Witam was mam do was pytanie ponieważ chce zakupić nowy zawór N75 A na alegro nigdzie nie znalazłem z takimi samymi numerami jak ja mam zawór I moje pytanie jest następujące czy może to być inny zawór tzn z tego samego silnika 2.5TDI AFB tylko o innych numerach???
Znalazłem ciekawą aukcje z tym zaworem proszę o wypowiadanie się bo chce to jak najszybciej zamówić... http://moto.allegro.pl/zawor-czujnik-tu ... 12839.html
[ A6 C5 2.5 Tdi] N75 pytanie
no napewno się da czyścić go bo gdzie czytałem to Ale ja ciągle autem gdzieś pomykam więc jakbym go nie umiał złożyć to jestem uziemiony Zadziwiło mnie to że w nim jest podciśnienie tylko nawet na zapalonym silniku jak sciągne wężyk z tzn gruszki mogę w niego wdmuchiwać powietrze tak samo na zgaszonym mogę wdmuchiwać i ciągnąć powietrze
Nie chciało mi się podmieniać wziołem i go wyczyściłem rozebrałem go poczyscilem wd40 i złożyłem założyłem tą samą obejmę co była bez żadnego klejenia zacisków itp ... Przy ściąganiu trzeba delikatnie z każdej strony w koło podważyć i sama zejdzie bez jej wyginania itp a przy składaniu przykręciłem zawór do imadła i obejmę z każdej strony tam gdzie podważałem zaciskałem śrubokręt młotek i już.... Auto lepiej ciągnie zobaczymy na jak długo Ale i tak musze kupić nowy zawór N75 ponieważ ten zaworek co jest w nim w środku przepuszcza mi czasami i dla tego raz mam moc a raz nie...