. i odrazu lepiej.
[ A6 C5] zmiana dekorów z drewna na carbon 3M
-
- Forum Audi A6 / A7
- bart3k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
może jakiś krótki opis co i jak robiłes? no i wiecej fotek poprosze ![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Na forum A6Klub.PL miałem 1.9, dalej było 2.5...teraz czas Pb 2.4? 3.0? a może 2.7?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zenek
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.5TDI 163KM
- Napęd: Quattro
Ja też niedawno poczyniłem taki tuning u siebie. Kupiłem carbon z połyskiem i ma bardzo fajny czarny kolor, te zwykłe wydają się bardziej szare - może po prostu aparat tego nie oddaje. Zakupiłem 30x100 po wyczytaniu gdzieś na forum że starcza ale do oklejenia wszystkich drewnianych zabraknie - u mnie nie oklejałem już okolic ręcznego ale nie mam drewna tylko szary plastik (listwy miałem aluminiowe) więc chyba już sobie odpuszczę.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
tez sie przymierzam do zmiany dekorow...kupie czarna lub szare folie z faktura.oprocz dekorow ktore sa na zdjeciu powyzej chce jeszcze pooklejac wszystkie plastikowe czesci z ktorych zaczyna schodzic lakier. czyli plastiki przy wlacznikach z opuszczaniem szyb, dekory przy klamkach z glosnikiem, oslone dzwigni zmiany biegow (jest teraz metaliczna ale strasznie porysowana)...zobaczymy jak mi pojdzie
bo efekt u kolegi jest naprawde ciekawy 

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
koloru jeszcze nie wybralem...tez nie lubie pstrokacizny ale nie chce aby dekory byly w jednym kolorze a a oslony klamek i owiewow w innym...wszystko ma wspolgrac...robert229 pisze:Nie chcę się wtrącać ale jak tak zrobisz będzie niesamowita szopka,co za dużo to nie zdrowodetektyw78 pisze:tez sie przymierzam do zmiany dekorow...kupie czarna lub szare folie z faktura.oprocz dekorow ktore sa na zdjeciu powyzej chce jeszcze pooklejac wszystkie plastikowe czesci z ktorych zaczyna schodzic lakier. czyli plastiki przy wlacznikach z opuszczaniem szyb, dekory przy klamkach z glosnikiem, oslone dzwigni zmiany biegow (jest teraz metaliczna ale strasznie porysowana)...zobaczymy jak mi pojdziebo efekt u kolegi jest naprawde ciekawy
Mogę Ci tylko podpowiedzieć żebyś te kratki,te dekory koło klamek okleił folią czarny mat,będzie się ładnie komponować z carbonem
a co do jakosci plastikow w audi...przyznam ze ta odchodzaca farba (gumowana chyba) to kleska. mialem kilka wozow ale poki co te w audi sa jakosciowo najgorsze
myslalem wlasnie o tym alujakosek pisze:Albo bliżej oryginału - szczotkowane ALU z 3M - też powinno dać ciekawy efektrobert229 pisze:Mogę Ci tylko podpowiedzieć żebyś te kratki,te dekory koło klamek okleił folią czarny mat,będzie się ładnie komponować z carbonem

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zenek
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.5TDI 163KM
- Napęd: Quattro
Generalnie wszystko wyszarpiesz bo jest na zatrzaskach - listwy w drzwiach i desce podważasz śrubokrętem i muszą wyjść, jak masz radio 1DIN to jego osłonę od strony radia da się wypchnąć, popielniczka ma zatrzaski wzdłuż górnej krawędzi i 2 od spodu które można podważyć lekko śrubokrętem - ale i bez tego da się wyrwać. Koło lewarka złap przez mieszek i szarpnij do góry. Koło ręcznego nie rozwalałem ale u mnie półka wychodzi po szarpnięciu, reszta pewnie też. Tylko podłokietnik wypadało by wykręcić żeby ostatni dekor okleić.
Mi się udało wszysko powyrywać bez połamania jakichkolwiek plastików
Mi się udało wszysko powyrywać bez połamania jakichkolwiek plastików