Witam, od ubiegłego roku mam taki nieregularnie pojawiający się problem z klimą a mianowicie czasami słabo chłodzi i wtedy słychać delikatny świst jakby z kratek i dosyć słabo wtedy z nich wieje mimo podkręcenia na full. Ale wystarczy że np postoi kilkanaście minut na parkingu i po ponownym uruchomieniu już jest dobrze.
Miałem taki przypadek w ubiegłym roku i zrobiłem serwis klimy, wentylator ten przy chłodnicy był wymieniany na nowy jak kupiłem auto jakieś 4 lata temu. Zdarzyło mi się też że buchnęło parą do środka i zaraz po tym już dobrze chłodziło.
Spod auta kapie dosyć intensywnie po zatrzymaniu ale nie udało mi się sprawdzić tego w tym czasie jak klima szwankowała.
Największy problem to to że pojawia się on nieregularnie i jak jadę do mechanika to przeważnie nie ma problemu.
Doradźcie koledzy co to może być bo nie chcę jeździć od mechanika do mechanika i tłumaczyć każdemu o co chodzi i u każdego robić przegląd klimy.
[ A6 C5] Słaba wydajność klimatronika i delikatny świst
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MARIUSZ
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Podłącz się Vag-iem a nie st-6000 to uniwersalny interfejs i może w ogóle nie odczytać niektórych kodów błędu.Tylko dedykowana interfejs do marki będzie odpowiedni.
[ Dodano: 2011-05-31, 20:20 ]
Te duperel prawdopodobnie szwankują ,być może któryś z czujników wewnętrznych źle odczytuje temperaturę lub położenie klap.
[ Dodano: 2011-05-31, 20:20 ]
Te duperel prawdopodobnie szwankują ,być może któryś z czujników wewnętrznych źle odczytuje temperaturę lub położenie klap.