej Ci pisalem.

Ja np mam dwie kierownice - "letnia" 3ramiennego S-line'a i "zimowa" grzaną 4ramienna.
Przelożenie zajmuje 5-10min.
A jesienne zegary też masz <wysmiewacz> <wysmiewacz> <wysmiewacz> <wysmiewacz> <wysmiewacz> <wysmiewacz> <wysmiewacz> ;-) ;)

MłodyA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MłodyA6 » 22 sty 2012, 19:11

Czy kierownica z A5 podejdzie do A6 C6 ?

Rosemeyer

Post autor: Rosemeyer » 02 mar 2012, 15:08

MłodyA6 pisze:Czy kierownica z A5 podejdzie do A6 C6 ?
nie potwierdze Ci tego na 100%, ale mogę jedynie Cie uprzedzic, że może byc zonk. Jakis czas temu mój kolega kupił kierę S-line'ową (nie pamiętam od jakiego modelu) i okazało się że do jego Q5 MY11 nie pasuje.
Zmieniony jest spód poduszki i kosz w kierownicy i dupa :)

Borert

Post autor: Borert » 05 mar 2012, 19:03

panowie a ja potrzebuje w kierownice multifunkcyjna znaczy zmienic ja na multifunkcyjna z ogrzewaniem co musze kupic i jak to bedzie dzialalo ?

Rosemeyer

Post autor: Rosemeyer » 09 mar 2012, 11:03

Borert pisze:panowie a ja potrzebuje w kierownice multifunkcyjna znaczy zmienic ja na multifunkcyjna z ogrzewaniem co musze kupic i jak to bedzie dzialalo ?
po co pytasz o rzeczy ktore sa tu opisane?
wystarczy przeczytac poprzednie 5str i wszystko bedziesz wiedzial.

Borert

Post autor: Borert » 09 mar 2012, 20:35

Rosemeyer pisze:
Borert pisze:panowie a ja potrzebuje w kierownice multifunkcyjna znaczy zmienic ja na multifunkcyjna z ogrzewaniem co musze kupic i jak to bedzie dzialalo ?
po co pytasz o rzeczy ktore sa tu opisane?
wystarczy przeczytac poprzednie 5str i wszystko bedziesz wiedzial.

czytales to wogole? bo ja czytalem i jakos nie otrzymalem na to odpowiedzi lol, posty nabijasz? temat dotyczy calkiem czego innego jak bys dobrze czytal

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja