[A6 C4] Pękł pasek rorzadu AEL co dalej
[A6 C4] Pękł pasek rorzadu AEL co dalej
Witam! kupiłem 2 miesiące temu audi a 6 c4 z silnikiem ael w quattro . Nie było żadnych objawów ze auto ma się zepsuć. Jadąc pod górkę auto zgasło i coś szczelilo próbowałem go odpalić i nie chcialem tego robic ale potem sprawdziłem pasek rzeczywsice urwany. sprzedający gwarantował ze 4 tysiace temu zmienial rorzad . Udalem sie do mechanika i stwierdzil ze niekoniecznie moga byc pokrzywione zawory . załozyl caly nowy rorzad ale autko kreci strasznie powoli tak jak by byl slaby akmulator . nie podjol sie rozebrania silnika. jeszcze go probowal odpalic na pych no i lecial dym ale autko nie chcialo zapalic . Co o tym wszytskim myslicie bo ja juz nie wiem co zrobic:( autko jak kreci nie ma rzadnych stukow
Ostatnio zmieniony 31 maja 2011, 22:18 przez Dziergus, łącznie zmieniany 1 raz.
Było :
audi 90 coupe 2.3NG
audi 90 sedan quattro
Jest
A6 c4 2.5TDI quattro:)
audi 90 coupe 2.3NG
audi 90 sedan quattro
Jest
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Kolego Dziergus,
- szukasz dobrego mechanika co nie boi się roboty
- mechanik zdejmuje głowicę, aby sprawdzić zawory (podstawowe sprawdzenie, daje najlepszą skuteczność)
- wymienia schylone zawory
- przy okazji sprawdza czy nie rozwaliło niczego przy okazji
- składa wszystko do kupy
- ustawiasz fazy i zapłon (vagiem, czy mechanicznie)
i cieszysz się z jazdy.
- szukasz dobrego mechanika co nie boi się roboty
- mechanik zdejmuje głowicę, aby sprawdzić zawory (podstawowe sprawdzenie, daje najlepszą skuteczność)
- wymienia schylone zawory
- przy okazji sprawdza czy nie rozwaliło niczego przy okazji
- składa wszystko do kupy
- ustawiasz fazy i zapłon (vagiem, czy mechanicznie)
i cieszysz się z jazdy.
-
- Forum Audi A6 / A7
A czemu by nie było można?? Sama pokrywa zaworów w niczym nie przeszkadza przy wymianie paska...krzysiekjx1 pisze:a można założyć pasek bez ściągania pokrywyadamze27 pisze: jak wywali pasek to trzeba pokrywe zaworową sciągnąc i sprawdzic czy przy otwartej krzywce jakaś szklanka czasami nie leży![]()
bo ja nie ogarniam jak to jest możliwe
A swoją drogą, to ten mechanik to magik chyba jakiś

reaktywacja nastała wszystkie zawory zmienione splanowana glowica kompletny rozrzad . Jezdzi lepiej niz jezdzil cale koszty sprzedajacy mi zwraca. Podpisal pisemko w ktorym deklaruje sie na zaplate tych pieniedzy do konca czerwca. TYlko mam jeden problem chlopaki mechanik mi powiedzial ze w wezach od turbo znajdowal sie olej
trzeba regenerowac? aa i jeszcze wyskoczylo mi do wymiany napinacz paska klinowego:( strasznie to drogie;/

Było :
audi 90 coupe 2.3NG
audi 90 sedan quattro
Jest
audi 90 coupe 2.3NG
audi 90 sedan quattro
Jest