[A6 C4]Montaż tempomatu - manual - FOTOSTORY
A ja mam u siebie tempomat ale narazie nie działa, nie wiem czemu Mógłby mi ktoś doradzić od czego zacząć?, no i nasuwa się również pytanie czy żeby go uruchomić muszę mieć vaga aby coś poustawiać?, czy można wszystko takjakby zrobić manualnie żeby działał?
Pozdrawiam Was i z góry dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam Was i z góry dziękuje za odpowiedzi
Audi A6 Avant 3.0TFSI
- Rikimaru
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
garo, W pierwszym poście jest napisane, że trzeba zakodować Vagiem, nawet w moich postach w tym temacie napisałem jakie kody uruchamiają tempomat a jakie go wyłączają.
Semi, Jeśli masz pedał gazu na lince do silnika to musisz mieć jeszcze dodatkowe urządzenie to sterowania gazem. Zresztą tu mowa o silnikach 2,5tdi to nie wiem dokładnie jak jest w benzynie i czy do komputera wchodzą te same kable w tych samych pinach.
Semi, Jeśli masz pedał gazu na lince do silnika to musisz mieć jeszcze dodatkowe urządzenie to sterowania gazem. Zresztą tu mowa o silnikach 2,5tdi to nie wiem dokładnie jak jest w benzynie i czy do komputera wchodzą te same kable w tych samych pinach.
No pany ja od poniedziałku tyż jestem szczęśliwym posiadaczem tempomatu zamontowanego zgodnie ze sztuką opisaną w tym poście
Informacja dla tych którzy mają już tempomat a nie działa , to należy na początku sprawdzić czujniki nad pedałami hamulca i sprzegła , chamulec jak wiadomo jeśli zle dolega to znaczy nie jest dokładnie przyciśniety to będą sie świecić światła stopu , zatem wtedy nie bedzie działać tempomat bo czujnik go rozłącza , podobnie jest z czujnikiem na pedale sprzegła jego też należy wyregulować ponieważ sprzegło też rozłącza temp. czujnik musi być dopchnięty , jak delikatnie się cofnie to powinien po delikatnym naciśnięciu odrazu rozłączyć temp.a jak jest za dużo cofnięty to nie bedzie wogule działać ( widzi wtedy jakby było wciśnięte sprzegło to trzeba wg. własnego uznania sobie wyregulować )
Mam nadzieje że coś pomogę .
Informacja dla tych którzy mają już tempomat a nie działa , to należy na początku sprawdzić czujniki nad pedałami hamulca i sprzegła , chamulec jak wiadomo jeśli zle dolega to znaczy nie jest dokładnie przyciśniety to będą sie świecić światła stopu , zatem wtedy nie bedzie działać tempomat bo czujnik go rozłącza , podobnie jest z czujnikiem na pedale sprzegła jego też należy wyregulować ponieważ sprzegło też rozłącza temp. czujnik musi być dopchnięty , jak delikatnie się cofnie to powinien po delikatnym naciśnięciu odrazu rozłączyć temp.a jak jest za dużo cofnięty to nie bedzie wogule działać ( widzi wtedy jakby było wciśnięte sprzegło to trzeba wg. własnego uznania sobie wyregulować )
Mam nadzieje że coś pomogę .
- jarominek44
- Forum Audi A6 / A7
Jestem świeżo po trasie na południe EU niestety bez tempomatu 4000km z przyczepą.Czy komuś działa tempomat w A6 C4 z silnikiem AAT,jeżeli tak to proszę się pochwalić
[ Dodano: 2011-08-07, 12:10 ]
[ Dodano: 2011-08-07, 12:10 ]
Odświerzę i ponowię pytanie:jak w cytacieJestem świeżo po trasie na południe EU niestety bez tempomatu 4000km z przyczepą.Czy komuś działa tempomat w A6 C4 z silnikiem AAT,jeżeli tak to proszę się pochwalić
Leon
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1993
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI 110KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
jarominek44, toms001, ja próbowałem w mojej secie dołożyć tempomat, no i lipa bo w setce ponoć nie da rady wprowadzać nowych danych do kompa silnika, VAG go wykrywał lecz po wpisaniu tego kodu wyskakiwało okienko że nie można zapisać, albo coś ja mam z autkiem bądź gniazdami OBD albo w AAT nie ma możliwości podłączenia tempomatu
- jarominek44
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1993
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI 110KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
dokładnie to nie takie proste... w a6 był immo a w 100 C4 nie było choć silniki te same, chyba ze da sie to jakoś obejść to prosze o info może być nawet na PW bo kompa z A6 mam i autko mi nie odpaliło na nim, a tempomatu w A6 z AAT też jeszcze nie widziałem,Hincó pisze:Wymienić kompa w setce na a6 'tak poprostu' sie nie da toms001