Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Gaśnie i się sam przełacza na benzynę

Wszystko co dotyczy instalacji lpg dla wszystkich modeli z silnikami benzynowymi a6 i a7.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pawellike
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] Gaśnie i się sam przełacza na benzynę

Post autor: pawellike » 26 kwie 2011, 20:56

Witam witam :> .
To moje pierwsze zapytanie na forum.
Kupiłem niedawno Audi A6 c4 Quattro 2.6 V6 97r. z LPG sekwencyjnym.
Na benzynie auto chodzi jak marzenie. Natomiast na gazie sa problemy. gdy w czasie jazdy np. na 3,4 czy obojetnie którym biegu wrzucę "luz", to auto zgaśnie.
ÂŻeby temu zapobiec muszę dodać odrobinę gazu tak przy około 1500obr/min aby nie zgasł silnik. Poza tym sam przełącza się na benzynę wtedy kiedy jemu się podoba. Gdy jest butla pełna, tego problemu jakby jest mniej, ale gdy mało gazu w butli to jest to bardzo uciążliwe.
Jeszcze jeden dziwny objaw zauważyłem, tj. gdy jadę przykładowo na 4 biegu i puszczam pedał gazu aby auto hamowało silnikiem to gdy dodam gazu z powrotem, nastepuje dziwne zjawisko, jakby nie dochodził gaz do silnika, dopiero szarpnie silnikiem (i całym autem) i jadę dalej normalnie. Wyczytałem wcześniej na forum że to ma się coś z ciśnieniem reduktora .... Ale ja zielony jestem w tym temacie :P
Z tego co wyczytałem z dokumentów dołączonych do auta (lpg) wyczytałem nastepujące rzeczy:
Reduktor - A4 (?)
Zawór gazowy - A4 (?)
Wielozawór - Tomasetto
Komputer to - STAG 200
Przewody gazowe od wtryskiwaczy do kolektorów mają jakieś 7-8 cm długości.

I teraz pytanko: czy pomoże podpięcie pod kompa i ustawienie przez gazownika, czy trzeba będzie wymieniać reduktor lub coś więcej ... ?

P.S. Instalacja gazowa założona w 2006 roku przez firmę "OMEGA AUTO-GAS" w Radomiu.
Quattro nitro turbo gaz!

grzeslhr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: grzeslhr » 27 kwie 2011, 00:11

Kolego na 100% reduktor robi robote za małe cisnienie przerabiałem ten sam problem u mnie nie obyło sie z wymiana reduktora bo był przymały :( u ciebie moze wystarczy regeneracja wymiana membram :) i nie wiem jakie masz wtryskiwacze ale trzeba by juz było je wyczyscic :) koszt do 150zł bez wymiany reduktora tylko membram i ma grac a w najlepszym przypadku moze wystarczyc tylko regulacja :) :) jedz do gaziaza :)

Awatar użytkownika
pawellike
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pawellike » 28 kwie 2011, 08:06

Po wypłacie zapiep**am do gazownika :P

[ Dodano: 2011-04-28, 22:38 ]
Panowie......REWELACJA :D Bylem u gazownika. Wymiana reduktora i ustawienie listw wtryskowych bo za głośno stukały. . . . 150KM+Quattro= :D

P.S. Portfel zelżał o 450zł.....
Quattro nitro turbo gaz!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6/A7 - LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja