Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

Proba kradzieży samochodu na kolo

Komunikaty użytkowników o kradzieżach samochodów lub mienia oraz porady i dyskusje związane z bezpieczeństwem.
Awatar użytkownika
Nobody83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Nobody83 » 03 cze 2011, 16:34

Tablice pewnie były z innego wózka :)

Awatar użytkownika
Forum Audi A6 / A7

Post autor: skype » 03 cze 2011, 17:39

Ja proponuje , aby zarządcy a6 klub złożyli zamówienia na duże kosy z wygrawerowanym logo a6 mieszczące się w boczku drzwi i troche to nagłośnić , a6 staną się nietykalne :)

Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: -=Rafal=- » 03 cze 2011, 18:03

skype, się zajmij tym to będzie zrobione. Szczególnie będzie przydatne, jak ktoś Ci wyciągnie klamkę :) Się skończy tak, że nie będą nietykalne, tylko będą od razu do Ciebie z ładnym pistolecikiem podchodzić :)

Audi A7 3.0 BMK 224KM

Post autor: Audi A7 3.0 BMK 224KM » 04 cze 2011, 00:30

Killer71 pisze:Kolega jechał w Bielsku w nocy nowym terenowym Volvo, zajechali mu drogę, czterech z dwoma klamkami. Grzecznie zjechali na pobocze, wysiedli. Zabrali mu telefon i dowód rejestracyjny. I uwaga: podstawili umowę kupna sprzedaży i klamkę do głowy ... podpisał. I co teraz? Auto zostało "legalnie" sprzedane!!!! Chory kraj !!!! Wszędzie monitoring, a nikt nic nie widział !!!! Gliniarze potrafią tylko pijanemu dziadkowi rower zabrać, albo mandat małolatom za picie piwa pod sklepem wlepić... Samemu trzeba zadbać o bezpieczeństwo <killer>
Znajomy znajomego miał podobny przypadek, ale jak tylko sprawcy odjechali pobiegł do najbliższego domu wezwał policje, policja zrobiła blokadę auto odzyskał. A umowa została unieważniona bo była zawarta po groźbą pozbawienia życia. Więc nie chcę mi się wierzyć że Twój kolega został z niczym.

Awatar użytkownika
Forum Audi A6 / A7

Post autor: skype » 04 cze 2011, 13:27

-=Rafal=- pisze:skype, się zajmij tym to będzie zrobione. Szczególnie będzie przydatne, jak ktoś Ci wyciągnie klamkę :) Się skończy tak, że nie będą nietykalne, tylko będą od razu do Ciebie z ładnym pistolecikiem podchodzić :)
Rafał to był tylko śmieszny pomysł z tymi kosami tak dla rozluźnienia :) a klamkę to ja woże ze sobą w schowku fotela pod dupskiem ,2 razy przydała się już :) raz w innym wozie jak mi gówniarze rzucili butelką w tylną klapę ,tyle co odszedłem od autka ,za rogiem usłyszałem trzask wróciłem się oni sobie normalnie szli jakby nic wyciągnąłem z auta Barette 92 (wiatróweczke) ,tak szybko stanęli wryci jak rzucili butlą po piwsku aż do czasu przyjazdu policji okazalo się że 3 trafiło na izbę jeden dostał mandat na miejscu za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym i pojechaliśmy złożyć całe oświadczenie na komendzie , na następny dzień pojechałem po wycenę szkody do aso a za tydzień miałem 2400 parę zł ,za wgniotkę wielkości jakiejś większej monety, tylko narzeczona była zła ,że musi jeżdziś z małym ubytkiem lakieru swoim seicento.

Awatar użytkownika
Preditio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Preditio » 04 cze 2011, 14:08

2400 tyle co połowa wartości seicento
Audi pokazuje bmw środkowy kluczyk
Merecedes ma gwiazde
I nie każdy go kupi
Aston martin patrzy z góry
Bo wszyscy są głupi
Ford się chowa troche szkoda
ale go poznasz
bo nie każda morda pasuje do forda

Reyes
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Reyes » 04 cze 2011, 14:20

Panowie, musimy łatwić sobie pozwolenie na broń. Opuszczamy szybe, wyciągamy giwery i "łapy na kark" <rotfl>

