[a6 c6 ] Jak wgrac nowy soft MMI
[a6 c6 ] Jak wgrac nowy soft MMI
Mam takie pytanko.. bo mam plytke cd z upgrade softu ale nie moge dosjc jak ją odpalic w aucie... grzebie szukam i nie znalazlem....
SOFT MOÂŻNA KUPIć W salonie serwisie AUDI !
TYLKO TRZEBA WIEDZIEć JAKÂĄ PÂŁYTę >>>> MA NUMER CZęÂŚCI <<<<<
a co do wgrywania ... jak się nie chce popsuć to radzę zostawić to komuś co wie co robi
!
a pozatym po wykonanej aktualizacji firmware w jakimś sterowniku niezbędne są kodowania i dopasowania wyposażenia i zgłoszenie do SVM
dlaczego
niektóre systemy mogą być niewidoczne - źle działać - nie wszystkie funkcje widoczne na ekranie .... itd
Co to ten SVM ?
Software Version Manager
Więc są to informacje u producenta auta o wersjach programowych sterowników
ułatwia to pracę w ASO przy kodowaniach i ewentualnych aktualizacjach ( nowszych wersjach) i jeszcze więcej funkcji . . .
Zgłoszenie SVM możliwe tylko w ASO i konkretny kod który jest specjalny dla różnych zmian oprogramowania i doposażenia auta , akcji fabrycznych
pozdrawiam ALL jakby co chętnie pomogę
MMI PO POLSKU
!
NAVIGACJA 3D
!
KODOWANIE NA EUROPE
!
INFO lanosgt@o2.pl
GG 2313052 po godzinie 19.00
TYLKO TRZEBA WIEDZIEć JAKÂĄ PÂŁYTę >>>> MA NUMER CZęÂŚCI <<<<<
a co do wgrywania ... jak się nie chce popsuć to radzę zostawić to komuś co wie co robi

a pozatym po wykonanej aktualizacji firmware w jakimś sterowniku niezbędne są kodowania i dopasowania wyposażenia i zgłoszenie do SVM
dlaczego

niektóre systemy mogą być niewidoczne - źle działać - nie wszystkie funkcje widoczne na ekranie .... itd
Co to ten SVM ?
Software Version Manager
Więc są to informacje u producenta auta o wersjach programowych sterowników
ułatwia to pracę w ASO przy kodowaniach i ewentualnych aktualizacjach ( nowszych wersjach) i jeszcze więcej funkcji . . .
Zgłoszenie SVM możliwe tylko w ASO i konkretny kod który jest specjalny dla różnych zmian oprogramowania i doposażenia auta , akcji fabrycznych
pozdrawiam ALL jakby co chętnie pomogę
MMI PO POLSKU

NAVIGACJA 3D

KODOWANIE NA EUROPE

INFO lanosgt@o2.pl
GG 2313052 po godzinie 19.00
Z tego co napisales wynika ze po aktualizacji firmware wywalaja sie sterowniki (rozkodowywuja sie), a ja zawsze myslalem ze do zakodowania - rozkodowania sterownika jest potrzebna komunikacja z autem w tym przypadku po CAN. Jeszcze nie spotkalem se z urzadzeniem do ktorego producent umozliwia update firmware i po tej operacji trzeba sie zglosic do serwisu w celu naprawy. Oczywiscie jakies przypadki sie zdazaja, ale nie sa zamierzone przez producenta. 

