[A6 C5] Montaż xenonów HID (slim) soczewki H1 / by eldo
- eldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1993
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 137KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
wersja SLIM była którąś tam generacją przetwornic HID, z tego co sobie przypominam wyeliminowano między innymi zakłócenia (ile w tym prawdy... każdy ma jakieś "ale")wdzjlb pisze:jeszcze jedno pytanie czym sie roznia te przetwornice slim a te co kolega pokazal?

Była: A6/C4 - A6/C5 2,5TDI 150ps Quattro 1999r https://a6klub.pl
Jest: VW Passat B6 Hightline 2,0TDI 192ps 410nm DSG MOCCA Dynaudio MFD2 DVD . . .
Jest: VW Passat B6 Hightline 2,0TDI 192ps 410nm DSG MOCCA Dynaudio MFD2 DVD . . .
- eldo
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
wyskoczy komunikat, jak Ci się "zjara" palnikdiabeelek pisze:A przy założeniu hidów nie wyskakuje komunikat o przepalonej żarówce?

p.s. od początku tego tematu wyskoczył mi kilka razy komunikat przepalonej żarówki, bo żeczywiście lampa z jednej strony nie świeciła ale było to spowodowane "zawieszeniem" przetwornicy. Pamiętam że ktoś już tak miał (w tym temacie)

- Sylwek240
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sylwek
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
eldo, dokładnie ja opisywałem ten problemeldo pisze:p.s. od początku tego tematu wyskoczył mi kilka razy komunikat przepalonej żarówki, bo żeczywiście lampa z jednej strony nie świeciła ale było to spowodowane "zawieszeniem" przetwornicy. Pamiętam że ktoś już tak miał (w tym temacie)Paniki oczywiście nie ma, bo przy ponownym załączeniu komunikatu już nie ma = obie lampy świecą

- eldo
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
no właśnie sobie przypominam teraz
u mnie od 1,5 roku po założeniu wyskoczył może 3 góra 5 razy komunikat na FIS (z tego co sobie przypominam na wiosnę tego roku w krótkim odstępie czasu), ponowne załączenie świateł wyeliminowało " chwilowy problem" więc nie rozgrzebywałem tematu... 

Hejka .
Powiedzcie który zestaw by był odpowiedni , tzn . taki co nie robił by mi choinki w zegarach , miałem kiedyś w A4 xenony i było ok. ale co jakiś czas podczas uruchamiania zimnych xenonów zapalała się kontrolka ręcznego , abs i prędkościomierz sobie leżał na patyku-0 - wskazówka , fakt ,że przetwornice były duże i chyba jedne z pierwszych , pamiętam dokupiłem takie kostki chyba Canbus canceler czy coś takiego , ale nic to nie dawało .Dlatego teraz chciałbym coś co by nie przysparzało problemów.
Pozdrowienia . Felek.
Powiedzcie który zestaw by był odpowiedni , tzn . taki co nie robił by mi choinki w zegarach , miałem kiedyś w A4 xenony i było ok. ale co jakiś czas podczas uruchamiania zimnych xenonów zapalała się kontrolka ręcznego , abs i prędkościomierz sobie leżał na patyku-0 - wskazówka , fakt ,że przetwornice były duże i chyba jedne z pierwszych , pamiętam dokupiłem takie kostki chyba Canbus canceler czy coś takiego , ale nic to nie dawało .Dlatego teraz chciałbym coś co by nie przysparzało problemów.
Pozdrowienia . Felek.
- eldo
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Zestaw z przetwornicami SLIM a reszta to chybił trafił...artek 04 pisze:Powiedzcie który zestaw by był odpowiedni

Co do firmy to nie podpowiem. Proponuję slim to się zmieści w lampie całość.pawel1 pisze:Splawik, ale możesz podpowiedzieć jakiej firmy kupić
Ja bym wziął 4300K. Te chińskie palniki dłużej się grzeją niż ori ksenon i na początku mocno wali niebieskim, przynajmniej ja z takimi mam styczność.pawel1 pisze: i światło chyba najlepiej tak jak wcześniej koledzy pisali 5000k