[a6 c5] nastawy podstawowe klimatronika - stala wartosc
Podbije temat,bo szukam i czytam wszystko na ten temat.
U mnie błędy żadne nie występują ale w ostatnim okienku 10 wyświetla wartość 054 a od 1 do 9 same 000.
Moje spostrzeżenia są takie: Ogrzewanie działa gdy włączam je po nagrzaniu silnika.Gdy zmniejszę temperaturę grzania zaczyna wiać zimnym, również zaczyna wiać zimnym powietrzem samoczynnie mimo ,że żądana temperatura to 23 C.
Zimne powietrze leci z kratki lewej i środkowej po stronie kierowcy. Z kratek po stronie pasażera i nawiewów z tyłu grzeje prawidłowo.
Wyłączanie i włączanie climatronica nic nie daje. Dopiero wyłączenie silnika sprawia,że znów zaczyna grzać jak powinno ale tylko do "widzimisię" climatronica
Zastanawiam się czy dobrze dedukuję .
Jakiś pomysł co rozebrać ?;-)
U mnie błędy żadne nie występują ale w ostatnim okienku 10 wyświetla wartość 054 a od 1 do 9 same 000.
Moje spostrzeżenia są takie: Ogrzewanie działa gdy włączam je po nagrzaniu silnika.Gdy zmniejszę temperaturę grzania zaczyna wiać zimnym, również zaczyna wiać zimnym powietrzem samoczynnie mimo ,że żądana temperatura to 23 C.
Zimne powietrze leci z kratki lewej i środkowej po stronie kierowcy. Z kratek po stronie pasażera i nawiewów z tyłu grzeje prawidłowo.
Wyłączanie i włączanie climatronica nic nie daje. Dopiero wyłączenie silnika sprawia,że znów zaczyna grzać jak powinno ale tylko do "widzimisię" climatronica

Zastanawiam się czy dobrze dedukuję .
Jakiś pomysł co rozebrać ?;-)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
czy ktoś wie jak wypiąć silniczek 4b1 820 511 od str kierowcy .czy cięgno przy silniczku jest na wcisk czy jest jakaś zapinka .czy wypina się przy silniczku czy przy klapach sterujących czy są tam zapinki uniemożliwiające wypadanie cięgna .prosiłbym o info jak to zrobić .oraz czy można zrobić nastawy podsyawowe nie podłaczająć cięgna tylko samą kostkę elk w celu spr silniczka i potencjometru dodam ż mam błąd 01841 a w nastawy podstawowe -ostatnia wartość stoi na 54