Audi A6 i 280KM To dopiero jest jazda....
w takim przypadku jak najbardziej, ale i tak nie zacznie sie robic aktualizacja z plyty jesli jest pod inne urzadzenie, ale to juz inna bajaaaaa.censored pisze: Oczywiste również , że jeśli ktoś dokonuje aktualizacji lub upgradu firmware nie właściwą płytą czyli nie do swojego systemu to ma PRAWO się wtedy mocno poknocić wszystko i w takim wypadku ratuje go tylko autoryzowany serwis lub spec od navi.
tutaj napisalem:lockbit pisze:Zapewne gdy rozszerzenie pliku bedzie takie samo jak ma oryginal to zacznie robic upgrade urzadzenia i wtedy moze byc maly zong
ajlb pisze:lockbit pisze:Ponowne kodowanie MMI po aktualizacji z plyty CD, cos chyba kolego wyolbrzymiasz.
Ja wgrywalem polski do swojego MMI i zadnego po tym kodowanie nie robilem, SN sterownika po aktualizacji sie nie zmienia!!!
Witam,
jesli wrzuci sie "tak poprostu plyte" do zmieniarki, bez kodowania, to trzeba liczyc ze nie wszystkie komunikaty sie wyswietla na ekranie czesto zanika np pozmiom akumlatora czytaj "level battery" po ang. Sa tez rozne wersje, nie wszystkie sa dokldanie przetlumaczone np dalej zostaje slowo "CAR" zamiast SAMOCHOD, "MAP" zamiast mapa itp.
Reasumujac nie wazne czy wgrywa sie wersje PL, czy tez orginalna plytke kupiona z salonu, bez kodowania nie zrobi sie tego do konca dokladnie.
OFERUJE zmiane jezyka w NAVI bmw,Audi (MMI,Navigation Pus DX,RNS-E), Mercedes(Comand DX,w211,w219), VW(passat,touran,touareg)www.navibmw.prv.pl
No niestety ale musze przyznac koledze racje ze po aktualizacji bywaja problemy, troche poczytalem na ten temat na zachodnich forach. Przy v 5150 czesto jest problem np. z modulem bluetooth.
Z mojej strony wielki SZACUNEK dla kolegi za probe ostrzezenia przed problemami
Z mojej strony wielki SZACUNEK dla kolegi za probe ostrzezenia przed problemami

Co do kodowania owszem trzeba to zrobic po kazdej aktualizacji oprogramowania w MMI, co do modulow bluetooth audi swego czasu wyposcilo serie modulow ktore wymieniaja za free bo sami wiedza ze sa nie w pelni OK.
Jesli chodzi o aktualizacje oprogramowania to MMI ma duzo bajerow ktore podczas aktualizacji lubia sie wysypac, wiec jesli ktos probuje sobie "podniesc" wersje na nowsza to niech sie czasem liczy z tym ze MMI moze pasc...
Pzdr
Jesli chodzi o aktualizacje oprogramowania to MMI ma duzo bajerow ktore podczas aktualizacji lubia sie wysypac, wiec jesli ktos probuje sobie "podniesc" wersje na nowsza to niech sie czasem liczy z tym ze MMI moze pasc...
Pzdr
Witam mam pytanie dotyczace takowej aktualizacji a mianowicie moj soft jak mniemam to to co napisze sorry ale jestem troche zielony w takowych zabawach lepiej wychodzi mi mechanika ale do rzeczy.(SW: C6-HU 34.6.0 0647
HW: C6-HU 6350D.20
FC SW:04144FC6AB320010
FC PS:0010 FC HW: H03
to co sie pokazuje na ekranie a chcial bym zmienic na 5570 wpadla mi plytka w rece takowa MMI-High:EU
4L0 998 961
A6,A8,Q7 SVM-Code:MMIEUK1006
Dzis wlozylem plytke z numerkiem 1 i nic pokazalo ze niby cos jest ale nic nie idzie dalej czy moze ktos mi cos na ten problem poradzic.Dziekuje
HW: C6-HU 6350D.20
FC SW:04144FC6AB320010
FC PS:0010 FC HW: H03
to co sie pokazuje na ekranie a chcial bym zmienic na 5570 wpadla mi plytka w rece takowa MMI-High:EU
4L0 998 961
A6,A8,Q7 SVM-Code:MMIEUK1006
Dzis wlozylem plytke z numerkiem 1 i nic pokazalo ze niby cos jest ale nic nie idzie dalej czy moze ktos mi cos na ten problem poradzic.Dziekuje
Bylo
A6 C6 2.4 Pb
A8 4.2 Pb
A6 C6 3.2 Pb
A6 C6 3.2 Quattro Pb
Teraz A8L 3.0 Tdi Quattro
A6 C6 2.4 Pb
A8 4.2 Pb
A6 C6 3.2 Pb
A6 C6 3.2 Quattro Pb
Teraz A8L 3.0 Tdi Quattro