Awatar użytkownika
Forum Audi A6 / A7

Post autor: skype » 04 cze 2011, 14:27

Preditio pisze:2400 tyle co połowa wartości seicento
dokładnie ale to już było 2 lata temu , jak znajde tą wycene to wrzuce :D , było tam między innymi usunięcie wgniotu 200zł ściągniecie klapy do malowania demontaż/montaż szyby ,wycieraczki spryskiwacza ,zamka ,emblematów, malowanie podkładem ,farba ,bezbarwny ,jakieś tam roboczogodziny cieniowanie 2400 z groszami :)

Killer71
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Killer71 » 06 cze 2011, 12:46

johntailor pisze:Znajomy znajomego miał podobny przypadek, ale jak tylko sprawcy odjechali pobiegł do najbliższego domu wezwał policje, policja zrobiła blokadę auto odzyskał. A umowa została unieważniona bo była zawarta po groźbą pozbawienia życia. Więc nie chcę mi się wierzyć że Twój kolega został z niczym.
Jasne, że zawiadomił policję, samochodu do dziś nie odnaleziono. Może wjechali nim na tira i pojechało za wschodnią granicę?
Moje Kochanie:)

Awatar użytkownika
Preditio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Preditio » 06 cze 2011, 14:06

Killer71 pisze:
johntailor pisze:Znajomy znajomego miał podobny przypadek, ale jak tylko sprawcy odjechali pobiegł do najbliższego domu wezwał policje, policja zrobiła blokadę auto odzyskał. A umowa została unieważniona bo była zawarta po groźbą pozbawienia życia. Więc nie chcę mi się wierzyć że Twój kolega został z niczym.
Jasne, że zawiadomił policję, samochodu do dziś nie odnaleziono. Może wjechali nim na tira i pojechało za wschodnią granicę?
albo zrobili w pół godziny klocki LEGO
Audi pokazuje bmw środkowy kluczyk
Merecedes ma gwiazde
I nie każdy go kupi
Aston martin patrzy z góry
Bo wszyscy są głupi
Ford się chowa troche szkoda
ale go poznasz
bo nie każda morda pasuje do forda

m737
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: m737 » 08 cze 2011, 21:47

mało realne żeby na takim "operacyjnym" gulfie były prawdziwe tablice...

a co z AC tego Volvo ? przecież to przypadek szczególny - zabór siłą , AC powinno działać

w takiej sytuacji dobrym zabezpieczeniem jest dodatkowy chip zbliżeniowy - coś jak key less go - wywalają kierowcę z auta , auto oddala się od czipa i gaśnie

śledzenie gps niestety jest już tylko gadżetem - każdy złodziej unieszkodliwi je zanim nawet wsiądzie do auta , koszty znikome a zagłuszaczy na allegro pełno
nie przemycam linków :)

mazur pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jerzy
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Paliwo: Benzyna

Post autor: mazur pl » 23 cze 2011, 22:15

To by bylo lepsze
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pistolet_Walther_P99
polautomatyczny i na ostre

[ Dodano: 2011-06-23, 22:17 ]
skype pisze:wyciągnąłem z auta Barette 92 (wiatróweczke)
Ostatnio zmieniony 28 cze 2011, 15:55 przez mazur pl, łącznie zmieniany 1 raz.

Armani85

Post autor: Armani85 » 24 cze 2011, 20:16

Nigdy nie wiesz kolego na kogo trafisz i czy on nie wyciagnie prawdziwej broni , lepiej nie wozic i ujsc z zyciem.

viperstr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: viperstr » 25 cze 2011, 00:06

Kradzież samochodu z wysadzeniem właściciela to chyba już jakaś moda...
Kilka tyg. temu w Markach pod Warszawą znajomy jedzie BM-ką serii 7 i zatrzymuje się na światłach, obok niego zatrzymuje się druga siódemka, wychodzi typ i puka mu klamką w szybę.... na co ten wyciąga swoją a oprych unosi ręke do góry na znak przywitania czy nie wiem po co. Pewnie pomyślał że swój.... tyle że znajomy jest psem

Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.5TDI 163KM
Paliwo: Diesel

Post autor: -=Rafal=- » 25 cze 2011, 04:17

viperstr, fajna historyjka. Tylko jakby byla prawdziwa to by oprych zostal zatrzymany. Chyba ze zapomniales o tym wspomniec:)
Teraz do kazdego nowego wozu karabin gratis :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Skradzione auta i przedmioty”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl